Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αναίμακτα έληξε τελικά η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 23:20 μ.μ. o βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και τα τρία μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» παρέδωσαν ένα περίστροφο και τρία μαχαίρια στις αρχές των φυλακών Κορυδαλλού, δίνοντας έτσι ένα τέλος στις πεντέμισι ώρες ομηρίας τριών σωφρονιστικών υπαλλήλων και εγκλωβισμού τουλάχιστον 20 συγγενών κρατουμένων.

Προηγουμένως είχε μεταβεί στις φυλακές ο συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Ο Βλαστός και τα τρία μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», οι Μιχάλης Νικολόπουλος, Χρήστος Τσάκαλος και Γιώργος Πολύδωρος συνέταξαν κείμενο με τα αιτήματά τους, που αφορούν στις συνθήκες κράτησης εντός των φυλακών, το οποίο θα δινόταν αργότερα στη δημοσιότητα.

Μετά το τέλος του περιστατικού ο κ. Ραγκούσης προέβη σε δηλώσεις.
Από την πλευρά του, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε: Έχουμε θετική εξέλιξη, έχει παραδοθεί το όπλο, έχουν ελευθερωθεί οι εγκλωβισμένοι όμηροι και οι κρατούμενοι που πήραν μέρος στην ομηρία επιστρέφουν στα κελιά τους.

Τι προηγήθηκε

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν ο κρατούμενος Παναγιώτης Βλαστός, υπό την απειλή όπλου, αποπειράθηκε να δραπετεύσει.
Άνδρες των ΕΚΑΜ εγκλώβισαν τον Βλαστό και σύμφωνα με πληροφορίες άλλους τρεις φυλακισμένους, μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» στον χώρο των επισκεπτηρίων. Ο Παναγιώτης Βλαστός υπό την απειλή όπλου κρατούσε στην αρχή ως όμηρο τον διευθυντή επισκεπτηρίων.
Αργότερα τον άφησε να φύγει και στη συνέχεια κρατούσαν ως ομήρους, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους ενώ παρέμεναν εγκλωβισμένοι περί τους 20 συγγενείς άλλων φυλακισμένων.

Το επεισόδιο άρχισε στις 18:00 το απόγευμα, όταν ο Βλαστός μαζί με τον άλλο φυλακισμένο επιχείρησαν να αποδράσουν και να περάσουν από το προαύλιο των φυλακών στην κεντρική πύλη, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ο Παναγιώτης Βλαστός κατάφερε να προμηθευτεί όπλο από έναν επισκέπτη.
Ο γνωστός κακοποιός ο οποίος εμπλέκεται μεταξύ των άλλων και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού από τις Φυλακές Τρικάλων διότι εκδικάζεται μία από τις υποθέσεις που τον αφορούν.
Στις φυλακές Κορυδαλλού έσπευσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, και λίγο αργότερα ο ταξίαρχος, Σωτηριάδης, αρχηγός των ειδικών μονάδων καταστολής. Ο χώρος των φυλακών ήταν περικυκλωμένος από μονάδες των ΕΚΑΜ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: