Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΣΟΚ ΤΗΣ DAILY MAIL! «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ»!



Οδοιπορικό στην Ελλάδα της κρίσης, κάνει η Daily Mail, σημειώνοντας ότι υπάρχουν προφανείς ομοιότητες με την περίοδο της κατοχής της χώρας μας από τους Ναζί."Αυτό που σοκάρει όταν περπατάς στην Αθήνα, είναι οι ανυπόφοροι παραλληλισμοί ανάμεσα στην εποχή του πολέμου και το σήμερα. Συναντάς συσσίτια, ζητιάνους, ρακένδυτους που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, κλειστά καταστήματα και άστεγους" αναφέρει το δημοσίευμα.

Λιγότερο αντιληπτή, αλλά υπαρκτή είναι η βουβή απελπισία των πολιτών που κλείνουν την θέρμανση, παρά το τσουχτερό κρύο και προσπαθούν να στηρίξουν φίλους και συγγενείς που έχουν χάσει τη δουλειά τους.


Όπως σημειώνει η Daily Mail, έχουν περάσει τρία χρόνια αφού το οικονομικό τσουνάμι χτύπησε την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας ότι οι πολίτες ζούσαν πέρα από τις δυνατότητές της, χρόνια εφαρμογής σκληρών μέτρων λιτότητας που παγίδευσε τους πολίτες σε ένα σπιράλ απελπισίας.

"Η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υπερψήφισε ένα ακόμα πακέτο λιτότητας, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, για το οποίο πολλοί φοβούνται ότι θα είναι απλώς ένα ακόμα κεφάλαιο μιας τραγωδίας μεγάλης διάρκειας.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί από την Ελλάδα, που προκαλούν σοκ, με ανθρώπους να συνωστίζονται για λίγο κρέας και εργαζόμενους να φτάνουν στην απόγνωση και να θέλουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Ένα έθνος 11.000.000 ανθρώπων υποφέρει στον σταυρό της δέσμευσής του στο ευρώ, σημειώνει η Daily Mail, προσθέτοντας ότι αρκεί μια βόλτα στην Ομόνοια για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής.


Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφερθεί και στην εργαζόμενη του ΟΕΚ που απειλούσε να αυτοκτονήσει λόγω του "λουκέτου" που θα μπει στον οργανισμό και θα την οδηγήσει στην ανεργία.

Η Daily Mail , κάνει λόγο επίσης για τα στατιστικά του τρόμου, καθώς όλοι οι δείκτες έχουν επιδεινωθεί και τονίζει ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι, που προδώθηκαν από διεφθαρμένους πολιτικούς.

"Νιώθω πολύ άσχημα για την κόρη μου γιατί δεν μπορώ να της προσφέρο τίποτα" δηλώνει ο 53χρονος Γ. Γεωργόπουλος στην Daily Mail.

Το δημοσίευμα καταλήγει με τη διαπίστωση, ότι οι Έλληνες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση, μέσω της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

"Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν το τελευταιο πακέτο διάσωσης, θα είναι τελικά ακόμα ένας σταθμός στο δρόμο που οδηγεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ" σημειώνει ο αρθρογράφος και καταλήγει λέγοντας ότι αν αυτό συμβεί, για άλλη μια φορά αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι αξιοπρεπείς και έντιμοι άνθρωποι που ήδη έχουν σηκώσει το βάρος των μεταρρυθμίσεων.
ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: