Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ-ΙΤΕΑΣ-ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ


Εφημερίδα «ΦΩΚΙΣ» 5 Δεκεμβρίου 2011, Αρ.Φ. 1979

Μοιραίοι-Άβουλοι…διακομματικά αντάμα

Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια του Συνδέσμου Διυλιστηρίου Άμφισσας-Ιτέας- Γαλαξειδίου κ.λ.π. Πέραν της εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων και της προβληματικής λειτουργίας του, που και εμείς επιστημονικά επισημάναμε, παρέμειναν άλυτα και διογκώθηκαν τα οικονομικά προβλήματα του Συνδέσμου. Οικονομικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με δυο κυρίως κατευθύνσεις χρεών, η μία προς την ΕΥΔΑΠ και η άλλη προς τη ΔΕΗ. Τη δεύτερη δεν θα την αναλύσουμε προς το παρόν, άλλωστε είναι αυταπόδεικτη. Όσο για την ΕΥΔΑΠ αποκλειστικές και καταστροφικές οι ευθύνες μη διευθέτησης των οφειλών και η αδυναμία πολιτικής και επιχειρηματικής συνεννόησης και συμφωνίας μαζί της. Εξηγούμε όφειλαν ΄΄οι κραταιοί΄΄ Δήμαρχοι Γαζή και Φουσέκης όλα αυτά τα χρόνια να έχουν έλθει σε συμφωνία χρησιμοποιώντας το δεδομένο και πολυδιαφημισμένο πολιτικό τους βάρος, χρησιμοποιώντας και τους εκάστοτε φίλους τους Υπουργούς. Χαρακτηριστικής αμέλειας ή ανικανότητας είναι η περίπτωση που το 1995 η ΕΥΔΑΠ πρότεινε στη Διοίκηση του Συνδέσμου και στον τότε Δήμο Άμφισσας τη συμφωνία παραχώρησης των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου καθώς και του δικτύου ύδρευσης όλων των συμμετεχόντων Δήμων και Κοινοτήτων και την ανάληψη Διοίκησης και πληρωμής του τότε προσωπικού από την ΕΥΔΑΠ.

Μάλιστα προτάθηκε να συμφωνηθεί η διαγραφή των όποιων χρεών και η τιμή χρέωσης του νερού. Παραμένει ερωτηματικό αυτή η χαρακτηριστική πράξη των τότε Διοικούντων, καθώς τα δεινά στο Σύνδεσμο μεγιστοποιήθηκαν με ευθύνη και των μετέπειτα Δημάρχων και διορισμένων Προέδρων τους.


Οι πληγές και οι σκανδαλώδεις διαδικασίες είναι πολλές σ’ αυτό το Σύνδεσμο (μελέτες επί μελετών, ανακατασκευές, πλημμελής λειτουργία) και πρέπει αυτοί που διοίκησαν είτε τον πρώην Δήμο Άμφισσας, είτε τους Καποδιστριακούς, είτε του σημερινού Καλλικρατικού να μας εξηγήσουν πέραν των άλλων πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο που αυτοί που μας χρωστούσανε, ζητούν να μας πάρουν και το βόδι.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΦΩΚΙΣ»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ,ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ (ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΤΒΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ) ΣΤΗΝ ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ?
ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ω,Ελλαδα,το ΜΕΓΑΛΕΙΟ Σου !!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν στοιχεία για το θέμα; Ποιοι ήταν στις ανάλογες θέσεις τότε;