Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΔΕΛΦΟΙ: Αύξηση επισκεπτών και εσόδων στον αρχαιολογι​κό χώρο και στο Μουσείο Δελφών κατά τους μήνες Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012


Σας αναφέρουμε ότι κατά τον Νοέμβριο του 2012 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2011 παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο των Δελφών αλλά και αύξηση εσόδων και συγκεκριμένα 6,57% στο  μουσείο και 31,76%  στον αρχαιολογικό χώρο.
 Αντίστοιχα κατά τον Δεκέμβριο του 2012 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2011 έγινε σημαντική αύξηση των εσόδων, και συγκεκριμένα  κατά 68,79% στο αρχαιολογικό  μουσείο και κατά 29,12% στον αρχαιολογικό χώρο.

Ι' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αριθμοι των εισπαραξεων δειχνουν την μεγαλη επιτυχια της εφορου τα τελευταια χρονια στο μουσειο.Τα υπολοιπα γερασμενα κ κακιασμενα νουμερα ας αρεσκονται στην εκκριση χολης!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλοί είναι αλλά μέχρι στιγμής λίγοι. Δεν υπάρχουν σημάδια ότι ξεπέρασαν σε τίποτα όλους τους παλιότερους που καταλάβαιναν τους Δελφούς μόνο σαν αρχαιολογικό χώρο και μουσείο.
Η συνταγή των παλιών, ελάτε, δείτε, φύγετε γιατί παραπέρα ενοχλείτε τα αφεντικά. Δεν τόλμησαν ποτέ να κάνουν πραγματικά την δουλειά τους και να νοιαστούν για την ευρύτερη περιοχή. Δεν πάει να λέει η UNESCO, το Δελφικό Τοπίο είναι μόνο για να εξυπηρετεί την εξαθλίωση της περιοχής. Η κατάντια της περιοχής δεν αφήνει καμία απορία. Και κάποιοι με περίσσιο θράσος για κλωτσιές να μιλάνε για υπανάπτυκτους κατοίκους. Παλιότερα, τσιράκια των νεκροθαφτών του τόπου μας, κυνήγαγαν τα ανθρωπάκια και κορόιδευαν τον κόσμο δήθεν για το Δελφικό Τοπίο και στα μεγάλα αφεντικά έκαναν επικύψεις. Τώρα οι τοπικοί δοσίλογοι προσπαθούν να χαρακτηρίσουν και επίσημα το λιμάνι των Δελφών μεταλλευτική περιοχή. Οι εγκαταστάσεις στο Λαρνάκι, από παράνομες εντός Δελφικού Τοπίου με δεκάδες αυθαίρετα επί αρχαιολογικού χώρου, νομίζουν ότι είναι ξεπλυμένες από την μία και μοναδική απόφαση του Υπ. Πολιτισμού. Γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη. Η Κα Μενδώνη και το ΚΑΣ από την θεσμική θέση προστάτη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, εκποιητές της χάριν των οικονομικών συμφερόντων της S&B εις βάρος της ψυχής και της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το κατάπτυστο αίσχος με ύφος καραγκιόζη με γραβάτα. Το Υπ. Πολιτισμού και το ΚΑΣ για το Λαρνάκι στα τέσσερα για το αφεντικό που προσκυνήσανε.

Οι νέοι κάνουν για το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο δουλειά, είναι αλήθεια, αλλά μόνο μέχρι εκεί. Θα ήταν πραγματικά καθοριστικό να μας έλεγαν από την Ι ΕΠΚΑ ποια ήταν η έκθεση που έκαναν για την υπόθεση Λαρνάκι. Και θα είναι πολύ ενδιαφέρον εάν θέλει να μας πεί η Ι ΈΠΚΑ ποια είναι η γνώμη της για τον χαρακτηρισμό του λιμανιού ως μεταλλευτικό από την πόρτα που άνοιξαν στο Υπ. Πολιτισμού. Ας μην βιαστεί και ας διαβάσει τον Μεταλλευτικό Κώδικα πρώτα για τι σημαίνει αυτό.

Αλλιώς το κουβαδάκι και μέχρι τον δρόμο που περνά μπροστά από το Μουσείο. Παραπέρα ντά, και για καθήκον αλλά και για παραμύθια. Εκεί, κουβαδάκι και πύργους στην άμμο μέχρι να μας αναγνωρίσουν τις υπηρεσίες μας και να μας πάνε σε κάποια καλύτερη θέση καριέρας. Αν εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο οι ίδιοι και πάντα αν είμαστε βολικοί μέχρι τέλους.

Ανώνυμος είπε...

Αχ Παναγία μου, τι θα κάναμε χωρις την μοναδική Εφορο του Μουσειου!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 12.24 Απο την πόρτα του Μουσείου με το κουβαδάκι στα χεράκια και μέχρι τον δρόμο. Έτσι μπράβο στο καλό κορίτσι!
Ανταλλαγές φιλοφρονήσεων για την "καταπληκτική" συνεργασία με τους αιρετούς για το Δελφικό τοπίο. Μέχρις εκεί όμως. Και με 2-3 "άγνωστους" σχολιαστές, να μήν αφήνουν να πέσει τίποτα στο διαδίκτυο, χωρίς να επαινέσουν την προϊσταμένη τους και χωρίς να βρίσουν τον κάθε αντιφρονούντα. Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως κι όταν θα ζητηθούν ευθύνες για το τουριστικό περίπτερο στην Άμφισσα, για το παγκόσμιο αίσχος στο Λαρνάκι, για τα λιμνάζοντα λύματα των βιολογικών μέσα στο Δελφικό τοπίο, για την προσβολή της UNESCO με την "καταπληκτική" περιφρούρηση του παγκόσμιου μνημείου και τέλος για την δίψα με την άνευ λόγου και σημασίας επεζητούμενη προσωπική προβολή, δίκην απεγνωσμένης Στάρ του δευτερεύοντος (ποιοτικά) νυχτοκάματου και τότε η προστασία δεν θα είναι δεδομένη από προστάτες ιδεολόγους και μή.
Και αντί να μαζευτούν τα αμάζευτα, "χλευάζουμε" τους μή κουλτουριάρηδες και τους μή εναγκαλιζόμενους.
Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές! Ήγγικεν η ώρα όπου οι αρχαιότητες, των παπούδων μας η κληρονομιά, θα αντιμετωπισθούν ώς πρέπει : Ώς άμωμη, ανέγγιχτη, ιερή, ακομμάτιστη και ελληνίζουσα παγκόσμια παρακαταθήκη.
Ως άγνωστος, αλλά αν χρειαστεί και ως επώνυμος. Και θα ευθυμίσουμε...

Ανώνυμος είπε...

Λογικό είναι. Γιορτές, τα Πανεπιστήμια που είχαν χρόνια να στείλουν τους φοιτητές στους Δελφούς. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας με τέτοιες ανακοινώσεις. Δεν τρώμε κουτόχορτο.

Ανώνυμος είπε...

Προς την Καρτερία
Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία αναφέρεστε έχει ήδη εξεταστεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, έχετε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε οποιαδήποτε εισήγηση για το θέμα που σας απασχολεί από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Εάν δεν σας δοθεί, θα έχετε κάθε λόγο για δυσμενή σχολιασμό, έως τότε είστε εκτεθειμένοι σε κακόπιστα σχόλια που ίσως αναγκαστείτε να ανακαλέσετε...

Ανώνυμος είπε...

Σταρ δεύτερης και τρίτης διαλογής μπορεί να είναι, αλλά δεν συμπεριφέρεται σαν κάτι ακαδημαϊκούς που ταξιδεύουν στην Πορτογαλία με τα λεφτά του Δήμου μας!!!1000 ευρώ για τις φωταύγειες, όταν οι υπάλληλοι των παιδικών είναι απλήρωτοι μήνες. Ασχολείστε όλοι με το μουσείο και κανείς με τα παιδιά μας που τα φυλάνε ανειδίκευτες στους παιδικούς... Κούνια που σας κούναγε, φύλαρχοι του Λαρνακίου.......

Ανώνυμος είπε...

Πες τα 4:15 μ.μ.
Στο παιδικό σταθμό των δελφών τα παιδάκια τα κρατάει νηπιαγωγός; .... Τα ξέρει αυτά η Αντιδήμαρχος; Και ασχολούνται όλοι με το μουσείο και την αρχαιολογία. Σε όλη τη Φωκίδα κάναν γιορτές για τα παιδάκια οι κοινότητες. Τι κάνανε στους Δελφούς; ΤΙΠΟΤΑ όπως ΠΑΝΤΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Ευχη μου το μουσειο Δελφων να γινει το πρωτο στη χωρα!