Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Η μάχη ενάντια στα αιολικά συνεχίζεται στα Βαρδούσια

 




ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ
ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟ ΠΙΚΡΟΒΟΥΝΙ

Κατατέθηκαν στον Δήμο Μακρακώμης, στην Περιφέρεια και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση συμπληρωματικά 218 υπογραφές πολιτών αλλά και οι αποφάσεις των Κοινοτήτων (11) ΔΙΚΑΣΤΡΟ, ΝΕΟΧΩΡΙ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΓΑΡΔΙΚΙ, ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ, ΠΙΤΣΙ, ΑΝΑΤΟΛΗ, ΑΡΓΥΡΙΑ, ΜΑΡΜΑΡΑ και ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ (με επί πλέον 83 υπογραφές κατοίκων της) καθώς και του ΜΟΡΦ. ΠΟΛΙΤΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΤΣΙΟΥ, κατά της ΜΠΕ για το Πικροβούνι.
Ευχαριστούμε όσες και όσους βοήθησαν στην εμπεριστατωμένη ενημέρωση και τελική αποτύπωση της αντίθεσης των τοπικών κοινωνιών (παρά την στοχευμένη παραπληροφόρηση και τις κάθε είδους πιέσεις) στην απειλούμενη και μη αναστρέψιμη καταστροφή των βουνών, με όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υδροδότηση των χωριών, τις κατολισθήσεις, τον βιασμό της Φύσης που αποτελεί τον μοναδικό πόρο για την επιβίωση των ορεινών οικισμών.
Σας παραθέτουμε το σύντομο κείμενο με την συνοπτική παρουσίαση των απόψεών μας με το οποίο διαβιβάσαμε τις υπογραφές, καθώς και τις φωτογραφίες από παλαιότερες κατολισθήσεις στο Πικροβούνι.

Βλαχάκης Νικόλαος, πρόεδρος ΕΠΟΣ Μακρακώμης
Καλογερά Αρχοντούλα, κάτοικος Γαρδικίου Ομιλαίων
Μαμπλέκου Ζωή, κάτοικος Μακρακώμης
Στριφτός Ιωάννης, πρόεδρος κτηνοτρόφων
Λάγιος Γρηγόρης, κάτοικος Σπερχειάδας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΗ







4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΤΑΕΝ: Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας

Είναι επιστήμονες όχι αστεία. Ποιοι είστε εσείς που θα έρθετε κόντρα σε επιστήμονες που πληρώνονται από εργολάβους; Έχετε και ερωτήματα γιατί έχουν σχέδια να γεμίσουν ΟΛΑ τα βουνά με ανεμογεννήτριες; Εδώ μιλάμε είναι επιστήμονες και μιλάνε επιστημονικά, τα έχουν σπουδάσει οι άνθρωποι!

Κοιτάξτε εδώ και ξεστραβωθείτε χωριάτες:

https://www.news.gr/oikonomia/article/2356284/i-eletaen-parousiase-ton-elliniko-imno-tis-eolikis-energias.html


Εδώ οι αχρείοι θέλουν να διώξουν τους λιγοστούς Ακρίτες μας στο νησάκι Λέβιθα για να βάλουν παραπάνω ανεμογεννήτριες. Τους δίνανε βραβεία και συγχαρητήρια που κρατάνε το νησί κατοικημένο και ελληνικό αλλά μόλις φάνηκε πιθανότητα ΚΕΡΔΟΥΣ πάνε να το βγάλουν ακατοίκητο!

Κουβέντα επίσης γιατί τέτοια πρεμούρα να γεμίσει η Ελλάδα ανεμογεννήτριες, 3 φορές πάνω από την συνολική κατανάλωση της χώρας, όταν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν κάνουν το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Ν α πάτε να πείτε σε αυτούς που δούλεψαν πέρυσι και για 12 με 14 μήνες (λίγο φυσικά το διάστημα) στην ΕΝΕΡΚΟΝ Δεσφίνας και εξόφλησαν τυχών χρέη (επαναλαμβάνω τυχών χρέη), τάισαν τα παιδιά τους και τους αγόρασαν ρούχα. Να ρωτήσετε τα ξενοδοχεία τα βενζινάδικα και τα σουβλατζίδικα. Να ρωτήσετε τα περίπτερα τα εστιατόρια και άλλα πολλά.
Πηγαίνετε σε αυτούς τους επαγγελματίες ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ και πείτε τους να διαμαρτυρηθούν ΜΑΖΙ ΣΑΣ για τις ανεμογεννήτριες.

Ανώνυμος είπε...

@11:12πμ

Τολμώ να πάω σε αυτούς τους επαγγελματίες και να τους πω να διαμαρτυρηθούμε μαζί αλλά δεν τους βρίσκω γιατί μάλλον έχουν πάει σε κάποιο άλλο βουνό για 12-14 μήνες.

Επίσης πόσοι θα δουλεύουν σε μόνιμη βάση στο 3ο μεγαλύτερο εργοστάσιο αιολικής ενέργειας της χώρας; Για να ξέρουμε πόσα σουβλατζίδικα και ξενοδοχεία θα βασίζονται σε αυτό.

-
Χωρίς ειρωνεία τώρα, ανεμογεννήτριες θέλουμε και ΑΠΕ θέλουμε. Αυτή την ασυδοσία που έχει προγραμματιστεί σε όποια κορυφή είναι διαθέσιμη και αυτό το ξεπέταμα των ντόπιων δεν θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ 2000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ. ΤΟΛΜΑ ΡΕ