Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΦΩΚΙΔΑ: ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ


«Να πληρώσουν αυτοί που έπαιξαν τα χρήματα του ΙΚΑ στο χρηματιστήριο», τονίζουν

Την θλίψη και την οργή τους εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας, απέναντι στα τρία κόμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, αναφορικά με τις μειώσεις των συντάξεων, των δώρων και επιδομάτων, την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, τις αυξήσεις σε ΦΠΑ και την επιβολή χαρατσιών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε σχετική επιστολή τους, δεν χρέωσαν οι συνταξιούχοι την Ελλάδα ενώ καλούν να πληρώσουν αυτοί που έπαιξαν τα χρήματα του ΙΚΑ στο χρηματιστήριο.

Αναλυτικότερα η επιστολή έχει ως εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας, εκφράζει την θλίψη μας και την οργή μας απέναντι στο Συνεταιρισμό των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ που με λύσσα όρμησαν πάνω στους Συνταξιούχους και άρχισαν:
Μείωση συντάξεων – μείωση έως κατάργηση των επικουρικών. Μείωση έως κατάργηση δώρων και επιδομάτων. Αυξήσεις στα φάρμακα, υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας (ΙΚΑ). Αυξήσεις φωτιά στη ΔΕΗ και στο πετρέλαιο. Αύξηση του ΦΠΑ με αποτέλεσμα αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης. Φοροχαράτσια σε εφορία και ΔΕΗ ακόμη και τα επόμενα χρόνια.
Εμείς κύριοι δεν χρεώσαμε την Ελλάδα, πληρώναμε κανονικά στην εφορία και στα ταμεία του ΙΚΑ επικουρικό. Είναι χρήματα δικά μας και έπρεπε τα χέρια σας να είναι πιο κοντά για να κόβεται τις συντάξεις μας.
Να πληρώσουν αυτοί που έπαιξαν τα χρήματα του ΙΚΑ στο χρηματιστήριο.
Αυτοί με τα σκάνδαλα. Αλλά κόρακας κοράκου μάτια δεν βγάζει; (αίσχος)
Θα σας θυμόμαστε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Α! και κάτι άλλο, να φυλάξετε τις συντάξεις εργατοπατερισμού διότι έχετε πολλούς μέσα στην κυβέρνηση.Το καλό που έχετε να κάνετε να φύγετε, να απαλλαχτεί ο λαός της Ελλάδας.
Εσείς χρεώσατε το Κράτος όχι εμείς.

Για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας
Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Ρήγας Ευθύμιος               Γεωργαντάς Νίκος



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί πήγατε πρώτοι και καλύτεροι και πληρώσατε το χαράτσι ρε νούμερα; ποιός σας φταίει και κλαίτε τώρα βρέ μωρές παρθένες; υπήρχαν άνθρωποι που τράβηξαν μπροστά και δεν το πλήρωσαν σε όλη την Ελλάδα. Και όχι μόνον γιατί δεν είχαν αλλά γιατί κάπου άκουσαν οτι είναι παράνομο. Γιατί δεν τους ακολουθήσατε; να σας πω; γιατί βαριόσασταν να σηκωθείτε απο την καρέκλα του καφενείου,μή χασετε τον αγώνα τού Παναθηναϊκού. Γιατί τούς κοροϊδεύατε και λέγατε οτι δεν πρόκειτε να καταφέρουν τίποτα δικαιολογώντας τον εαυτό σας για την απραξία σας. Γιατί ακούγατε και συμβουλευόσασταν το γμαροκέφαλο τού χωριού. Η επειδή ήταν αριστεροί "και εμείς με τα κομμούνια δεν πάμε". Γιατί είστε ριψάσπιδες και ηττοπαθείς και ύστερα παρακαλάτε να σας λυπηθούν. Γιατί δεν έχετε επίγνωση των ευθυνών σας που ήρθαμε σ'αυτό το χάλι. Σείς πού άκριτα ψηφίζατε πράσινους και κοκκινο-μπλέ χαραμοφάηδες και υποθηκεύατε το μέλλον των παιδιών σας. Σείς που με το βιβλιάριο του ΙΚΑ παίρνατε καλλυντικά από τα φαρμακεία και κατηγορούσατε τους γιατρούς αν δέν συνταγογραφούσαν πολλά και ακριβά φάρμακα. Που δεν αντισταθήκατε όταν ανέκαθεν οι πουλημένες σας κυβερνήσεις επιτρέποντάς τους το οι άθλιοι συνδικαλιστές σας έπαιρναν τα λεφτά από τα Ταμεία που οι έρμοι εργοδότες σας και όχι εσείς πλήρωναν γιά να έχετε σύνταξη. Γιατί εσείς πάντα υπολογίζατε τα καθαρά που παίρνατε και όχι τα μεικτά. Γιατί ακόμα επιτρέπετε στα ρεμάλια τών ΔΕΚΟ να εισπράτουν 2500 σύνταξη το μήνα επειδή είχαν το δικαίωμα να κατεβάζουν το διακόπτη και που ακόμα η πουλημένη αριστερά τους υποστηρίζει αφού μοίρασαν και σ'αυτή κάμποσες θέσεις για τούς ψηφοφόρους της. Ηρθε λοιπόν το πλήρωμα τού χρόνου να πληρωθούν όλες οι ανομίες σας. Αλλά τι φταίμε εμείς οι υπόλοιποι που δουλέψαμε στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο για 800 ευρώ, φτειάξαμε με το ζόρι μισό σπίτι και ύστερα από σαράντα και πενήντα χρόνια δουλειάς παίρνουμε 600 ευρώ σύνταξη; όσοι από μάς σιχτίριζαν τα κόμματα εδώ και δεκαετίες και μάς λοιδωρούσατε; Στο τείχος τών δακρύων λοιπόν και σείς και μείς που σας ανεχτήκαμε και σάς ανεχόμαστε καριόληδες. Αποθανέτω μετά τών αλλοφύλλων.Εκτός και αν ξεσηκωθείτε τώρα,έστω και αργά.