Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΑΜΦΙΣΣΑ (Άγιος Γεώργιος) - Ασυνείδητος έχει κάνει το χώρο χωματερή



-Επίσημη καταγγελία του Αντιδημάρχου Άμφισσας κ. Αγγελόπουλου
-Ασυνείδητος έχει κάνει το χώρο χωματερή
-Πετάει τα απορρίμματα στο δρόμο Άμφισσα – Λιδωρίκι στο ύψος του Αγίου Γεωργίου.
 
Τεράστια προσπάθεια καταβάλλεται από το δήμο και τις συναρμόδιες αρχές να εντοπιστεί ασυνείδητος δημότης που πετάει απορρίμματα στο δρόμο Άμφισσα – Λιδωρίκι στο ύψος του Αγίου Γεωργίου.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Άρη Αγγελόπουλο στο δήμο έχουν φτάσει συγκεκριμένες καταγγελίες που ελέγχονται και αξιολογούνται για τον εντοπισμό του.
Σε σχετική ανακοίνωση ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας αναφέρει τα εξής:
Αν η περιβαλλοντική μας ευαισθησία, ο σεβασμός στο συνδημότη και το γενικότερο πολιτιστικό και κοινωνικό μας επίπεδο βρίσκουν έκφραση στο δρόμο Άμφισσα-Λιδωρίκι στο ύψος του Αγίου Γεωργίου, τότε το σίγουρο είναι ότι έχουμε να διανύσουμε πολλά ακόμα στάδια για να μπορούμε να αποκαλούμαστε πολίτες με συλλογική συνείδηση κι ευαισθησία.

Όποιος περνάει τις τελευταίες μέρες από το σημείο αυτό, όσο και από τη στοά λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπάνω στον ίδιο δρόμο, διαπιστώνει την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων από συνδημότη μας, ο οποίος, κατά πώς φαίνεται, έχει εξαιρετικά συνεσταλμένη την έννοια της αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες του και της συνευθύνης για τη διατήρηση του περιβάλλοντος στα αρμόζοντα επίπεδα και την εικόνα της πόλης και του τόπου προς τους διερχόμενους επισκέπτες. Άλλη τόση ευθύνη, όμως, έχουν και όλοι όσοι γνωρίζουν, αλλά αποσιωπούν και ανέχονται τέτοιες καταστάσεις, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η καθαριότητα, η τήρηση και η εφαρμογή των κανονισμών και η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας στην εναπόθεση και την αποκομιδή των πάσης φύσεως απορριμμάτων είναι χρέος ΟΛΩΝ μας μηδενός εξαιρουμένου.

Εκτός αν τελικά η μόνη σωστή στάση του στοιχειωδώς συνειδητού πολίτη εν έτει 2017 είναι η αδράνεια, η αντικοινωνική συμπεριφορά και ταυτόχρονα ο καταλογισμός και η αναζήτηση ευθυνών μέσω της εύκολης και ανέξοδης κριτικής κατά πάντων...

Δεν αρκεί η μακάρια επισήμανση ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, που εξοργίζουν τους πάντες, είναι μειοψηφία. Και δε βοηθά κανέναν η αποσιώπηση και η ανοχή, που καταλήγει σε συνενοχή, όλων όσοι γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο στον τερματισμό αυτής της κατάστασης.

Καλούμε για μία ακόμα φορά τους συνδημότες μας να συνεισφέρουν στο κατ ελάχιστο μέρος που τους αναλογεί στην προσπάθεια που καταβάλλει η Δ.Ε. Άμφισσας, οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι υπάλληλοι, που καθημερινά υπερβάλλουν εαυτόν, για μια πόλη καθαρή και όμορφη. Είναι ευθύνη ΟΛΩΝ μας!

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας

Αριστείδης Αγγελόπουλος

1 σχόλιο:

Νικη ψιλοπουλου είπε...

Ετσιειναι δυστυχως