Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ: ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥΣ


Παραδοχή Ρέππα για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Διαβάστε πώς η τρόικα αιφνιδίασε το υπουργείο. Περικοπές και στους ΟΤΑ

Στην απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων ή τη μείωση του μεγέθους τους, αλλά και την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι απολύσεις έρχονται ως αποτέλεσμα των πιέσεων της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η απαίτηση για απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων δεν αναφέρθηκε την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου κατά τη συζήτηση-διαπραγμάτευση των εκπροσώπων του μηχανισμού στήριξης, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά τέθηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη διαπραγμάτευση της περασμένης Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών.

Αναβάλλεται τελικά για το πρωί της Τρίτης η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Επισήμως, αιτία για την αναβολή, είναι η νέα συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τους εκπροσώπους της τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: