Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ομόφωνα αρνητική η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην ΜΠΕ για τα αιολικά στο Πικροβούνι.




Συμμετείχαμε σήμερα στην μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όπου μεταφέραμε την φωνή των πάνω από 500 πολιτών και των 11 κοινοτήτων του Δήμου Μακρακώμης, του Συλλόγου των Κτηνοτρόφων Δυτικής Φθιώτιδας και του ΕΠΟΣ Μακρακώμης, που υπογράφουμε -πλην Λακεδαιμονίων- την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές μας.

Μαζί μας συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Καρπενησίου, τον Σύλλογο Κρικελλιωτών και την Κίνηση για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, που εξέφρασαν την ίδια αγωνία και αντίθεση.

Τόσο ο εισηγητής, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Επιτροπής είχαν λάβει σοβαρά υπόψιν τις ενστάσεις μας και κυρίως το γεγονός ότι η εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές δεν είναι συμβατή με τις κατευθύνσεις ανάπτυξης -ειδικά στους ορεινούς όγκους- του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου 2018.

Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΞΥΑ

Θέλουμε τις βουνοκορφές μας αδιατάρακτες, όπως ήταν πάντα, για βόσκηση, ξύλευση και ανάπτυξη του ήπιου φυσιολατρικού - ορειβατικού -αγροτουρισμού, που με ανάπτυξη παράλληλων - συμπληρωματικών δραστηριοτήτων του αγροτοδιατροφικού τομέα, βλέπουμε ότι μπορεί να γίνει πόλος για οικονομική διέξοδο των νέων και μόνος τρόπος να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας, να ζωντανέψουν οι κωμοπόλεις και η επαρχία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου που λήγει η διαβούλευση για την νέα ΜΠΕ για Καστρί-Κοκκάλια, Καράβι-Αλογοβούνι, Τύμπανο-Τρυπήρι για την οποία θα καταθέσουμε τις επίσης εμπεριστατωμένες αντιρρήσεις μας


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Βλαχάκης Νικόλαος, πρόεδρος ΕΠΟΣ Μακρακώμης
Καλογερά Αρχοντούλα, κάτοικος Γαρδικίου Ομιλαίων
Μαμπλέκου Ζωή, κάτοικος Μακρακώμης
Στριφτός Ιωάννης, πρόεδρος Κτηνοτρόφων
Λάγιος Γρηγόρης, κάτοικος Σπερχειάδας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα αλήθεια και χωρίς ειρωνεία, έχει σημασία εάν γνωμοδοτήσει αρνητικά η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας;

Αυτά δεν παρακάμπτωνται και προχωράνε οι εργολάβοι-επενδυτές όπως θέλουν;

Ανώνυμος είπε...

εκει στη καρτερια εχετε παρει χαμπερι για το τι γινεται στο λυκειο της ιτεας η ψαχνετε παλι για να γκρινιαζετε για αιολικα?

Καρτερία είπε...

Το blog δυστυχώς δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ρεπορτάζ .

Χειριστές του , μάλιστα , βρίσκονται και εκτός περιοχής Δελφών.

Θέμα θα μπορούσε να αναδειχθεί από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο με την αποστολή στο email ή στο messenger της καρτερίας , μιας φωτογραφίας και μιας σύντομης περιγραφής του γεγονότος. Η ανωνυμία του αποστολέως είναι εξασφαλισμένη εφόσον το επιθυμεί.
Ευχαριστούμε που μας παρακολουθείτε .