Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Oι αγρότες δίνουν συνέντευξη για να εξηγήσουν γιατί κατεβαίνουν στην Αθήνα

Με δικά της μπλόκα γύρω από την πρωτεύουσα περιμένει η αστυνομία


Menelaos Michalatos / SOOCΣυνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ θα δώσει στις 10 το πρωί η Επιτροπή των Μπλόκων με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».  
Την ίδια ώρα οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν στην πρωτεύουσα με την κυβέρνηση να προειδοποιεί πάντως ότι δεν θα επιτρέψει στα τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα και να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. Οι αρχές αναμένεται να εκμεταλλευτούν το νόμο που απαγορεύει την κίνηση των τρακτέρ, σε οποιοδήποτε σημείο εκτός των χωραφιών.
Η αστυνομία θα ενισχύσει αρχικά τις δυνάμεις της στα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών ενώ αστυνομικά μπλόκα θα στηθούν στα διόδια των Αφιδνών και στην Ελευσίνα. Για να αποτραπεί να πλησιάσουν τα τρακτέρ την Αττική μέσω εναλλακτικών διαδρομών θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, του Αλίμου και στο Σταυρό ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται και στο λιμάν του Πειραιά. Το τελευταίο μπλόκο της αστυνομίας θα είναι στην αρχή της Συγγρού και ειδικότερα στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός. Από τα λιμάνια της Κρήτης και της Μυτιλήνης δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση τρακτέρ.   
Στις 10.30 συνεδριάζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να ανακοινώσει νέα πρόταση προς τους αγρότες, ακόμη και με διάγγελμα.   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ.ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ