Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

''ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ'': 140 εγκέφαλοι αναζητούν την λύση για βιώσιμη ανάπτυξη και μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας


Του Λ.Λιγουριώτη
Το πλέον καυτό θέμα που απασχολεί την χώρα δηλαδή ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης,θα συζητηθεί  στο ''Οικονομικό Φόρουμ Δελφών'' που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Δελφών.
  
Η οικονομία  και η επιχειρηματικότητα λοιπόν δεσπόζουν στη θεματολογία  και με αυτές σχετίζονται άμεσα οι 6 από τις συνολικά 20 θεματικές ενότητες του συνεδρίου που περιλαμβάνουν επίσης μεταξύ άλλων την Αναθεώρηση του Συντάγματος, το Ασφαλιστικό, τα ΜΜΕ κ.α.
140 ομιλητές κύρους και επιρροής
Στη εκδήλωση θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 140 ομιλητές κύρους και επιρροής -από την Ελλάδα και το εξωτερικό- οι οποίοι θα συζητήσουν στα 20 ''τραπέζια'' θέματα καίριας σημασίας για την μακροπρόθεσμη στρατηγική της χώρας.Με υψηλόβαθμα στελέχη θα συμμετέχουν επίσης στις συζητήσεις και σημαντικές διεθνείς δεξαμενές σκέψεις και οργανισμοί όπως η Παγκόσμια Τράπεζα,  German Marshall Fund,  Stratfor, Rand Corporation, Eurasia Group, Vienna Institute for International Economic Studies, London School of Economics, Ίδρυμα Konrad Adenauer κ.α.
Το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών καθίσταται έτσι  ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.
 Η θεματική για τις στρατηγικές κινήσεις προς την επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης θα παρουσιαστεί με κεντρικό ομιλητή τον Πρώην Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Νότια Ευρώπη κ. Dirk Reinermann, η Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θοδώρα Τζάκρη και η Πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου για την Ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, κ Deborah Wince-Smith. 
Για την  σχέση δημοσίου χρέους και της οικονομικής ανάπτυξης θα συζητηθεί σε ξεχωριστή ενότητα στην οποία θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Declan Costello, Διοικητής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι πρώην Υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης και Γκίκας Χαρδούβελης,  και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Financial Times, κ. Peter Spiegel.
Το Τραπεζικό σύστημα
Στην συζήτηση  με κεντρικό θέμα τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα, συμμετεχουν η  κ Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρος, τους ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Χάρης Καρώνης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Payments, ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της TITE Capital του Καναδά, ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου κ. Αιμίλιος Αυγουλέας και ο πρώην Αναπληρωτής Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας - την συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της The Boston Consulting Group στην Ελλάδα κ. Βασίλης Αντωνιάδης.
 Για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων ειδικών, του Αντιπροέδρου του Τμήματος διεθνών δραστηριοτήτων του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Δημητρίου Τσιτσιράγκου. Θα συζητηθούν επίσης τρόποι για την τόνωση της επιχειρηματικής κουλτούρας .Ειδική ομιλία για την σημασία των δημόσιων επενδύσεων στην επίτευξη της ανάπτυξης αναμένεται να παρουσιάσει η Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κα Corina Cretu.
Οι μεταρρυθμίσεις για την  ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας
Σε ένα διπλό πάνελ με την συμμετοχή καταξιωμένων επιχειρηματιών, επενδυτών και θεσμικών φορέων θα κατατεθούν προτάσεις και θέσεις σχετικά με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.
Θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Παναγής Βουρλούμης Πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και η Sheri L.Orlowitz, Ιδρυτικός Εταίρος της Artemis Holding Group από τις ΗΠΑ, ενώ θα γίνουν ειδικές παρεμβάσεις από την κα Έφη Κυρτάτα, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Reload Greece και τον κ. Ιωάννη Τσακίρη, Υπεύθυνο στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για την Νοτιοανατολικής Ευρώπη.
Οι θεσμικοί φορείς θα εκπροσωπηθούν από καταξιωμένους επιχειρηματίες όπως οι κ.κ.  Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, Νίκος Ευθυμιάδης, Τιμητικός Πρόεδρος του ΣΒΒΕ,  Βασίλης Αποστολόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νέων Επιχειρηματιών, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Φαρμακοβιομηχανιών και Λίτσα Παναγιωτοπούλου Πρόεδρος Επιτροπής Εκπαίδευσης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο Έλληνο - Αµερικανικό Εµπορικό Επιµελητήριο.
Ο ρόλος της καινοτομίας
Η επιχειρηματικότητα έντασης γνώσης και η μετατροπή της σε καινοτομία και σε οικονομική δραστηριότητα θα συζητηθούν από τους κ.κ. Αρίστο Δοξιάδη, Εταίρο του Openfund, Αλέξανδρο Ελευθεριάδης Συνιδρυτή και Επικεφαλή Επιστήμονα της Vidyo και Μάρκο Βερέμη, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Upstream
Τις συζητήσεις θα συντονίσουν η κ Ελευθερία Μαμιδάκη, Πρώην Αντιπρόεδρος της Mamidoil-Jetoil και ο κ. Λουκάς Πηλίτσης, Εταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Anchorstone Partners.
Συνταγματική Αναθεώρηση 
Επίσης θα συζητηθεί εκτενώς, η κοινή πεποίθηση πως η επανεκκίνηση της χώρας μπορεί να ξεκινήσει μόνο μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις σε θεσμικό και συνταγματικό επίπεδο.
Στη συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος θα καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους οι κ.κ.: Αντώνης Μανιτάκης, Πρώην Υπουργός, Κοσμήτορας Επί Τιμή στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» της Πάφου, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παύλος Ελευθεριάδης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Χάρης Οικονομόπουλος, Δικηγόρος, Έλληνας Πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Προέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Πικραμένου, στην ίδια θεματική ενότητα, ο οποίος αποτελεί και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.
Το ασφαλιστικό σύστημα
Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα είναι επίσης ένα από τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο. Με ειδική παρέμβαση θα τοποθετηθεί επί του θέματος ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος . Την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει η κα Susanna Vogt, Επικεφαλής του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Siftung στην Ελλάδα, ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι κ.κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, Πρώην Υπουργός Οικονομικών, Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πλάτων Τηνιός Επικουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Πολιτικοί Θεσμοί και Μ.Μ.Ε
Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν επίσης στην ιδιαίτερα επίκαιρη συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτικοί θεσμοί διασφαλίζουν τον δημόσιο έλεγχο και τη λογοδοσία των πολιτικών και διοικητικών «εντολοδόχων» και την αποφυγή ή διόρθωση αυθαιρεσιών, στρεβλώσεων και σφαλμάτων. 
Στη συγκεκριμένη συζήτηση θα καταθέσουν τις απόψεις τους μεταξύ άλλων ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, Πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής , o Kevin Featherstone Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στο London School of Economics και ο Νίκος Πασσάς Διακεκριμένος Καθηγητής στη Διεθνή Ακαδημία Εναντίον της Διαφθοράς. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα τοποθετηθεί και ο Christophe Chantepy, Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας.
 Επίκαιρη και ιδιαίτερης σημασίας είναι επίσης η συζήτηση που θα διεξαχθεί σχετικά με την μεταρρύθμιση στα ΜΜΕ και το πώς οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις θα μπορέσουν να διαμορφώσουν το πλαίσιο για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου και Πρόεδρος της 24 Media κ. Δημήτρης Μάρης, η Οικονομική Σύμβουλος του ΟΟΣΑ κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ την διεθνή εμπειρία του θα παρουσιάσει ο κ. Fabrizio D’ Angelo πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του Burda International, ενός από τους μεγαλύτερους media οργανισμούς στον κόσμο.
Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του τριημέρου καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/delphiforum
Χορηγοί του Forum είναι οι Βωξίτες Παρνασσού-ELMIN, The Hellenic Initiative, Libra Group, Hellenic Entrepreneurship Award, Volvo,Cosmote, ΔΕΠΑ,  ΔΕΗ, Aegean Airlines, Consolidated Contractors Company, KPMG, Elikon, Lenovo, Hellas Gold και o Όμιλος Μυτιληναίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ FORUM ΕΔΩ :
http://www.amfissapress.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15858:oikonomiko-foroum-delfon-140-egkefaloi-anazitoyn-tin-lysi-gia-viosimi-anaptyksi-kai-makroprothesmi-stratigiki-tis-xoras&catid=49:oikonomia&Itemid=3377 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που μερικοί πεφωτισμένοι άνθρωποι πρόβλεψαν να πιούν τον καφέ τους όλοι αυτοί οι σημαντικοί άνθρωποι του forum ατενίζοντας το χαλκοπράσινο χρώμα του ελαιώνα και το γαλάζιο της θάλασσας και όχι τα τσαντήρια και τα "ελενίτ" απ τις παράγκες που θάχαν φτιάξει κάποιοι συμπατριώτες μας για να στεγάσουν τις κότες τις χηνόπαπιες και τα χοιρινά τους και μερικοί άλλοι για να προφυλάξουν τα πολύτιμα λιόπανά τους.
Ας ελπίσουμε στο επόμενο forum να μη χαλάει την εικόνα και το χώμα της σκουριάς…

Ανώνυμος είπε...

Ανάμεσα στους χορηγούς διακρίνει κανείς και τους με κροκοδείλια δάκρυα αναξιοπαθούντες επενδυτές που επιζητούν να "αλέσουν"την Ελληνική γη και τις ζωές των παιδιών μας προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους μη σεβόμενοι θεούς κι ανθρώπους συνεπικουρούμενοι των δομών του διεφθαρμένου Ελληνικού κράτους. Και εδώ μου προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι οι αντίστοιχοι επενδυτές του τουρισμού στην κυριολεξία άφησαν την τελευταία τους πνοή προκειμένου να αδειοδοτηθούν για την ανέγερση τουριστικών καταλυμάτων...
για ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω site και κάντε μια σκέψη τι θα μπορούσε να γίνει στα δικά μας "κόκκινα χώματα"..
http://www.costanavarino.com/

Ανώνυμος είπε...

Τόν Νοέμβριο του 2015, μόλις πριν τρείς μήνες απο το Φόρουμ εγκεφάλων που θα σώσουν την Ελλάδα, έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Φωκίδας μία Ημερίδα απο 33 Συλλόγους απο όλο τον Νομό που έκαναν σαφές προς κάθε κατεύθυνση το τι θέλουν και τι είναι αυτό που μπορεί να φέρει ανάπτυξη και δουλειά για όλους. Τι πραγματικά έχει συμβεί. Μία άποψη έστω για το θέμα.

Για πρώτη φορά αναδείχτηκαν Δελφιώτες, Γαλαιξιδιώτες, Αμφισσιώτες, Ιτιώτες κ.λπ. νέοι και ηλικιακά και ως επιχειρηματίες, που πρόβαλαν το οτι Δελφοί , παραλία, βουνό είναι όλα μία περιοχή, ένας τόπος , μία προοπτική. Σε αντίθεση με το χθές που κάποιος έκανε κουμάντο στα ανθρωπάκια τοπικιστές να ξεπουλάνε την ψήφο τους στα Νομαρχιακά και Δημοτικά Συμβούλια για να προωθούν την ανάπτυξη βωξίτη στην παραλίας των Δελφών λαμβάνοντας ως πονηροί ότι ψήφισμα θέλανε για τους Δελφούς. Και ξεφτιλίστηκαν στην φτώχια ακόμα και οι ίδιοι και οι Δελφοί. Κατέρρευσε το διαίρει και βασίλευε που επέβαλαν με τους κατά τόπου βλάκες τοπικιστές που ο καθένας έβλεπε τον γείτονα σαν εχθρό και προέκυψε ο κίνδυνος ότι οι πόρνες θα τους στείλουν στο διάολο και θα χαράξουν αξιοπρεπή δρόμο που συμπτωματικά προβλέπει και ευημερία για όλο τον τόπο αντί φτώχειας. Τι έκαναν λοιπόν ! Επιστράτευσαν όλη την στοά, λέσχη, κλάμπ, συμμορία στην ουσία, και είπαν, Ημερίδα εσείς με πανεπιστήμιο, Φόρουμ εμείς και μάλιστα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην κορυφή. Τι άλλο θέλετε ανθρωπάκια για να καταλάβετε ποιος κάνει κουμάντο. Θα λαδώσουμε και τους ψωμολυσσάρηδες μέχρι χθες (γιατί όχι και σήμερα και άς είναι νέοι) Δελφιώτες κάνοντας τζίρο στα μαγαζιά τους και θα ψαρώσουν όλοι όσο μάγκες και να νόμιζαν ότι ήταν. Τι άλλο μπορούν να κάνουν; Τίποτα ! Όλο το παιχνίδι παίζεται και παιζόταν στην ψυχολογία. Όσο τα ανθρωπάκια νοιώθουν ανθρωπάκια και συμπεριφέρονται σαν ανθρωπάκια, είναι ανθρωπάκια. Θα μάθουν ποτέ οι εκλεκτοί καλεσμένοι εγκέφαλοι ( δεν είναι όλοι στο κόλπο φυσικά) τι ακριβώς γίνεται στους Δελφούς; Θα κατέβουν να δούν τα αίσχη των χορηγών στην παραλία και στο λιμάνι των Δελφών; Ή θα έρθουν να μας πούν ότι ευτυχώς που έχουμε βωξίτη στους Δελφούς και να κάνουμε και καμία σεξουαλική εξυπηρέτηση στα αφεντικά γιατί αν πάψουν να είναι αυτοί νταβαντζήδες να μας προσέχουν, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε τον εαυτό μας στον πιο πλούσιο τόπο του κόσμου; Τι να μας πούν η ΕΛΜΙΝ και ο Κυριακόπουλος για την ανάπτυξη; Και καλά αυτοί, τι θα μας πούν ο Μανιάτης , ο Παπαδήμος, ο Πικραμένος και οι δεκάδες πολιτικοί της πενταετίας που υπέγραψε ότι η καλύτερη ανάπτυξη στους Δελφούς είναι ο βωξίτης; Θα σώσουν την αξιοπρέπειά τους ή απλά θα επιβεβαιώσουν ότι ήταν και είναι ανδρείκελα των αδίστακτων οικονομικών συμφερόντων που επιχειρούν να κάνουν ακόμα και τους Δελφούς νταμάρια βωξίτη για να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο δολοφονώντας ταυτόχρονα μία κοινωνία είκοσι χιλιάδων ανθρώπων; Η συνέχεια στην πραγματικότητα .......

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο θετικό που αναπτερώνει τις ελπίδες μας για έξοδο από την κρίση, είναι η από χιλιετίες αιωρούμενη Δελφική Ιδέα, μολυσμένη, όμως, από πολύ μεγάλο μέρος προσκεκλημένων ομιλητών και από την ολότητα των τοπικών και εθνικών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών.
Δηλαδή όλοι αυτοί που δεν δίστασαν να ευτελίσουν ακόμη και τις πολιτιστικές αξίες του τόπου μας, για προσωπικό πολιτικό ή οικονομικό όφελος, μαζεύτηκαν για να μας προτείνουν λύσεις εξόδου από την κατάντια που οι ίδιοι μας οδήγησαν!
Ήρθαν οι λύκοι που μας φάγανε τα πρόβατα να μας αναλύσουν πως τα φαγωμένα πρόβατα μπορούν να τα ξεράσουν και να μας τα επιστρέψουν ζωντανά!
Τους ανεχθήκαμε για δεκαετίες τρώγοντας το κουτόχορτο που μας έδιναν ως δόλωμα.
Προσοχή στα νέα μεταλλαγμένα κουτόχορτα που θα μας παρουσιάσουν για να μας τα προσφέρουν ως νέα δολώματα, στα ανανεωμένα αλλά πάντα ίδια σχέδιά τους.

Ανώνυμος είπε...

Κατάντια και κοροϊδία για την Φωκίδα μας συνέδριο με θέμα την ανάπτυξη στο νομό που υποφέρει από έλλειψη δομών και επενδύσεων

Ανώνυμος είπε...

TI NA ΠΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΣ; ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΧΟΡΗΓΟΥΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΜΠΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΒΑΤΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

...ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΑΜΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!
...ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ... ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΡΕ Γ...ΤΟ!