Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κα. ΜΑΙΡΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΠ. ΚΟΙΝ. ΣΤΡΩΜΗΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΙΝ Α.Ε.


Προς Δημοσιογραφικό Blog ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ’’

Αγαπητοί Κύριοι,

Μετά από άρθρο σας που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή 09/11/2012 και μετά από σχετικά σας ερωτήματα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το θέμα των εξορύξεων στην περιοχή των Καλλιέων και συγκεκριμένα εντός των ορίων των Τοπ.Κοιν. Στρώμης – Πανουργιάς το οποίο παρακολουθώ στενά και με μεγάλη αγωνία.

Μετά την Αίτηση ακυρώσεως μ ε αρ.καταθ. 8378/29.11.2011 κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων της ΕΛΜΙΝ στην περιοχή, που κατέθεσε ο Δήμος Δελφών ,όπως γνωρίζετε εξεδόθη έγκριση της Τεχνικής Μελέτης από το ΥΠΕΚΑ. Η αντίδραση της Τοπ. Κοινότητας Στρώμης ήταν άμεση ζητώντας από το Δημ. Συμβούλιο να προβεί σε ενέργειες κατά της προαναφερόμενης Τεχνικής Μελέτης .Ακολούθησε η υπ’αρ. 257/2012 «Λήψη Απόφασης για δικαστικές ενέργειες σε σχέση με την από 20.07.2012 έγκριση από το Υ.Π.Ε.Κ.Α. Τεχνικής Μελέτης της εταιρείας ΕΛΜΙΝ Α.Ε. περί έρευνας κοιτασμάτων βωξίτη στην περιφέρεια του Δήμου μας» από το Δημ. Συμβούλιο και στην συνέχεια δόθηκε εντολή για την προσβολή της.

Πράγματι στις 05/11/2012, εφόσον από 01/07 έως 15/09 αναστέλλονται ως γνωστόν οι προθεσμίες αιτ. προσβολής, Εκ μέρους του Δήμου Δελφών κατατέθηκε στο ΣτΕ η υπ’ αρ.5763 Αίτηση Ακυρώσεως της ‘’ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΟΣ ΒΩΞΙΤΗ’’ της μεταλλευτικής εταιρείας ΕΛΜΙΝ.

Θα ήθελα να τονίσω τόσο στους συντάκτες του άρθρου όσο και στον κόσμο που ανησυχεί και αγωνίζεται έμπρακτα για την διάσωση και την ανάδειξη αυτού του τόπου ότι μοιραζόμαστε ακριβώς τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια όνειρα. Είναι πολύ σημαντικό που αυτή την στιγμή μέσα από το θεσμικό μου ρόλο μου δίνεται η ευκαιρία αγωνιστώ για αυτά που πιστεύω και αγαπώ ανεξάρτητα πολιτικών παραμέτρων. Και αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ ΠΩΛΗΤΑΙ.

Μαίρη Ανδρεοπούλου
Πρόεδρος Τ.Κ Στρώμης

2 σχόλια:

Καρτερία είπε...

Δήλωση "ΚΑΡΤΕΡΙΑΣ" :
Ασμένως δημοσιεύσαμε την επιστολή της κυρίας Ανδρεοπούλου, της οποίας η παρουσία κυριολεκτικά κοσμεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Δήμου Δελφών. Είναι γνωστοί σε εμάς οι αγώνες της για την Στρώμη και το περιβάλλον της και εξαίρουμε την εν πράγμασι άποψή της για την εφαρμογή της πολιτικής, ως μέσου ανάπτυξης και προστασίας κοινωνιών και περιβάλλοντος. Και τούτο όπως ομολογεί και η ίδια, (δεν εξαγοράζεται, δεν εξαργυρώνεται και βεβαίως), δεν πωλείται. Ενθυμούμαστε ότι προ ενός έτους περίπου, είχαμε παραστεί ως Σύλλογος, στην διοργανωθείσα από την ίδια συνάντηση Φορέων, Συλλόγων και κατοίκων, στην Στρώμη, με αφορμή την αδειοδότηση της εταιρείας ΕΛ.ΜΙΝ. ΑΕ για γεωτρήσεις στην Γκιώνα. Και μετά απο έναν χρόνο μαθαίνουμε ότι ο Δήμος Δελφών, κατέθεσε εν τέλει την προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης.
Χαιρόμαστε για την ακαριαία ενημέρωσή μας από την κα Ανδρεοπούλου και την βεβαιώνουμε ότι ο Σύλλογός μας θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στον καλό της αγώνα για το περιβάλλον.
"ΚΑΡΤΕΡΙΑ"

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΕ ΕΓΚΩΜΙΟ.