Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Χωριό της Ινδίας απαγόρευσε τα κινητά στις ανύπαντρες γυναίκες ..

Χωριό της Ινδίας απαγόρευσε τα κινητά στις ανύπαντρες γυναίκες

Eπιβλαβές για την κοινωνία, αλλά μόνο όταν χρησιμοποιείται από γυναίκες, κρίθηκε πως είναι το κινητό τηλέφωνο από τις αρχές σε ένα χωριό στην ομόσπονδη πολιτεία Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας.   

Επιπλέον αποφασίστηκε να απαγορεύσουν την χρήση κινητών τηλεφώνων στις ελεύθερες γυναίκες με τον αρχηγό του χωριού να δηλώνει πως «Οι ιθύνοντες της κοινότητας έκριναν ότι όπως ακριβώς στην περίπτωση του αλκοόλ, η χρήση των κινητών τηλεφώνων από τις ανύπαντρες γυναίκες συνιστά μία όχληση για την κοινωνία».  

Ο αρχηγός πρόσθεσε μάλιστα ότι η ίδια απαγόρευση θα επιβληθεί και στα αγόρια που βρίσκονται σε ηλικία για να πάνε σχολείο. Τα μέλη του συμβουλίου του χωριού Σουράτζ με πληθυσμό 2.000 κατοίκων αποφάσισαν στις αρχές Φεβρουαρίου να επιβάλουν αυτό το μέτρο. Σύμφωνα με τον Βανκάρ, τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή των νεαρών γυναικών από τις σπουδές τους και τις υποχρεώσεις τους στο νοικοκυριό. 

Στην περίπτωση που μία νεαρή γυναίκα «συλληφθεί» να μιλάει ή να έχει στην κατοχή της ένα τηλέφωνο, θα καταβάλλει πρόστιμο 2.100 ρουπιών (27 ευρώ), επισήμανε το συμβούλιο, που επίσης προσφέρει το ποσό των 200 ρουπιών (2,6 ευρώ) σε όσους καταγγείλουν τους παραβάτες. Οι νεαρές γυναίκες θα έχουν πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιούν μόνο το τηλέφωνο των γονέων τους ή των συγγενών τους, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Και την τηλεόραση αρχηγέ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: