Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μήνυση κατά Αποστόλου για τις βινζότρατες από τους ψαράδες Λακωνίας



Μήνυση κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για το «ελεύθερο» που δίνει στις βιντζότρατες, με σχετική Υπουργική Απόφαση κατάθεσε το σωματείο ψαράδων Νεάπολης Λακωνίας.


«Είναι προφανές, πως ο υπουργός κύριος Αποστόλου με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, προσπαθεί να εξυπηρετήσει κάποια «ρουσφέτια»», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Γιώργος Αρώνης και εξηγεί:
«Οι τράτες έχουν απαγορευτεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2010, προκειμένου να προστατευτούν οι παραδοσιακοί αλιείς και η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Η ΕΕ έχει δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στους ιδιοκτήτες για να αποσύρουν και να καταστρέψουν τις τράτες τους έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Στην Ελλάδα αυτό συνέβη ελάχιστα. Υπήρξαν μάλιστα «έξυπνοι» ιδιοκτήτες που με τα λεφτά της επιδότησης αγόρασαν καινούργια τράτα!
Σα να μην έφτανε αυτό, κάθε χρόνο, ο εκάστοτε υπουργός δίνει ανάσα ζωής σε αυτές τις μηχανές που σκορπίζουν τον όλεθρο. Τους επιτρέπει να αλωνίσουν τις θάλασσες και να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει. Έτσι και φέτος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ξαναέδωσε το ελεύθερο στις τράτες να ψαρέψουν για.. ερευνητικούς σκοπούς».
Η υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να φτάσει στο συμβούλιο της Επικρατείας , αν η υπουργική απόφαση δεν αποσυρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: