Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

“Η επαλήθευση της προφητείας της...Κασσάνδρας” (του Δήμου Γ.Παπαδήμα)


«Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης» 
(Ο δειλός γίνεται προδότης της πατρίδας του, ενώ ο φιλόδοξος της πατρικής κληρονομίας).                                                                
                                                                                                                      Σωκράτης

Πολύ συχνά αρκετοί συμπατριώτες μου χαρακτηρίζουν υπερβολική την έντονη αντίθεση των άρθρων μου στον Τουρκικό αναθεωρητισμό και στην απάθεια και αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τις τουρκικές προκλήσεις οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. 

Με χαρακτηρίζουν μονομανή που αδιαφορώ για τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία .
Θέλω να πιστεύω ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών τους προσγείωσαν ανώμαλα στην πραγματικότητα με την άμεση απειλή πολέμου η διά συμβιβασμού εκχώρηση Ελληνικού εδάφους και θαλάσσιων χωρικών υδάτων που απαιτεί Η η Τουρκία εκ της θέσεως του ισχυρού. 

Το δόγμα ενός κράτος συνήθως παραμένει αμετάβλητο ασχέτως κυβερνητικών αλλαγών και κομματικών διαθέσεων. Ένα στρατιωτικό δόγμα αποτελεί οδικό χάρτη τόσο σε καιρό κρίσης αλλά και εν καιρώ ειρήνης .
Αδιαμφισβήτητα η ύπαρξη δόγματος αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέσο αποτροπής. 
Δυστυχώς το δόγμα “ανήκομεν εις την Δύσιν”  που επικράτησε στην πατρίδα μας , μάς οδήγησε σε πολλές εθνικές ταπεινώσεις και καθόλου δεν βοήθησε στην αποτροπή .
Οι σύμμαχοί μας ποτέ δεν θέλησαν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας δίκαια απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό καθόσον αλληλοδιαδόχως κυβερνόμαστε από προδοτική πολιτική κλίκα στηριζόμενη στους δυτικούς συμμάχους , σ αυτούς που κατέστρεψαν την οικονομία μας , αποδιοργάνωσαν την άμυνά μας και έσπρωξαν χιλιάδες Έλληνες στην μετανάστευση και την φτώχεια.

Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνά ο κάθε Έλληνας: κανείς στην γεωπολιτική σκακιέρα δεν θυσιάζει το συμφέρον του χάρη της δικαιοσύνης. Το δίκιο πρέπει να υποστηρίζεται από την ισχύ των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδας μας για να επικρατήσει. 

Η στρατιωτική ισχύς είναι αυτή που δίνει δύναμη στην φωνή της διπλωματίας και κράτα τους ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό μας. Περισσότερο ανησυχητικό όμως είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από τα λάθη τους και συνεχίζουν με τις ίδιες τακτικές να οδηγούν την χώρα από κρίση σε κρίση. Αντί να μελετήσουν και να αντλήσουν την χαμένη μέχρι σήμερα σοφία που κρύβουν τα λάθη και τα πάθη των δύο αιώνων ελεύθερης πατρίδας. 

Η Ελλάδα καθώς και Κύπρος αποτελούσαν πάντοτε στρατηγικά πιόνια για τον κάθε ισχυρό της Ευρώπης. Τα ενεργειακά κοιτάσματα και τα σπάνια μέταλλα του υπεδάφους σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική τους θέση υπήρξε το μεγάλο δέλεαρ για την νέα τάξη να επιβάλει ολοκληρωτικά καθεστώτα σε όλο τον Ελληνισμό με παράπλευρο στόχο να εξοντώσει το ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα . Σ’ αυτό βοήθησαν τα μέγιστα οι προδότες που κυβερνούν την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια που συμπεριφέρθηκαν σαν πειθήνια όργανα της ανθελληνικής νέας τάξης. Ο λαός μας πρέπει να αποφασίσει η αν θέλει να είμαστε μια ελεύθερη ανεξάρτητη χώρα η ένα Αμερικανοκρατούμενο προτεκτοράτο μιας Ευρωπαϊκής πανσπερμίας ευήκοης στις Τουρκικές επεκτατικές ορέξεις.

Στην πατρίδα μας όλες οι εισηγήσεις τον επαϊόντων φιλτράρονται με γνώμονα το πολιτικό κόστος και διαφοροποιούνται με βάση τις επιθυμίες επιχειρηματικών συμφερόντων και ποτέ με βάση το εθνικό συμφέρον.

Ενωμένοι οι κυβερνήτες μας μπορούσαν να διαμηνύσουν στους συμμάχους μας τι θα συνέβαινε στο δυτικό σύστημα αμύνης σε περίπτωση που η πατρίδα μας αφεθεί μόνη της να ηττηθεί σε μια σύγκρουση με την Τουρκία. Να τους θυμίσει ότι δεν θα είναι δεδομένη δεν θα επέτρεπε αμερικανικές βάσεις ελληνικό έδαφος και διέλευση αγωγών ενέργειας δυτικών συμφερόντων(ΤΑΡ) να διέρχονται από την επικράτεια μας. 

Για κάθε ενδεχόμενο οι κυβερνώντες άμεσα και όχι φοβικά οφείλουν να αποκαταστήσουν διπλωματικές σχέσεις με Ρωσία, Κίνα και Ινδίες που διέκοψε η (αριστερή) κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , σε αντιστάθμισμα των Τουρκικοπακιστανικών συμφωνιών.

Στην διπολική αντιπαλότητα των δύο κόσμων αδιαμφισβήτητα ο ουδέτερος δεν χωράει με ιστορικά παραδείγματα Μακάριος - Κύπρος , Τίτο- Γιουγκοσλαβία ,  Νάσερ- Αίγυπτος. 
Για τους προσκυνημένους της πατρίδας μας που εμμένουν στο δόγμα “ανήκομεν  εις την Δύσιν” , ο Ρήγας στο θούριο μας λέει :“εκείνοι και δικοί μας, αν είναι, ας χαθούν” η πολιτική ηγεσία δυστυχώς συνεχίζει να βλέπει τις εξελίξεις στο μέλλον.
Δικαιολογίες αστήρικτες εύσχημες ελπίδες για τα αμυντικά ότι ότι έκαναν και οι προτέρων κυβερνήσαντες. 

Ενώ έπρεπε να έχουν σημάνει γενικό συναγερμό να έχουν δημιουργήσει ταμείο εθνικής άμυνας να έχουν συγκροτήσει συμβούλιο εθνικής ασφάλειας και το κυριότερο να έχουν διατεθεί τεράστια ποσά στην αναβάθμιση και στην αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Τι επιδιώκουν οι ανεγκέφαλοι και μοιράζουν τόσα αναδρομικά , τόσο καθυστερημένα τόσα επιδόματα αρκετά δις που θα μπορούσαν αμέσως να ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό και την αεροπορία και να επιτύχουν την πολυπόθητη αποτροπή;

Το διάβασα κάπου και δεν το πιστεύω  αυτή την ώρα των αδιεξόδων της εξωτερικής μας πολιτικής με αδύναμες τις ένοπλες δυνάμεις που οι σύμμαχοί μας όχι μόνο δε μας βοηθούν αλλά αντίθετα μας οδηγούν σε όλεθριες συμφωνίες παραχώρησης εθνικού εδάφους  στην αναθεωρητική Τουρκία. Οι Ρώσοι εάν αληθεύει από όσα διάβασα πρόσφατα για  το δικό τους συμφέρον βέβαια , μας πουλάνε άμεσα το καλύτερο παγκοσμίως επιθετικό αεροπλάνο SU 54 με τον οπλισμό του αντί του ποσού των 85 εκατομμυρίων $. Επειδή αυτό δε σημαίνει τίποτα για τους μη ασχολούμενους με τα οπλικά συστήματα , συγκριτικά θα σας αναφέρω ότι, το αντίστοιχο αμερικανικό F 22 Raptor II στοιχίζει 216 εκατομμύρια $ και το πολύ υποδεέστερο F 35 οι Αμερικάνοι για 20 αεροπλάνα μας ζητούν τρία δις δολάρια ΗΠΑ . Με 40 αεροσκάφη SU 54 αντί του ποσού των τριών δις 400 εκατομμυρίων , κόβουμε το τσαμπουκά τον Ερντογάν και του τινάζομε στον αέρα τους S 400 αυτούς που έχει και αυτούς που παρήγγειλε και του στέλνουμε τον αήττητο στόλο του στον βυθό της υφαλοκρυπίδας των Ελληνικών ΑΟΖ.

Δεν ξεχνώ ότι υπάρχει και η συνθήκη CAATSA. Αυτή μόνο οι προσκυνημένοι κυβερνήτες της πατρίδας μας την φοβούνται. Οι Τούρκοι την έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια και τις καταδικαστικές αποφάσεις της Τουρκίας από το αμερικανικό κογκρέσο ο πουλημένος στους Τούρκους Τράμπ χρησιμοποιεί σαν χαρτί τουαλέτας. Θα συνεχίσουμε να “ανήκομεν εις την Δύσιν” ;  Θα συνεχίσουμε να διαθέτουμε το δύο τοις 100 του ΑΕΠ στο Τουρκόφιλο ΝΑΤΟ  ;  Θέλω να γνωρίσω ένα συμπατριώτη μου που θα με πληροφορήσει που  και πότε μας βοήθησε το ΝΑΤΟ από το 1952 που μπήκαμε σε αυτό μέχρι σήμερα. Θα χαρακτηρίσω τουλάχιστον αφελή όποιον πιστεύει ότι η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο δεν τυγχάνει της απολύτου συγκατάθεσης της αμερικανικής ηγεσίας και του ΝΑΤΟ. 
Μετά την απόσυρση των Αμερικανών από την Ανατολική Μεσόγειο( προφανώς λόγω των συσχετισμών δυνάμεων με την Κίνα , που αναζητά τα νέα λιμάνια για την “οδού του μεταξιού”)  και την αδιαφορία τους στην δημιουργία Κουρδικού κράτους , την ηγεμονία της ανατολικής Μεσογείου ανέθεσαν στην Τουρκία . Για το λόγο αυτό ,  οι Τούρκοι επανέφεραν το όραμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Αυτή είναι η αιτία που Ισραήλ και Αίγυπτος δεν επιδιώκουν στρατιωτική συμφωνία με την Ελλάδα εναντίον της Τουρκίας , παρόλο που διακινδυνεύονται τα συμφέροντά τους σε Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη , επειδή φοβούνται την Αμερική. 

Δήμος Γ.Παπαδήμας , Ιτέα-Αύγουστος 2020


το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ΩτΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: