Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μας χωράει" - Ομαδική δήλωση αποχώρησης μελών Φωκίδας





Η πλειοψηφία προέρχεται από τη Δωρίδα. Κύρια αιτία η μνημονιακή στροφή του κόμματος και η έλλειψη συλλογικών διαδικασιών, όπως αναφέρουν

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Το επαχθές 3ο μνημόνιο είναι η κορύφωση της πορείας ενός εξαμήνου όπου μια ολιγομελής ομάδα υπό τον Αλ. Τσίπρα κυβέρνησε ερήμην οποιασδήποτε συλλογικής διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ και ερήμην της λαΪκής βούλησης η οποία μέχρι την τελευταία στιγμή εκφράστηκε με θάρρος μέσα από το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου. Η κυβέρνηση Τσίπρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν τεράστιες ευθύνες για την εθνική και κοινωνική καταστροφή που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, έχοντας υπερψηφίσει και υποστηρίξει την πλήρη υποταγή στη βούληση των δανειστών.

Το κόμμα, όπως και όσο εκφράζεται από την Κεντρική Επιτροπή του, συγκαλέστηκε για να συζητήσει κατόπιν εορτής και αφού έχουν παρθεί οι αποφάσεις και έχουν πέσει οι υπογραφές. Ακόμα και το έκτακτο συνέδριο που αποφασίστηκε, θα γίνει στην κατεύθυνση της νομιμοποίησης των επιλογών Τσίπρα και με στόχο να απελευθερωθεί το κόμμα "από τα βαρίδια" και τις παραφωνίες, όπως προστάζουν οι ξένοι πατρόνες και το ντόπιο πολιτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να υποστηρίξει μνημόνια μεταλλάσσεται πλήρως σε ένα κόμμα - υποστήλωμα του σάπιου συστήματος.

Από τη μεριά μας, πιστεύουμε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δε μας χωράει. Έχει πάψει να αποτελεί ένα ελπιδοφόρο και ενδιαφέρον εγχείρημα της αριστεράς. Για μας αριστερά είναι η συνάντηση του λαού και των αγώνων του με ένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας που θα έχει σαν κέντρο τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την πολιτισμική αναγέννηση. Δεν είναι ο κυβερνητισμός, ο μικροκομματισμός, οι διαβουλεύσεις ερήμην του λαού, τα μνημόνια και η εθνική υποτέλεια. Σε τοπικό επίπεδο η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΔΩΡΙΔΑΣ έδωσε τρείς εκλογικές μάχες σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον με αντίξοοες συνθήκες κάνοντας μια μικρή επανάσταση στα τοπικά πράγματα. Αυτές τις μάχες τις έδωσε μόνη της και βασιζόμενη σε όλους τους συντρόφους και φίλους που ήρθαν κοντά μας και αποκλειστικά σε αυτούς!

Εμείς απο την πλευρά μας θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για αυτά τα οποία πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε να γίνουν και δεν έγιναν, θέλοντας επίσης να ευχαριστήσουμε αυτούς που πίστεψαν και αγωνίστηκαν μαζί μας!

Δεν θα εξαφανιστούμε, ούτε τέλειωσαν όλα. Μπροστά στην εθνική καταστροφή, θα συναντηθούμε, θα συσπειρωθούμε, θα δημιουργήσουμε νέους χώρους και κινήματα, θα φτιάξουμε αργά και κοπιαστικά το δικό μας πρόγραμμα. Αυταπατώνται όσοι νομίζουν ότι θα εγκλωβίσουν τον λαϊκό καημό και ριζοσπαστισμό σε ένα μνημονιακό μόρφωμα.

Κλείνουμε "ραντεβού" εκεί όπου ζει, αναπνέει και θα αγωνίζεται ο Λαός για μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Η ζωή συνεχίζεται με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει...

Με αλφαβητική σειρά

ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΘΩΔΟΡΗΣ - Μελος συντ.επιτροπής Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΥ ΜΠΕΞΑΒΕ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΒΕΛΙΓΚΟΥ ΒΑΣΩ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Συντονιστής Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΛΑΙΟΣ ΝΙΚΟΣ - Μέλος Ο.Μ. ΔΕΛΦΩΝ
ΛΑΚΟΥΜΕΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΛΟΥΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΜΠΟΥΖΙΝΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΑΘΗΣ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ
ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΣΑΚΗΣ - Μέλος Ο.Μ. ΔΩΡΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: