Ένα ερώτημα του Νίκου Σταντζούρη, από την παράταξη «Πολίτες στο Προσκήνιο», κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δελφών την προηγούμενη Παρασκευή, έμελλε να προκαλέσει αρκετές εντάσεις, ανεβάζοντας τους τόνους της συνεδρίασης από νωρίς. Ο σύμβουλος από την Ενότητα του Γαλαξιδίου ζήτησε από τη δημοτική αρχή τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για τρεις γιορτές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με τη συμμετοχή του δήμου, και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη ρουμελιώτικη Κουζίνα, στην εκδήλωση για το Χάνι της Γραβιάς, αλλά και για την απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων.
«Θα σας απαντήσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με την πλήρη παράθεση των στοιχείων», απάντησε ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Τσονάκας, ενώ και με παρέμβασή του ο δήμαρχος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος ζήτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα από την αρμόδια υπηρεσία όπως ακριβώς ζητήθηκε, δηλαδή με την αποστολή και γραπτώς των συνολικών στοιχείων. Οι παρεμβάσεις από τη δημοτική αρχή που ακολούθησαν, για την ποιότητα των εκδηλώσεων αυτών, με εστίαση σε αυτή του Γαλαξιδίου, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Σταντζούρη ο οποίος πέρασε στην επίθεση με βαριές εκφράσεις κατά της πλειοψηφίας του δήμου. «Τρώτε τα λεφτά από εδώ και από εκεί», σημείωσε, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και τον όρο «λαμόγια», για να του απαντήσει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πως «Λαμόγια εδώ μέσα δεν υπάρχουν».
Την έντονη διαφωνίας της με την κρίση του Ν. Σταντζούρη περί αποτυχίας της Ρουμελιώτικης Κουζίνας εξέφρασε στη συνέχεια η Ελισάβετ Κοτσάνου, η οποία μάλιστα τον παρέπεμψε προς τούτο και στους άμεσα με τη γιορτή εμπλεκόμενους. «Δεν μπορεί να είναι αποτυχημένη μία εκδήλωση όταν έχουν γραφτεί γι’ αυτή 200 άρθρα στο διαδίκτυο», σημείωσε, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει αυτού του είδους οι αναφορές που υποβαθμίζουν στην ουσία τον τόπο να σταματήσουν. «Ο αντιδήμαρχος παρακαλούσε τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν μέχρι την τελευταία στιγμή», απάντησε ο Ν. Σταντζούρης, κάνοντας κρίση και για το νόημα της γιορτής, στην οποία όπως είπε κανείς δεν έχει καταλάβει τι προβάλλεται. «Έχουμε αφήσει τις κοινωνικές δομές και σπαταλάμε τα χρήματα αλλού. Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται την αποτυχία σας», κατέληξε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης.
«Να κρατάμε χαμηλά τους τόνους, αλλά και να βλέπουμε τι θέματα προωθεί ο δήμος στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής», ζήτησε ο Αθ. Παναγιωτόπουλος, παραπέμποντας για και στο θέμα των ΚΔΑΠ, που στην ίδια συνεδρίαση με απόφαση του σώματος θα ήταν πλέον γεγονός για πρώτη φορά από το δήμο Δελφών.

http://www.fokidanews.gr