Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ι΄ ΕΠΚΑ ΔΕΛΦΩΝ: ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ

Στον χώρο απέναντι από την ταβέρνα “Πάνω Αλώνια”, στην Αγία Ευθυμία, διακρίνεται ένα τμήμα του τείχους της αρχαίας Μυωνίας. Εδώ κι αρκετά χρόνια, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, είχε κάνει μια πρόχειρη περίφραξη με σήτα. Με το πέρασμα των χρόνων η περίφραξη καταστράφηκε και ο χώρος παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης. Τον τελευταίο καιρό, η αρχαιολόγος κ. Ανθ. Τσαρούχα και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών κ. Ψάλτη επέδειξαν ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο χώρο και τα αποτελέσματα αυτού του ενδιαφέροντος τα βλέπουμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.
Με τη βοήθεια του Προέδρου του χωριού Ανδρ. Σολτάτου μετακινήθηκε το παραδοσιακό προσκυνητάρι που βρισκόταν πάνω στα απομεινάρια του τείχους σε άλλο κοντινό σημείο. Στη συνέχεια η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών προχώρησε στην περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου με ωραία κάγκελα. Έτσι, η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος είναι αρκετά βελτιωμένη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σύντομα πρόκειται να τοποθετηθούν στη θέση τους και οι πέτρες του αρχαίου τείχους που είναι σκορπισμένες σ’ αυτό το χώρο.
Είναι μια καλή αρχή στα πλαίσια της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αγίας Ευθυμίας. Ευχαριστούμε πολύ τόσο την κ. Ψάλτη όσο και την κ. Τσαρούχα για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός τους για τον τόπο μας και ευελπιστούμε σε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Δείτε σε φωτογραφίες πώς διαμορφώθηκε ο χώρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: