Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

WSJ: Plan B της ΕΕ για εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα

WSJ: Plan B της ΕΕ για εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα
Plan B της ΕΕ για να εγκλωβίσει τους μετανάστες στην Ελλάδα αποκαλύπτει η Wall Street Journal. 

Το σχέδιο της ΕΕ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, είναι να εγκλωβιστούν οι  μετανάστες στην Ελλάδα καθώς θεωρούν ότι θα ήταν πιο διαχειρίσιμη η κρίση από ό, τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες χώρες των Βαλκανίων. Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οχυρώνονται για μεγάλη έκτακτη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Η WSJ σημειώνει πως η ΕΕ ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα κονδύλια για να τα δώσει στην Ελλάδα, με τον Γιούνκερ να έχει ήδη προσφέρει 500 εκατ. ευρώ στον Τσίπρα.
Ανώτεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει και δέχονται αυτό που θεωρούσαν ταμπού μέχρι σήμερα, δηλαδή να εγκλωβίσουν τους μετανάστες στην Ελλάδα, ένα βήμα που αναγνωρίζουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, αναφέρει η Wall Street Journal.
Αυτό το λεγόμενο Plan Β είναι ένα σημάδι της εξασθένισης της εμπιστοσύνης στις άλλες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίση, ιδίως στο σχέδιο της Μέρκελ το οποίο βασίζεται κυρίως στην Τουρκία να ανακόψει την ανθρώπινη παλίρροια.
Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα και του Guardian, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζονται για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
Δεν θα πάθαινε και κάτι η Ελλάδα αν είχε μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες
«Η Ελλάδα δεν θα πάθαινε και τα χειρότερα αν αντιμετωπίσει μια ανθρωπιστική κρίση για μερικούς μήνες», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι Ελληνες είναι πολύ πιο φιλικοί προς τους πρόσφυγες από ότι τα Βαλκάνια ή η Ανατολική Ευρώπη.
Η Κομισιόν, η οποία ετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για αυτό που θεωρεί μια επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, έχει καταδικάσει δημοσίως την αυστριακή απόφαση. Όμως, αρκετοί αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν ότι μια τέτοια κρίση στην Ελλάδα θα έχει την ευεργετική παρενέργεια το να αποτρέψει τους οικονομικούς μετανάστες από το να έρχονται στην Ευρώπη
Πιο διαχειρίσιμος ο εγκλωβισμός των μεταναστών στην Ελλάδα
Υποστηρίζουν επίσης ότι ο εγκλωβισμός των μεταναστών στην Ελλάδα θα ήταν πιο διαχειρίσιμος από ό, τι να εγκλωβιστούν στις φτωχότερες, μη-γειτονικές χώρες της ΕΕ χώρες των Βαλκανίων, μέσω των οποίων σήμερα ταξιδεύουν για να φτάσουν στη Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Τέσσερις ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, δήλωσαν στην WSJ ότι η Ελλάδα, ως κράτος μέλος της ΕΕ, θα μπορούσε επίσης να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από την Ευρώπη καθώς και άλλη βοήθεια, για να αντιμετωπίσει ρους μετανάστες, από ότι οι γειτονικές της Βαλκανικές χώρες, όπου οι εθνοτικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να φουντώσουν ανά πάσα στιγμή. Μόλις το μήνυμα περάσει ότι οι μετανάστες έχουν κολλήσει στην Ελλάδα, λιγότεροι άνθρωποι θα προσπαθούν πια να έρθουν από την Τουρκία, σημειώνουν οι αξιωματούχοι.
500 εκατ. πρόσφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα
Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόσφερε την περασμένη εβδομάδα στον Αλέξη Τσίπρα 500 εκατ. ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης ( Μουζάλας ) το κόστος του προσφυγικού το 2016 θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό, επιβεβαίωσε εμμέσως ότι η Επιτροπή ψάχνει τρόπους να αντλήσει χρήματα για να βοηθήσει στην Ελλάδα, ωστόσο δεν είπε πόσα, όπως αναφέρει η WSJ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

bre το προβλημα της Ελλαδας ειναι αν θα εχουμε Ευρα στις τσεπες μας κ την ψυχη μας στο διαολο θα πουλησουμε γι'αυτο