Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ ΤΡΙΤΑΙΑΣ

Μεταμορφώσεως, 25,

332 00  ΙΤΕΑ

                                                                                                          Ιτέα 06.11.2012

                                                                                                          Αριθ. Πρωτ……

ΠΡΟΣ

1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ

2.ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

3. ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

4. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΤΕΑΣ

 

Κυρίες , Κύριοι,

Ο Σύλλογος μας πέραν των υποχρεώσεων του προς τα Μέλη του, είναι φυσικό να ενδιαφέρεται  για μερικά  προβλήματα που υπάρχουν ή δημιουργούνται  από διάφορες συνθήκες, καιρικές ως επί το πλείστον, στη  πόλη που ζούμε  και που χαιρόμαστε για την ομορφιά της.

Επισημαίνουμε  κάποια θέματα που υπάρχουν αρκετό καιρό στη πόλη μας και πιστεύουμε ότι λόγω αρμοδιοτήτων σας , θα δοθεί κάποια λύση.

Πρόκειται για τον Πεζόδρομο  της πλάζ  των ΦΟΙΝΙΚΩΝ όπου με την πρώτη βροχή  πλημμυρίζει  σε ορισμένα σημεία και ιδιαίτερα έξω από την Ταβέρνα  ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ. Αποτέλεσμα. Αυτά τα σημεία λόγω των Λιμναζόντων Νερών και χωρίς καμία διέξοδο προς την θάλασσα να γίνονται εστίες μόλυνσης (κουνουπιών κυρίως ) και βέβαια να καθίσταται απαγορευτική η διάβαση  κάνοντας παρακάμψεις  και περνώντας   πάνω από τα βότσαλα και τα χόρτα της παραλίας.

            Επειδή δε, αυτός ο τόσο όμορφος πεζόδρομος της πόλης μας έχει φαίνεται πολλές αμαρτίες, θα τις  αναφέρουμε  για να φροντίσετε να απαληφθούν.

            Ο χώρος στη θέση του πρώην μπάρ ΚΑΒΟΣ έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη για την δημόσια υγεία Εστία Μόλυνσης . Οι Αρουραίοι μεγέθους γάτας κάνουν άνετα τους περιπάτους τους και αυτοί οι περίπατοι φθάνουν μέχρι τον πεζόδρομο.

 Επίσης ο χώρος αυτός σχεδόν καθημερινά και ιδιαίτερα το βράδυ καταλαμβάνεται από αλλοδαπούς  μικροπωλητές και μη, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν για την διαμονή τους , με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με περισσότερα σκουπίδια από την ατομική τους ανάγκη κ.λ.π. . Επί  πλέον το παραπάνω ζήτημα ίσως δημιουργεί  και επικινδυνότητα  για την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων ατόμων κατά τις νυκτερινές ώρες , για τον λόγο ότι  το τμήμα του Πεζόδρομου από την ταβέρνα ΚΑΒΟΥΡΑΚΙΑ μέχρι την έξοδο προς ΜΑΪΑΜΙ ,δεν φωτίζεται επαρκώς με αποτέλεσμα να επικρατεί σκοτάδι. Κατά την άποψη μας  εάν τοποθετηθούν και στο τμήμα αυτό κολώνες φωτισμού Ηλιακής Ενέργειας θα λυθεί το πρόβλημα.

            Χάνεται όλη η ομορφιά του Πεζόδρομου  τόσο για τους κατοίκους αυτής  της πόλης αλλά και για τους τουρίστες  που πολύ συχνά, σχεδόν καθημερινά, έρχονται  και με τα κρουαζιερόπλοια αλλά και με τα Πούλμαν .

            Ο Σύλλογος μας έχει  προσφέρει πολλές φορές   την αρωγή του σε ότι μας έχει ζητηθεί κυρίως από την Δημοτική μας Ενότητα, και πάντα μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας,  εκτός βέβαια Οικονομικού Περιεχομένου.

            Πιστεύουμε ότι το πλέον αρμόδιο όργανο θα κινηθεί άμεσα για την ριζική αποκατάσταση αυτών των θεμάτων.

            Ευχαριστούμε  περιμένοντας τις ενέργειες σας.

Τηλ. Επικοινωνίας κα Σοφία Μανωλιουδάκη 6974026580 και κο Γεώργιο Κουτσούκο 6973764486.

 

     Η Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
 
Σοφία Μανωλιουδάκη                                     Γεώργιος Κουτσούκος

 
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ

 

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους! Απο τους πλέον ενεργούς και συνειδητοποιημένους Συλλόγους στην περιοχή. Μέ άποψη, χαμηλούς τόνους, με συμμετοχή σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις και άνθρωποι που αποδεδειγμένα αγαπάνε την Ιτέα και την Κίρρα. Αυτά δε που περιγράφουν είναι αλήθεια. Έχει ξαναγραφεί για τον "νυχτερινό" ΚΑΒΟ, αλλά δεν ασχολήθηκε κανείς. Αλλά ποιός να ασχοληθεί; Σοφία και Γιώργο και όλοι σας εκεί, συνεχίστε να δηλώνετε "παρόντες" στην περιοχή μας με το ίδιο μεράκι όπως και τώρα. Αποδείξατε ότι ένας Σύλλογος δεν είναι μόνο για Εκδρομές και Πίττες. Πρέπει να είναι ζωντανό και ανεξάρτητο κύταρο της κοινωνίας. Όπως ο δικός σας.

Ανώνυμος είπε...

καποιος καποτε

Capt. Ilias είπε...

Agapiti Sumpolites,
Apo to San Diego tis USA thelo na sas euxaristisoume gia auti tin evergeia sas.
Sas parakaloume sinexiste autes tis kales protoboulies.
Me ektimisi,
Capt. Ilias katsanis M.N.I.
SSA Marine Port of San Diego CA

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε καπετάν-Ηλια απο το San Diego. Μπορείς να μου κάνεις μία χάρη, μιάς και βρίσκεσαι εκεί; Μπορείς να ρωτήσεις και να μας πεις, αν στα περίχωρα του San Diego, έχει κανένα προάστειο που να λέγεται Kolopeteinitsa? Έχει σημασία που σε ρωτάω. Περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ευγενικα τα λετε και μπραβο σας. Η αληθεια ειναι οτι ενα κομματακι 500 μετρων που ειναι η παραθαλασσια βιτρινα της Ιτεας για ντοπιους και ξενους, με λιγα εξοδα και μερακι θα μπορουσε να γινει παραδεισος αλλα υπαρχει αδιαφορια. Ντρεπομαι να φιλοξενω κοσμο και να βλεπουν αυτη την εικονα.Σε αλλα μερη ο δημαρχος κανει παρεμβασεις ουσιας και ομορφαινει το μερος. Ας οψεται.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟ ΖΗΤΑΤΕ.ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.