Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ GOOGLE EARTH ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ




Το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας υπογράφηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2018  από τους Υπουργούς Κο Σταθάκη και Κο Φάμελλο  της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Κου Τσίπρα και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να αναζητήσει στο ΦΕΚ και στους χάρτες του ΦΕΚ , ενιαίους στην διεύθυνση του Υπουργείου  http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=514&language=el-GR

Το Χωροταξικό αυτό αποτελεί σύμφωνα με όποιον το έχει μελετήσει υπόδειγμα έργου αυτής της διαπλοκής που κατέστρεψε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πριν την κρίση, μέσα στην κρίση .
Έτσι , οι διατάξεις στο εν λόγω ΦΕΚ, αποδεικνύουν ότι η διαπλοκή εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της , μάλιστα αποθρασυνόμενη....
Για να κατανοήσει κανείς το πόσο απαράδεκτο, καταστροφικό  και προκλητικό μπορεί να είναι ένα Χωροταξικό νομοθέτημα  μοιάζει αρχικά δύσκολο , εάν κάποιος δεν γνωρίζει την περιοχή, τις ιδιαιτερότητές της  αλλά και τις πραγματικές της παραγωγικές δυνατότητες. 

Τμήμα της Στερεάς Ελλάδας όμως είναι και το Δελφικό Τοπίο. 

Η περιοχή γύρω από τους γνωστούς σε όλο τον κόσμο Δελφούς, ένα από τα κορυφαία αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. 
Μία περιοχή απομονωμένη και αυτονομημένη χωρικά και  κοινωνικοοικονομικά από την ίδια την γεωμορφολογία της, που προσφέρεται ως αντιπροσωπευτικό μοντέλο για να μελετήσει κάποιος το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας χωρίς να χρειάζεται να ξέρει τίποτε περισσότερο από τα αυτονόητα.

Ακολουθούν οδηγίες για να δείτε στον ανάγλυφο χάρτη του Google Earth το Δελφικό τοπίο αλλά και το τι προβλέπει το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας. Ανοίξτε τα περιγράμματα, κατεβείτε στο επίπεδο του εδάφους, και δείτε μόνοι σας εάν μένει οτιδήποτε  αξιόλογο να ονομάζεται Δελφικό Τοπίο. 


και κατεβάστε τα 52 μικρά (1 έως 5 Kb το καθένα) αρχεία  περιγραμμάτων των Google Earth  από την ακόλουθη διεύθυνση και αποθηκεύστε τα όλα σε ένα φάκελο στο PC σας ή σε κάποιο φορητό αποθηκευτικό μέσο
Το καθένα αποτελεί το περίγραμμα αυτού που αναφέρει ο τίτλος του αρχείου. 

Ανοίγοντας στο Google Earth το καθένα από αυτά ή όλα μαζί  μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στον ανάγλυφο χάρτη του Google Earth  κανονικά με όσες δυνατότητες παρέχει το πρόγραμμα, έχοντας αποτυπωμένο πάνω στην επιφάνεια της περιοχής και το περίγραμμα που αφορά το κάθε αρχείο. 
Μπορεί επίσης να εμφανίζει ή να κρύβει ανά πάσα στιγμή το κάθε περίγραμμα  ώστε να μπορεί να αντιπαραθέτει περιγράμματα προστασία και περιγράμματα καταστροφής του τοπίου, να εντοπίζει τι είναι ορατό από πού, ποια χωριά βρίσκονται π.χ. πάνω σε μεταλλευτικές περιοχές κ.α.. 
Το τι σημαίνει νομικά ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως «μεταλλευτική» αναφέρεται αναλυτικά στην διεύθυνση http://karteria1.blogspot.com/2018/12/blog-post_578.html .

Οδηγίες για όποιον μπορεί να μη το έχει ξανακάνει.
Αφού κατεβάσουμε και σώσουμε τα 52 αρχεία Google Earth  σε κάποιο φάκελο.

1)Ανοίγουμε το Google Earth απευθείας ή ανοίγοντας κάποιο από αυτά τα αρχεία
2)Στην κεντρική οθόνη του Google Earth κάνουμε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ πάνω αριστερά γωνία "Αρχείο"
3)Κάνουμε  ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ  στην επιλογή "Άνοιγμα"  
4)Στο πάνω μέρος του παραθύρου που ανοίγει για να αναζητήσουμε αρχείο προς εμφάνιση υπάρχει περιοχή για να αναγράψουμε όνομα αρχείου αν  επιθυμούμε. Αριστερά αυτής γραμμής υπάρχει βέλος/βέλη με τα οποία ψάχνουμε στο PC μας τον φάκελο στον οποίο έχουμε αποθηκεύσει τα 52 αρχεία, τον επιλέγουμε και εμφανίζεται λίστα με τα αρχεία.
5)Κάνουμε   ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ στο πρώτο αρχείο.
6)Κρατάμε πατημένο το  SHIFT και κάνουμε  ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ στο τελευταίο αρχείο. Έτσι μαρκάρει όλα τα αρχεία ταυτόχρονα ή αν θέλουμε μαρκάρουμε κάποια από αυτά. Επιλέξτε να τα ανοίξετε όλα μαζί  μιας και στην συνέχεια  θα μπορείτε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε όποιο περίγραμμα θέλετε κατά περίπτωση
7)Αφού μαρκάρουμε κάποιο ή όλα τα αρχεία κάντε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ στο "Άνοιγμα"
8)Ανοίγει ο   χάρτης του Google Earth και πάνω αριστερά έχει ένα παράθυρο με μία λίστα με τους τίτλους των 52 (ή όσων) αρχείων που μαρκάρατε στο προηγούμενο βήμα , με ένα μικρό τετράγωνο αριστερά του τίτλου. 
Μαρκάροντας ή ξεμαρκάροντας στο μικρό τετράγωνο αριστερά από τον κάθε τίτλο με ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ, στον χάρτη  του  Google Earth εμφανίζεται ή κρύβεται στο ανάγλυφο της περιοχής , το περίγραμμα του συγκεκριμένου αρχείου.   
9)Εμφανίστε ή κρύψτε στην συνέχεια και κατά περίπτωση όποια περιγράμματα σας ενδιαφέρουν, κάντε ζούμ να δείτε ποια χωριά και ποιες περιοχές βρίσκονται μέσα ή έξω από κάθε περίγραμμα, αντιπαραθέστε προστατευόμενες περιοχές με περιοχές για εξόρυξη βωξίτη, αιολικά πάρκα , ιχθυοκαλλιέργειες κ.λ.π..  

Διευκρινήσεις για το τι βλέπετε στο κάθε περίγραμμα βάση του τι λέει ο τίτλος του αρχείου για όσους δεν έχουν ξαναασχοληθεί.
-Όσα αρχεία  έχουν τον όρο ΧΩΡΟΤΑΞ στον τίτλο τους , αποτελούν περιγράμματα από τις περιοχές που αποτυπώνονται στους χάρτες του ΦΕΚ του Χωροταξικού της Στερεάς Ελλάδας και προορίζονται για εξόρυξη βωξίτη, αιολικά πάρκα και ιχθυοκαλλιέργειες ανάλογα με την σχετική αναφορά στον τίτλο του κάθε  αρχείου.
-Τα αρχεία Δελφικού Τοπίου είναι είτε το περίγραμμα του χάρτη του ΦΕΚ του 1981 για το συνολικό τοπίο, είτε το περίγραμμα της περιοχής απολύτου προστασίας του πυρήνα του Δελφικού Τοπίου (Ζώνη Α) ή το σύνολο του πυρήνα του Δελφικού Τοπίου (Ζώνη Α και Β μαζί) αποτυπωμένα ακριβώς από τα αντίστοιχα ΦΕΚ.  
-Το αρχείο του  περιγράμματος της απόφασης της UNESCO και των περιοχών NATURA είναι αποτυπωμένα από τους αντίστοιχους επίσημους χάρτες.
-Το περίγραμμα του  ελαιώνα της κοιλάδας του Δελφικού Τοπίου ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ» από την Ε.Ε..
-Όσα αρχεία έχουν ταυτόχρονα στον τίτλο το ΧΩΡΟΤΑΞ και το ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ, είναι αυτά που η μεταλλευτική περιοχή, τα αιολικά και οι ιχθυοκαλλιέργειες που προβλέπονται, βρίσκονται μέσα στο Δελφικό Τοπίο.

Δείτε επίσης:
-Δυτικά της Ιτέας τις τεράστιες εγκαταστάσεις βωξίτη που αναπτύχθηκαν σε αυτή την έκταση καταπατώντας μεταξύ άλλων πολλών νόμων και επανειλημμένα τις αποφάσεις για την προστασία της Ζώνης Β του Δελφικού Τοπίου χωρίς καμία τιμωρία και με τις πρόσφατες κυβερνήσεις , περιλαμβανομένης και της παρούσας, να συγκαλύπτουν το πολιτιστικό και όχι μόνο έγκλημα, με το  να ανανεώνουν άδειες και παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας είχαν λήξει.
-Την υποδειγματική απόλυτη απαξίωση της  χερσονήσου της Δεσφίνας (τεράστιας αναπτυξιακής δυνατότητας στην βάση του Δελφικού Τοπίου  που χάνεται εντελώς)  που μέχρι πρόσφατα είχε μείνει ανέγγιχτη όπως ήταν η Ελλάδα πριν εκατό χρόνια και ξαφνικά προορίζεται για εξόρυξη βωξίτη και αιολικά πάρκα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο της Ελλάδας κατασκευάζεται ήδη (ανοίγονται δρόμοι) εκεί που δείχνει το ανάλογο αρχείο.
-Περιηγηθείτε ανάμεσα στην Βίνιανη και την Βάργιανη, δυτικά από τα Καστέλια και την Γραβιά και γενικά στην Γκιώνα και τον Παρνασσό και δείτε τα σεληνιακά  τοπία των επιφανειακών εξορύξεων στη θέση παρθένων δασών που χρωστάει η εξορυκτική δραστηριότητα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον Ελληνικό λαό. 

Σύμφωνα με αυτούς που αποκαλούν το Χωροταξικό αυτό ως τον απόλυτο διασυρμό και  αυτοεξευτελισμό την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –Τσίπρα, μεταξύ άλλων στο ΦΕΚ επιχειρείται ώστε τα χρέη αυτών των αποκαταστάσεων (ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ  χωρίς να περιλαμβάνονται τα πρόστιμα για το πλήθος παρανομιών που θα βρεθούν αν γίνουν έλεγχοι)  να συγκαλυφθούν και να επιβαρυνθούν στα δημόσια και ευρωπαϊκά ταμεία... Επίσης με το Χωροταξικό αυτό, εξακολουθεί να επιτρέπεται η επιφανειακή εξόρυξη (προτείνεται να μην την κάνουν αν έχουν την καλή θέληση...) ενώ όπως αποδεικνύεται στην πραγματικότητα, μετά από δεκαετίες δραστηριότητας , δεν έχουν κανένα αξιόλογο δείγμα αποκατάστασης να παρουσιάσουν.   

Ο καθένας πλέον, μπορεί   να δει μόνος του και χωρίς μεσάζοντες την αλήθεια. Να δει τις παραλίες και τα βουνά του Δελφικού Τοπίου, το κάθε τι στο ανάγλυφο της γης στο Google Earth.
Κατεβείτε στο επίπεδο του εδάφους για να δείτε τι απομένει από το τοπίο, και θα αποκτήσετε την δική σας άποψη για το εάν το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας είναι προϊόν διαπλοκής ή όχι...

Για όσους δεν έχουν ξαναασχοληθεί με το Δελφικό Τοπίο
Το Δελφικό Τοπίο έχει …, τους γνωστούς  Δελφούς, διάσπαρτο πλήθος  πολλών άλλων πολύ σημαντικών μνημείων , όλων των περιόδων της Ελληνικής ιστορίας. Έχει αναγνωριστεί με μια σειρά θεσμικών αποφάσεων για την πολιτιστική και φυσική του μοναδικότητα, έχει ταυτόχρονα εξήντα χιλιόμετρα παραλία έξι εκ των οποίων είναι συνολικά το πλήθος μικρών και μεσαίων προσβάσιμων παραλιών όπως ακριβώς προτιμάται από τους τουρίστες.
Στην  θάλασσα του κόλπου των Δελφών που μαζί με όλο τον Κορινθιακό εντάχθηκε πρόσφατα και στην θαλάσσια NATURA. 
Έχει μικροκλίμα με κορυφαία ηλιοφάνεια πανελλαδικά και κορυφαία επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο προστασία από τους ανέμους. 
Έχει παραδοσιακούς οικισμούς όπως Γαλαξίδι , Χρισσό, Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, τους ορεινούς  όγκους  Παρνασσού και Γκιώνας, με παρθένα δάση και άλλα  πολλά χαρακτηριστικά  που δικαιολογούν απόλυτα τις εθνικές και διεθνείς αποφάσεις που το χαρακτηρίζουν μοναδικό.

Αυτόν τον τόπο, το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας τον δίνει με απόλυτο τρόπο στην εξόρυξη βωξίτη σχεδόν  παντού, στα αιολικά στις βουνοκορφές και στις ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι την ακτή και σε κάθε όρμο. 

Για maximum 600 θέσεων εργασίας στην καλύτερη περίπτωση για όλες αυτές τις δραστηριότητες, αποκλείοντας κάθε άλλη προοπτική για ένα πληθυσμό 25.000 κατοίκων. 


Μόνο οι θέσεις που θα χαθούν από την υπάρχουσα τουριστική εκμετάλλευση μετά την υπονόμευση που έχει δεχθεί και δέχεται ο εν λόγω κλάδος  θα είναι περισσότερες.


Μόνοι κερδισμένοι, τα γνωστά ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται εδώ και χρόνια την περιοχή  σύμφωνα με ένα πλήθος καταγγελιών που δεν έχουν λάβει απάντηση από καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα...     



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε να γράψετε και οτι απο το αρχείο 18ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ.. μέχρι το 29ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ.. οι περισσότερες μεταλλευτικές περιοχές που προβλέπει το Χωροταξικό είναι επίσης μέσα στο Δελφικό Τοπίο, μέσα σε Α και Β ζώνη και UNESCO και νταμάρια παντού.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΓΡΑΦΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΠΑΤΗΣΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ "ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ" ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. 1)ΠΑΤΑΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ 2)ΠΑΤΑΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΜΠΛΕ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ "Ληψη" 3)ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΑΡΚΑΡΟΥΜΕ "ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ" ΚΑΙ ΠΑΤΑΜΕ "ΟΚ". ΤΟ ΑΡΧΕΊΟ ΈΧΕΙ ΚΑΤΈΒΕΙ ΣΤΑ "ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΛΗΨΗΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΠΑΥΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΕΝΑ ΚΑΘΕΤΟ ΒΕΛΑΚΙ. ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΜΟΝΙΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Ή ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΑΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ 52 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

http://karteria1.blogspot.com/2018/10/blog-post_75.html

http://antigoldgr.org/blog/2017/04/07/o-megalos-ploutos-tvn-delfon-den-einai-o-voxitis/

Ανώνυμος είπε...

ανοιξα το google earth από το πρώτο αρχείο και μετά ακολούθησα τις οδηγίες και τα ξαναάνοιξα όλα και έπαθα το εξής, ξετσέκαρα το πρώτο αρχείο που είναι το δελφικό τοπίο και δεν κρυβόταν η γραμμή . λιγο μετα κατάλαβα ότι είχα ανοίξει δύο φορές το ίδιο αρχείο και έπρεπε να ξετσεκάρω και τα δυο αρχεια για να κρυφτει η γραμμή. να το έχετε υπ΄οψη. θερμά συγχαρητήρια για το υλικο που μας προσφέρατε και στην επόμενη έκδοση συμπεριλάβετε την περίπτωσή μου στις οδηγίες για άσχετους. συγχαρητήρια και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

8:06, ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ GOOGLEEARTH ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑΤΑ. ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΙΤΑΩ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΝΟΙΩΣΩ. ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΊΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ; Η ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΑΣ ΟΤΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΒΩΞΙΤΗ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι τα όρια των χερσαίων περιοχών natura που έχετε είναι πριν την ανανέωση που έγινε πέρυσι που κάνανε θαλάσσιο natura και όλο τον Κορινθιακό κόλπο. Εκείνη την περίοδο νομίζω ότι διεύρυναν και τις χερσαίες natura. Δεν αλλάζει κάτι στην ουσία της καταπληκτικής δουλειάς που έχετε κάνει αλλά αν δεν κάνω λάθος και μπορέσετε να το διορθώσετε θα φτιάξετε ένα τέλειο και πολύτιμο αρχείο για πολλές χρήσεις πέραν του να καταλάβουμε από ποιους κινδυνεύει η Ελλάδα. Αυτό το κάνατε ξεκάθαρο δείχνοντάς μας τι προβλέπουν ακόμα και για τους Δελφούς.

Καρτερία είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας. Ότι βελτιώνεται θα προσπαθήσουμε να βελτιωθεί. Επειδή το υπόβαθρο του χάρτη του ΦΕΚ δεν ταιριάζει απόλυτα με το υπόβαθρο του Google Earth, έχει επιλεγεί τα περιγράμματα των διάφορων περιοχών να ταιριάζουν σε κάποια πλευρά που υπάρχουν περισσότερο ενδιαφέροντα στοιχεία για το σύνολο της περιοχής. Συνολικά έχει γίνει προσπάθεια να καλύπτονται σε προτεραιότητα όλες οι πτυχές που έχουν να κάνουν με το συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό που υποτίθεται ότι υπηρετεί αυτό το Χωροταξικό και όχι η τοπογραφική ακρίβεια κάποιου συγκεκριμένου χωραφιού ή σπιτιού που δεν έχει καμία διαφορά για την απαξίωσή του το εάν βρίσκεται μέσα ή δίπλα στα όρια μεταλλευτικής περιοχής ή περιοχής αιολικών πάρκων.