Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

«Θεία» μαύρη τρύπα 250.000 € σε μεγάλη εκκλησία του Δήμου Δελφών!



«Θεία» μαύρη τρύπα 250.000 ε;

«Κεραυνός εν αιθρία» έπεσε πάνω από την Μητρόπολη Φωκίδας το προσωρινό αποτέλεσμα αιφνιδιαστικού ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και δείχνει προς το παρόν «μαύρη τρύπα» που αγγίζει τις 250.000 ευρώ, σε γνωστή μεγάλη εκκλησία του δήμου Δελφών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες ανώνυμες καταγγελίες, έγινε αιφνιδιαστικά και χωρίς να το περιμένει, τόσο ο εφημέριος, όσο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αιφνιδιαστικοί έλεγχοι θα γίνουν σε έξι με επτά περίπου μεγάλες ενορίες,, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες, αλλά ανώνυμες καταγγελίες, οι οποίες όμως τις καθιστούν ύποπτες για παρατυπίες ή ακόμη και για ατασθαλίες.
Ο έλεγχος αφορά γνωστή εκκλησία σε μεγάλη Δημοτική Ενότητα του δήμου Δελφών που συνορεύει με το δήμο Δωρίδας. Ειδικότερα, τριμελής επιτροπή από δυο ιερείς και έναν λαϊκό (τον λογιστή της Μητρόπολης) επισκέφθηκαν την Κυριακή το πρωί την συγκεκριμένη εκκλησία και ήλεγξαν προσεκτικά τα βιβλία εσόδων – εξόδων. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ποσό περίπου 250.000 ε (240.000 με 250.000) δε δικαιολογείται. Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ιερέας άφησε να εννοηθεί ότι το ποσό αυτό δεν υπάρχει.
Από την Μητρόπολη Φωκίδας αναζητήθηκε ο ταμίας της εκκλησίας, ο οποίος όμως έλειπε εκείνη την ώρα και θα είναι παρών σήμερα  να δώσει πλήρη εικόνα των οικονομικών στοιχείων. Επιπλέον, σε επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, φέρονται όχι μόνο να δήλωσαν άγνοια, αλλά και να έπεσαν από τα σύννεφα με όσα τους γνωστοποιήθηκαν.
 Τα ευρήματα του ελέγχου υποδέχτηκε με μεγάλη αμηχανία η Μητρόπολη, καθώς το ποσό που αρχικά φαίνεται να λείπει ξεπερνά και τον πιο ευφάνταστο νου. Μένει λοιπόν να αποδειχθεί αν υπάρχουν τιμολόγια εξόδων που να δικαιολογούν το ποσό ή έστω αν είναι κατατεθειμένα στον τραπεζικό λογαριασμό της εκκλησίας.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι πλευράς της Μητρόπολης δεν θέλησαν να κάνουν καμιά επίσημη δήλωση ή σχόλιο, ενώ δεν επιβεβαίωσαν, ούτε διέψευσαν τις πληροφορίες μας.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι επιχειρήσαμε κατ’ επανάληψη να έρθουμε σε επικοινωνία με τον ιερέα της εκκλησίας τόσο στο προσωπικό του κινητό που όμως απαντούσε μια κυρία και επέμενε ότι δεν ανήκει στον ιερέα, όσο και στο σταθερό του τηλέφωνο που όμως δεν απαντούσε κανείς.

 

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ Η ΠΟΛΗ ? ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ? ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ??? ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ???