Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή αποστέλλει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής τη δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μετά από σχετική αναφορά του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παντελής έστειλε στον κ. Πεπόνη αντίγραφο της δικογραφίας για να διερευνηθούν περαιτέρω τυχόν ευθύνες για τα μη πολιτικά πρόσωπα στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διαταχθεί.

Oπως είναι γνωστό, στην αναφορά του Πεπόνη η οποία είχε προκαλέσει πολλές πολιτικές αναταράξεις, είχε διατυπωθεί η εκτίμηση ότι για την υπόθεση πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και των πρώην υπουργών οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελή από καμία μαρτυρική κατάθεση δεν προκύπτει όνομα πολιτικού ενώ διερευνώνται οι ενέργειες των πρώην υπουργών υπό τη θεσμική τους ιδιότητα. Η έρευνα είχε βασιστεί κυρίως στις καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ κυρίας Ζωής Γεωργαντά. Επίσης έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: