Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο Μ. Χριστοφοράκος μεσολάβησε για την αγορά αγροτεμαχίου στην Τήνο από τον Κυρ. Μητσοτάκη



Προσωπικές σχέσεις, οι οποίες χρονολογούνται από το 2000 και εντεύθεν, διατηρούσε με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυρ.Μητσοτάκης .
Σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ο κ. Μητσοτάκης προ εξαετίας φέρεται να αγόρασε τμήμα αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 24 στρεμμάτων στην Τήνο, στο οποίο και έχτισε πολυτελή εξοχική κατοικία.

Για την αγορά του ακινήτου λέγεται ότι υπήρξε διαμεσολάβηση των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens κκ. Μ.Χριστοφοράκου και Διον. Δενδρινού, οι οποίοι, μέσω offshore εταιρείας με έδρα τον Αγιο Βικέντιο, είχαν επιδοθεί σε μπαράζ επενδύσεων στην κτηματαγορά, με πολυάριθμες αγορές ακινήτων τόσο στην Αττική όσο και σε νησιά, όπως στην Αντίπαρο, στις Σπέτσες και στην Τήνο. 

Inline image 1

Τα δύο στελέχη της γερμανικής εταιρείας μάλιστα προχώρησαν στην κατασκευή όμορων εξοχικών κατοικιών στην περιοχή Τριαντάρος της Τήνου. Καθοριστικό ρόλο για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας στο νησί της Μεγαλόχαρης έπαιξε η κυρία Ελένη Δενδρινού, σύζυγος του στελέχους της Siemens, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Τήνο. Την περίοδο εκείνη η κυρία Δενδρινού, η οποία κατείχε υψηλόβαθμη θέση στο εν Αθήναις υποκατάστημα της Deutsche Βank, γνωρίστηκε και συνδέθηκε φιλικά με την πρώην σύζυγο του κ. Μητσοτάκη κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία επίσης εργάστηκε στη γερμανική τράπεζα. 

Με την αγορά του οικοπέδου στη μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ο κ. Μητσοτάκης έγινε τακτικός επισκέπτης της Τήνου. Πολλές φορές τα καλοκαίρια εμφανιζόταν στο νησί παρέα με τους κκ. Χριστοφοράκο και Δενδρινό. 

Προ εξαετίας μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην ανέγερση εξοχικής κατοικίας, μετά την κατάτμηση του προνομιούχου αγροτεμαχίου. Κατασκευαστής του σπιτιού και εκ των συνιδιοκτητών του αγροτεμαχίου των 24 στρεμμάτων ήταν ο κ. Κ.Βαφειάδης. Ο ίδιος πολιτικός μηχανικός κατασκεύασε και τις εξοχικές κατοικίες των δύο στελεχών της Siemens στην περιοχή Τριαντάρος. 

«Είχαμε ακούσει προ εξαετίας ότι στην περιοχή έχτιζε ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης» λέει στο «Βήμα» ο δήμαρχος της περιοχής Εξωμβούργου της Τήνου κ. Π.Κροντηράς«Πρόκειταιγια εξαιρετική περιοχή,η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επώνυμων οικογενειών της Αθήνας»

Το «πέτρινο εξοχικό» λέγεται ότι έχει περάσει στην κυριότητα της πρώην συζύγου του βουλευτή της ΝΔ κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ ακόμη και τώρα γίνονται κατασκευαστικά έργα. Μάλιστα, στις προθέσεις της ιδιοκτήτριας, όπως λένε κτηματομεσίτες του νησιού, είναι να το πουλήσει έναντι υψηλού τιμήματος. «Εχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται να πουλήσει το ακίνητο και ήδη έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον πολλοί αγοραστές»προσθέτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: