Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη παπάς που κατηγορείται ότι "ευλόγησε με 37.296 ευρώ" το ταμείο εκκλησιών στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας




Τον δρόμο για τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών πήρε ένας 50χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λαμία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για τον ιερέα που τον Δεκέμβριο του 2016 καταδικάστηκε από το Εφετείο Λαμίας για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, που είχαν να κάνουν με σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Ο 50χρονος ιερέας είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και 3 μηνών, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και απάτης, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και ψευδούς βεβαίωσης.

Είχε κλέψει το ταμείο της εκκλησίας σε χωριό της Φωκίδας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ιερέας τον τελευταίο καιρό διαμένει στην Κομοτηνή και είναι άγνωστο αν λειτουργεί ή όχι σε κάποια ενορία. Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ όταν υπηρετούσε στο χωριό Αγία Ευθυμία Φωκίδας, είχε κλέψει από το ταμείο των εκκλησιών 37.296 ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτος στην φυλακή..??? Ναι δικαιοσύνη... Επεξερεσε χρηματα της ενορίας... Οι πολιτικοί μας που μας έχουν φαει ζωντανους,και μας εχουν καταληστεψει εδω και χρονια και συνεχυζουν καθε μερα και μας κλέβουν τι τους κάνουνε?? Γιατι τους φυλάμε ακομα? Υπουργει και βουλευτές οταν τους πιανουν τους αφήνουν ελευθερους?? Ισιβια θελουν και απομονοσει σε κελια 50μετρων κατω απο την γη