Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΚΕΣΩ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αφουγκράζοµαι την Πραγµατικότητα – Οραµατίζοµαι το Μέλλον»

Το ∆ίκτυο Συνεργαζόµενων Φορέων για την Υγεία Ν. Φωκίδας «Ακεσώ» επιθυµεί να ευχαριστήσει όλους όσους παρευρέθηκαν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άµφισσας και συµµετείχαν στις εργασίες της ηµερίδας «Αφουγκράζοµαι την Πραγµατικότητα – Οραµατίζοµαι το Μέλλον».

Ιδιαιτέρως θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε την αντιπεριφερειάρχη κα Παναγιώτα Γαζή, τον δήµαρχο ∆ελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη, τους αντιδηµάρχους Άµφισσας, ∆ελφών και Ιτέας, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, κα Λέλα Μπακολουκά, και κα Παναγιώτα Λαΐνη-Κολλιαλή, τον δήµαρχο ∆ωρίδας κ. Γεώργιο Καπετζώνη καθώς και τον αντιδήµαρχο Λιδωρικίου κ. Χρήστο Τσιλίκη που στήριξαν την εκδήλωση και χωρίς την συνεισφορά των οποίων δεν θα ήταν εφικτή η µεταφορά των εφήβων στην Άµφισσα! Για τη καλή συνεργασία και την συνεισφορά τους στην διοργάνωση θα θέλαµε ακόµα να ευχαριστήσουµε τον διευθυντή κ. Μιχάλη Θεοχαρόπουλο και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άµφισσας.

Η ηµερίδα διοργανώθηκε από κοινού µε το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.), την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άµφισσας και το Κέντρο ∆ιαφοροδιάγνωσης, ∆ιάγνωσης και Υποστήριξης Φωκίδας. Στόχος ήταν να δώσει την ευκαιρία να ακουστούν οι προβληµατισµοί και οι ανάγκες των εφήβων, όπως οι ίδιοι τις αντιλαµβάνονται. «Τι θα φέρει το αύριο στον καθένα µας; Πώς η νέα γενιά θα σχεδιάσει το µέλλον της και θα προετοιµαστεί ώστε να µπορεί να τα βγάλει πέρα µε τις προκλήσεις της ζωής; Πώς οι µεγαλύτεροι µπορεί να είναι βοηθητικοί στις ανάγκες των νέων; Τι ευθύνη πέφτει στον καθένα; Σε µιαν εποχή που διαταράσσονται οι ηθικές αρχές, οι πολιτισµικές αναφορές και οι θεσµοί της κοινωνίας, καλούµαστε να αναδείξουµε και να αναπροσδιορίσουµε τις αξίες της ανθρώπινης ζωής, βασιζόµενοι σε συνεργατικές δηµιουργικές σχέσεις. Καλούµαστε να ονειρευτούµε ό,τι για εµάς είναι σηµαντικό και δίνει νόηµα στην ζωή µας.»

Η συµµετοχή ήταν µεγάλη! Περίπου 100 έφηβοι από όλη την Φωκίδα (Ιτέα, Άµφισσα, Λιδωρίκι, Ευπάλιο, ∆ελφοί, Γαλαξίδι), µε ενθουσιασµό για τις παρουσιάσεις τους, µοιράστηκαν µέσα από τα δικά τους τραγούδια, θεατρικά, χορογραφίες, κολλάζ αλλά και βίντεο τους προβληµατισµούς τους.
Ο διάλογος άνοιξε, η επικοινωνία ενισχύθηκε και όλοι φύγαµε µε περισσότερη πίστη στο όνειρο! το προσωπικό του Κέντρου
--------------------------------------------------------------------
Εθνικής Αντιστάσεως 13, 33100, Άμφισσα, τηλ.: 22650 – 23222

Δεν υπάρχουν σχόλια: