Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Χωρίς αλλαγές το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Φωκίδα


Μοναδικό ερώτημα η συμμετοχή Παπαθανασίου σε σχέση με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου


Τη βούλησή του και την απόφασή του να μην υπάρξουν δραστικές μεταβολές στα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου εξέφρασε και πάλι ο Β. Μεϊμαράκης κατά τη σημερινή ομιλία του σε πολιτευτές του κόμματος στα γραφεία της ΝΔ.
 
Πιο συγκεκριμένα, εκείνο που ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος σχετικά με το θέμα αυτό ήταν ότι οι λίστες των ψηφοδελτίων θα είναι εκείνες των τελευταίων εκλογών, με το ψηφοδέλτιο κάθε περιφέρειας να έχει ως επικεφαλής το πρόσωπο εκείνο που πρώτευσε σε σταυρούς στην τελευταία αναμέτρηση και η υπόλοιπη σειρά να ακολουθεί αυτή τη λογική. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μόνον αν κάποιος από τους πολιτευθέντες σε αυτές δεν το επιθυμεί, θα κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του, σε συνεργασία των τοπικών οργανώσεων με την εκλογική επιτροπή του κόμματος.
 
Κατ' επέκταση στο ψηφοδέλτιο της Φωκίδας η σειρά θα είναι: Μανδρέκα, Παπαθανασίου, Χαλιορής. Η απουσία, ωστόσο, του Κ. Παπαθανασίου από τη σημερινή εκδήλωση, σε αντίθεση με τους Μανδρέκα, Χαλιορή που έδωσαν το παρών(σημερινές φώτο), συντήρησε τις εκτιμήσεις που θέλουν τον τέως Διοικητή του ΙΚΑ να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, αφού θα είναι 2ος στη λίστα και, αν η ΝΔ πρωτεύσει στη Φωκίδα, τότε Βουλευτής θα αναγορευτεί η Ασπασία Μανδρέκα.
 
Β. Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα είναι η πρώτη δύναμη - «Πάμε όλοι μαζί» (ρεπ. Α. Ραβανός / ΤΟ ΒΗΜΑ)
 
Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευελπιστεί σε εκλογική ανάκαμψη και θεωρεί ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά
Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΚΟ του κόμματος.
Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να οδηγήσει το προεκλογικό σκηνικό σε αναπαράσταση παλαιότερων εκλογικών αναμετρήσεων, όταν το κόμμα ήταν ενωμένο και σε πλήρη διάταξη, ελπίζοντας σε αντιστροφή του κλίματος και των προβλέψεων. Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ευελπιστεί σε εκλογική ανάκαμψη και θεωρεί ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.
«Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη» ήταν το μήνυμα του κ. Μεϊμαράκη κατά τη συνάντησή του με μεγάλο αριθμό πολιτευτών του κόμματος το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ μίλησε για εκλογική πανστρατιά της κεντροδεξιάς.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τη φράση «πάμε όλοι μαζί», σε μια ιδιαίτερα μεγάλη σύναξη των «γαλάζιων» πολιτευτών, κήρυξε επί της ουσίας τον προεκλογικό αγώνα και κάλεσε τους πάντες να είναι στην πρώτη γραμμή για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία κατά τον ίδιο επέλεξε την οδό της απόδρασης δια των εκλογών, ώστε να αποφύγει τον λογαριασμό.
Την στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ στην προεκλογική περίοδο θα συζητήσουν την Πέμπτη οι βουλευτές του κόμματος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.
Παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. δίνει μια ακόμα εκλογική μάχη εντός μνημονιακού πλαισίου και έχοντας ψηφίσει ένα ακόμα μνημόνιο, το δεύτερο αυτή τη φορά, δεν θεωρεί η ηγεσία της πως δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα. «Εάν δεν ήταν η ΝΔ και έμενε μόνος ο ΣΥΡΙΖΑ με ΠαΣοΚ και Ποτάμι δεν θα μπορούσε να περάσει τη συμφωνία».
 
«Εμείς διασφαλίσαμε την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη» λένε και επιμένουν ότι όλα θα κριθούν τις τελευταίες ημέρες. Μόνο που για να υπάρξει θετικό εκλογικό αποτέλεσμα απαιτείται μια πειστική, συνεκτική και ρεαλιστική πολιτική πρόταση που θα κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο, όπως λένε από την ηγεσία του κόμματος, τις επόμενες ημέρες.
Επίσης, θα χρησιμοποιηθεί μια παλαιά και δοκιμασμένη συνταγή, δηλ. θα υπάρξει αναπαραγωγή παλαιών τακτικών και θα εστιάζει κυρίως στην «αποδυνάμωση» του απερχόμενου Πρωθυπουργού και πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Αν και διατηρεί υψηλή δημοφιλία, θεωρούν στη ΝΔ ότι μπορούν να τον πλήξουν και να δημιουργήσουν συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησής του σε πρώτη φάση και σε δεύτερο χρόνο, να φθάσουν στον επιθυμητό στόχο της πτώσης του.
 
Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη θεωρούν ότι έχουν πολλές αφορμές για να πλήξουν τον Πρωθυπουργό τον οποίον θεωρούν ιδιαίτερα ευάλωτο πλέον και ήδη αναμένουν να κάνει δεκτό το αίτημα για ντιμπέιτ. «Εκεί θα αποδειχθεί η πολιτική του γύμνια» τονίζουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ που προτείνουν ακόμα και ντιμπέιτ των δυο πολιτικών αρχηγών, των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.
Μπορεί από τη Συγγρού να καλλιεργούν κλίμα αισιοδοξίας αλλά γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι εύκολος αντίπαλος και άρα η εκλογική αναμέτρηση θα είναι πολύ δύσκολη.
Εξάλλου, όπως παραδέχονται κατ’ ιδίαν πολλά κεντρικά στελέχη, το κόμμα θα πρέπει να καταβάλλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να πείσει ότι πρέπει να επανέλθει στην εξουσία και κυρίως θα απαιτηθούν ισχυρά επιχειρήματα, παρά τα όποια λάθη στρατηγικής στη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ. Τσίπρας, για να εξουδετερωθεί η άποψη πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς είναι ακόμα «καθαρό πολιτικό πουκάμισο».
Η ενίσχυση της ΝΔ θα εξαρτηθεί και από την ενεργό συμμετοχή των κορυφαίων στελεχών του, τα οποία καλούνται να μην επιδείξουν μακαριότητα σε αυτές τις εκλογές και να μην κοπιάσουν.
Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να κινηθεί ακατάπαυστα και στηρίζει πολλά πλέον στις περιοδείες του, στην επαφή με τους πολίτες, στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Η αρχή των περιοδειών του θα γίνει από την Κρήτη το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Σε αυτή την πρώτη φάση της προεκλογικής περιόδου που δεν έχει ξεκινήσει επίσημα, η ΝΔ έθετε το ερώτημα γιατί οδήγησε ο κ. Τσίπρας την χώρα σε εκλογές, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει λύση από την παρούσα Βουλή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
 
Στο επόμενο στάδιο θα υπάρξει και περαιτέρω επίθεση στον κ. Τσίπρα και θα αναδειχθούν λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησής του σε πολλά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ήδη άρχισε να προβάλλεται ο «λογαριασμός της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου».
Ειδικά για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο θα υπάρξει ειδική… πολιτική μεταχείριση και θα αρχίσουν να τίθενται διλήμματα όχι μόνο στους δεξιούς ψηφοφόρους που ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους παραμένουν ακόμα στους ΑΝΕΛ.
Το κεφάλαιο ΑΝΕΛ είναι ειδικό για τη ΝΔ, η οποία θέλει να αντιμετωπίσει πιο δυναμικά τον κ. Καμμένο ώστε να ανακόψει τη διείσδυσή του σε ορισμένα στρώματα τα οποία παραδοσιακά ψήφιζαν ΝΔ. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται συντονισμένες ενέργειες από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ενώ θα υπάρξει προσπάθεια να μεταπειστούν τοπικά στελέχη των ΑΝΕΛ.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΦΩΚΙΔΑ ??????????????