Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ( Σαράντη Μιχαλόπουλου)





Στο διαδίκτυο και σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται συνεχώς όμορφες φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από επαγγελματικές φωτογραφίες επώνυμων φωτογράφων ή μεγάλων ΜΜΕ.

Από την άλλη μεριά, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας πολιτών της Ιτέας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, φτιάχτηκαν κάποια ωραία βίντεο που και αυτά θα άξιζε να δουν αλλά και να αξιολογήσουν όσοι περισσότεροι είναι δυνατό κάτοικοι της πόλης.

Μία πρόταση που σκέφτομαι είναι να δημιουργηθεί, όσο ακόμη ο καιρός είναι καλός, μία ή περισσότερες εκθέσεις φωτογραφίας σε κάποια σημεία όπου συχνάζει ή συνηθίζει να περνά ο κόσμος, ώστε να απολαύσουμε όλοι τις δημιουργίες των συμπολιτών μας.

Μία τέτοια κίνηση δεν θα ήταν αντίθετη στο πνεύμα της εποχής για αποφυγή συνωστισμού, διότι δεν θα αποτελούσε συγκέντρωση κάποιων ανθρώπων αλλά ένα είδος «διακόσμησης» χώρων περιπάτου που έτσι και αλλιώς υπάρχουν και δεν έχουν δημιουργήσει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα ή ανησυχία.

Ως προς τα βίντεο που ανέφερα, και αυτά θα μπορούσαν να προβάλλονται σε κάποιες μεγάλες οθόνες, όχι κατ’ ανάγκη ηλεκτρονικές αλλά σαν αυτή που χρησιμοποιείται για τον θερινό κινηματογράφο.

Παραθέτω ένα παράδειγμα πρόσφατης φωτογραφίας που αναρτήθηκε από συμπολίτισσά μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα φωτάκια στην κορυφογραμμή της Δεσφίνας είναι όλα τα λεφτά..

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη ιδέα. Μακάρι να πραγματοποιείτο και μάλιστα ΆΜΕΣΑ