Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Διακόπτει τη λειτουργία της η Sky Greece

Στην άμεση διακοπή της λειτουργίας της προβαίνει η αεροπορική εταιρία Sky Greece,
.sofokμέσω ανακοίνωσής της, στην οποία επισημαίνει πως αιτία της απότομης μεν, προσωρινής δε παύσης της λειτουργίας της, είναι η οικονομική κρίση.

Οι επιβάτες της εταιρίας καλούνται να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία τους για να αναζητήσουν εναλλακτικά δρομολόγια

Πρόκειται για τον ελληνικών συμφερόντων αερομεταφορέα που ιδρύθηκε το 2012 και στα σχέδιά του είχε τη δημιουργία βάσης στο «Ελ.Βενιζέλος».

Στόχος της εταιρίας ήταν να καλύψει το κενό που είχε αφήσει η Ολυμπιακή Αεροπορία στις υπερατλαντικές πτήσεις. Στις 18 Ιουνίου πραγματοποίησε την πρώτη εμπορική τακτική υπερατλαντική πτήση από το αεροδρόμιο Μακεδονία προς το Τορόντο του Καναδά. Τότε ο ιδρυτή της Νικόλαος Αλεξανδρής, που φέρει και την ιδιότητα του ιερέα, είχε δηλώσει ότι «γράφεται μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της αεροπορίας».

Η SkyGreece απασχολούσε συνολικά 150 εργαζομένους , διέθετε πλήρωμα 25 ατόμων και οι πτήσεις πραγματοποιούνταν με Boeing 767-300ER.

Η ανακοίνωση

«Η SkyGreece απολογείται σε όλους τους επιβάτες της που έχουν επηρεαστεί από την κρίση που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Οι ιδρυτές, οι διευθύνοντες και οι επιβάτες της SkyGreece λαμβάνουν μέριμνα για τους επιβάτες τους και επιδιώκουν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Άμεσα, μετά την έναρξη των διεθνών πτήσεών μας τον Μάιο, η SkyGreece βρέθηκε αντιμέτωπη με χρηματοοικονομικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Και παρά την άμεση και δραματική μείωση των πωλήσεων των εισιτηρίων, οι ιδρυτές της εταιρείας εργάστηκαν ακούραστα για να διατηρήσουν την έγκαιρη εκτέλεση των δρομολογίων τους. Δυστυχώς, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων τεχνικών προβλημάτων, η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολυήμερη καθυστέρηση αλλά και σημαντικές επιπρόσθετες δαπάνες.

Ως αποτέλεσμα, η διοίκηση της SkyGreece λυπάται που είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι θα πρέπει προσωρινά να σταματήσει την λειτουργία της. Η εταιρεία εκτιμά ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τη δραστηριότητά της. Οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό πρακτορείο τους για να αναζητήσουν εναλλακτικά δρομολόγια».

wwwleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: