Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Η Αράχωβα υποδέχεται τη χειμερινή σεζόν με σκι, ροκ και Μουζουράκη

Το σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις - Δύο συναυλίες στην κεντρική πλατεία του χωριού - Τοπικά εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών



Μπορεί να μην έχει χιονίσει, ακόμη τουλάχιστον, όμως στην Αράχωβα στήνουν ειδικές πίστες χιονοδρομίας μέσα στο χωριό για να γιορτάσουν την έναρξη χειμερινής περιόδου.

Στην ειδική πίστα χιονοδρομίας που θα στηθεί στην πλατεία Ξενία, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου, οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σκι, ώστε να εξοικειωθούν με το άθλημα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου οι σκιέρ θα περάσουν τη σκυτάλη των εκδηλώσεων στους δρομείς, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε αγώνα δρόμου μέσα στα σοκάκια του παραδοσιακού χωριού

Αμέσως μετά τον αγώνα, στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας (πλατεία Λάκκας) θα πραγματοποιηθούν δυο ξεχωριστές συναυλίες. Τη βραδιά θα ανοίξει το ροκ συγκρότημα DK & the Band που παντρεύει το ρεμπέτικο με τη rock. Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν οι Babo Koro, ένα πολυσύνθετο μουσικό συγκρότημα που μπλέκει την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας με τα βαλκανικά τραγούδια.

Να σημειωθεί ότι όσοι παραβρεθούν στη γιορτή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν πολλά τοπικά εδέσματα, τα οποία θα φτιάξουν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αράχωβας, αλλά και διάφοροι τοπικοί επιχειρηματίες.

Η 5η Γιορτή Έναρξης Χειμερινής Περιόδου θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία του Πάνου Μουζουράκη, την Κυριακή το απόγευμα στις 17:00 στην κεντρική πλατεία, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης που πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της ΕΤΑΔ με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έχει αναλάβει η Νόνη Δούνια.

«Έχουμε ετοιμάσει ενα πολυ ωραίο προγραμμα για ενα εορταστικό Σαββατοκύριακο στην Αραχωβα με σκοπό να γιορτάσουμε την έναρξη της χειμερινής περιόδου και σας περιμένουμε όλους εδώ» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αράχωβας, κ. Στάθης Γιαννέλος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε στο κάτω μέρος της αφίσας:

"SURVIVOR GUESTS"

Αυτούς τώρα τους πληρώνουν οι Αραχωβίτες για να κάνουν τι; Να παρεβρεθούν και να έχουν να γράψουν τα κουτσομπολίστικα περιοδικά και σάιτ;

Γιατί δεν βγαίνετε ντυμένοι με τις φουστανέλες; Περισσότερη επιτυχία θα είχε. Αμ δεν είστε αραχωβίτες οι μισοί εκεί που έχετε μαγαζιά γι'αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ιτέα είναι όλοι οι μαγαζάτορες Ιτιώτες; Πως θα απαγορεύσει κανείς σε μια ελεύθερη αγορά στον οποιονδήποτε να ανοίξει μαγαζί στην Αράχωβα; Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Μάλλον κάτι άλλο ενοχλεί τον προηγούμενο ανώνυμο.... Φάτε την σκόνη μας τώρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πρώτος Σχολιαστής είπε...

Μακάρι να έρχονται Αθηναίοι, Σαλονικοί και Κρητικοί να ανοίγουνε μαγαζιά στον τόπο μας. Οι αρπαχτές και η καθόλου σύνδεση με τον τόπο με ενοχλούν. Και όταν είπα για φουστανέλες προφανώς και δεν το εννοώ κυριολεκτικά. Αλλά επειδή η Αράχωβα έχει φάει μπόλικο χρήμα για πολλά χρόνια περιμένουμε κάτι πιο αξιόλογο από το "SURVIVOR GUESTS". Οι δικαιολογίες του τύπου "αυτά ξέρει ο κόσμος αυτά δείχνουμε" είναι κουβέντες παραίτησης και αρπαχτής.

Την Αράχωβα την αγαπώ, τόπος των προγόνων μου αλλά με τις χωργιατοπασοκιές αναγουλιάζω. Κατά τα άλλα φίλε μου στην Αράχωβα ήμουν την Κυριακή.