Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχει ενδεχόμενο να κηρυχθεί έκπτωτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης; ” Είχε νομική υποχρέωση ως αρχηγός κόμματος να καταθέσει πλήρες Πόθεν Έσχες”



«Ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση να καταθέσει Πόθεν Έσχες, συμπεριλαμβάνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του» ξεκαθαρίζει στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, εξηγώντας πως η ιδιότητα του αρχηγού πολιτικού κόμματος επιτάσσει την κατάθεση πλήρους πόθεν έσχες εντός 90 ημερών.“Η περιουσία του κυρίου Μητσοτάκη και της οικογένειας του δεν αποτελεί εξάλλου ούτε κατά την έννοια του νόμου προσωπικό δεδομένο καθώς ο ίδιος είναι δημόσιος υπόχρεος”!

«Η κυβέρνηση επ’ ουδενί λόγω δεν επιδιώκει να υπεισέλθει σε μια συζήτηση για την προσωπική ζωή του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του. Ο σεβασμός απέναντι στον ιδιωτικό βίο, τις αποφάσεις και τις επιλογές καθενός είναι αυτονόητος και απόλυτος όχι μόνο για τον κ. Μητσοτάκη αλλά για οποιονδήποτε πολίτη» σημειώνεται αρχικά στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.
«Το θέμα, όμως, που έχει προκύψει σχετικά με τη μη συμπερίληψη των περιουσιακών στοιχείων της συζύγου του στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες που ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να καταθέτει, δεν είναι ένα θέμα που αφορά την προσωπική ζωή του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Μητσοτάκη, αλλά τη δημόσια σφαίρα, τόσο νομικά όσο και ηθικά» προστίθεται, σχετικά με τις αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα από το Documento της Κυριακής και ειδικότερα για το ακίνητο αξίας πολλών εκατομμυρίων στο κέντρο του Παρισιού.
Εν συνεχεία, το γραφείο Τύπου επισημαίνει τις νομικές προβλέψεις, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης λόγω της πολιτικής του ιδιότητας θα έπρεπε να έχει καταθέσει πλήρες πόθεν έσχες -δηλαδή μαζί με τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του- εντός 90 ημερών από την ανάδειξή του ως πρόεδρος κόμματος.(ΝΔ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΡΟΝΤΙΣΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ..