Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!


Ένας κλίβανος εξερράγη στις 11: 45 τοπική ώρα, στον πυρηνικό σταθμό της Μαρκούλ, στη νότια Γαλλία, δημιουργώντας κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μονάδες της χώρας.

Από την έκρηξη, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά. Μεταξύ των τραυματιών και ένας πυροσβέστης ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μονπελιέ.

Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας.

Στο συγκρότημα της Μαρκούλ, γίνεται επεξεργασία ραδιενεργών υλικών από πυρηνικές μονάδες που παροπλίζονται και λειτουργεί ένας αντιδραστήρας πεπιεσμένου ύδατος για την παραγωγή τρίτιου.

Στην περιοχή δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας, ενώ η πυροσβεστική δεν είναι σε θέση να προβεί προς το παρόν σε αξιολόγηση του ατυχήματος. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.



ΠΗΓΗ: http://news247.gr/

1 σχόλιο:

KALOTINA είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ "ΠΡΑΣΙΝΗ", ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ) ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΚΙ ΑΝ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ "ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ"...
Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ, ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΑΝΑΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ.