Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Η Φώφη έδιωξε τον Γιώργο...



 
Τέτοια κατάντια για Παπανδρέου δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Σαν μπούφος την πάτησε για μια ακόμα φορά ο περιβόητος ΓΑΠ. Αυτή τη φορά κατάφερε να τον εξευτελίσει η Φώφη, η οποία αφού τον έβαλε και έκλεισε το μαγαζάκι που είχε ανοίξει ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στο προσκλητήριο για την επανένταξη όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια τον άφησε στα κρύα του λουτρού!
Η πονηρή όπως φαίνεται Φώφη ή κάποιοι απ’ αυτούς που την συμβουλεύουν, ενημέρωσε τον Παπανδρέου ότι το προσκλητήριο ισχύει για όλους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σε κάνουμε και βουλευτή. Άλλωστε όπως του διαμήνυσε η παρουσία του βλάπτει σοβαρά το ΠΑΣΟΚ γιατί θεωρείται πολιτικό πρόσωπο γεμάτο τοξικά. Τώρα ο ΓΑΠ – που όπως φαίνεται αυτή την εποχή είναι και ερωτευμένος – τρέχει και δεν φτάνει. Γιατί πριν από 15 ημέρες έκλεισε τα γραφεία που διατηρούσε στην Πανεπιστημίου και μετέφερε νύχτα τα υπάρχοντα σε μια αποθήκη στα Οινόφυτα. Πρόκειται για πραγματική απόδραση αφού οι αρμόδιοι του κόμματος είχαν «ξεχάσει» να πληρώσουν τα ενοίκια και τα κοινόχρηστα δύο μηνών.
 
Τώρα ο ΓΑΠ μένει και πάλι εκτός Βουλής και θα έχει απεριόριστο χρόνο να ασχοληθεί με τα γυμναστήρια και τις διαλέξεις με αποκλειστικό πάντα θέμα την μεταφορά τεχνογνωσίας για τη χρεοκοπία μιας χώρας.
Πάντως η Φώφη με τη φόρα που έχει πάρει δεν αποκλείεται να πετάξει εκτός ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο. Μια τέτοια εξέλιξη θα έδινε… δυναμική ώθηση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και θα μπορούσε να μπει στη Βουλή.
Τετοια νιλα σαν αυτή που έπαθε ο Γιώργος Παπανδρέου, να του κλείνουν την πόρτα, στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του και ο ίδιος θεωρούσε οικογενειακή ή και προσωπική ιδιοκτησία, δε νομίζουμε να έχει ιστορικό προηγούμενο.
 Η μεγάλη δε ξευτίλα για τον μοιραίο άνθρωπο στη νεότερη ιστορία της χώρας, είναι πως «από το σπίτι» του, δεν τον διώχνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ήταν ο μεγάλος εσωκομματικός του αντίπαλο, αλλά η Φώφη, της οποίας μοναδικό, αναγνωρισμένο προσόν, αποτελεί το ότι είναι ή κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά και η οποία, την εποχή της παντοδυναμίας του Γιώργου ήταν στην κομματική του «αυλή» και, στη συνέχεια, υφυπουργός στην κυβέρνηση του.
Πρόκειται, για κατάντια του ανδρός, μπροστά στην οποία ακόμη και οι «Κάνες» φαντάζουν σαν ένα παιδικό χάδι. Είναι αδύνατο να κατανοήσει, κανείς, πως ένας άνθρωπος, που όλα τα ατού με το μέρος, αφού εκτός από το όνομα, τον ευνόησαν «σκανδαλωδώς» και οι συγκυρίες, έφτασε στο σημείο, όχι μόνο να θεωρείται μισητό πρόσωπο από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και ανεπιθύμητος, αν όχι και «βαρίδι» στο ίδιο του το κόμμα! Η τραγωδία, για τη χώρα, βρίσκεται στο αυτός ο άνθρωπος, που αποδείχθηκε ανίκανος να... μοιράσει δυο γαϊδουριών άχυρα, βρέθηκε, κάτω από τις γνωστές συγκυρίες, στο «τιμόνι» της χώρας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης ιστορίας της.
 
Τα αποτελέσματα των τραγικών του παραλείψεων και των εγκληματικών του, στα όρια της εσχάτης προδοσίας, λαθών και επιλογών, που αναδεικνύονται και με πρόσφατες αποκαλύψεις, τα βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο οι Ελληνες πολίτες. Εκείνο που, ίσως, δε θα μπορούσαν να διανοηθούν ούτε και οι ελάχιστοι ψηφοφόροι, που έχουν απομείνει «πιστοί», για αδιευκρίνιστους λόγους, στην πάλαι ποτέ «δημοκρατική παράταξη», δε θα φαντάζονταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, θα «κατάφερνε» να είναι αποδιοπομπαίος, στο κόμμα του πατέρα του! Αυτό το «κατόρθωμα» οφείλεται, βέβαια, αποκλειστικά, στον ίδιο, καθώς όλα ξεκίνησαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, όταν, ακούγοντας τους γνωστούς «κηπουρούς» του, αποφάσισε, χωρίς να το πολυσκεφτεί, να φύγει από το κόμμα, του οποίου, σε τελευταία ανάλυση, ήταν ο «κληρονομικός ιδιοκτήτης» και να ιδρύσει ένα άλλο κόμμα, πιστεύοντας, ο ανόητος, ότι, μέσω αυτού, θα πετύχαινε την πολυπόθητη «δικαίωση» για την καταστροφή της χώρας.
Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, δηλαδή το ΚΙΔΗΣΟ… πήγε άκλαυτο και έμεινε εκτός Βουλής. Βλέποντας, λοιπόν, τώρα, ότι αν επιχειρούσε ξανά, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, γύρισε «μετανιωμένος». Ελα, όμως, που στη Χαριλάου Τρικούπη, τα εναπομείναντα στελέχη, δεν του συγχωρούν ότι διέσπασε τη «μητρική» του παράταξη, την κρίσιμη στιγμή και δε δείχνουν διατεθειμένα να του επιτρέψουν να επιστρέψει ως «τροπαιούχος», με τη μορφή εκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ. Την πρώτη ψυχρολουσία, ο Γιώργος Παπανδρέου τη δέχθηκε, όταν είδε κορυφαία στελέχη, πρώην υπουργούς του, όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, να του ζητούν, στην ουσία, να αυτοεξευτελιστεί, διαλύοντας το κόμμα, που δημιούργησε πριν οκτώ μήνες!
Τον ίδιο όρο του έθεσε, λόγω και των πιέσεων που δέχθηκε, του έθεσε και η Φώφη Γεννηματά κι εκεί το «ειδύλλιο», κατέληξε σε «διαζύγιο», πριν καν, ξεκινήσει, αφού ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ανυποχώρητα στον όρο της ισότιμης εκλογικής σύμπραξης. Ετσι κατάφερε, αυτός ο «πορφυρογέννητος», να βλέπει τις πόρτες, να κλείνουν γι` αυτόν ακόμη και από τους πρώην συντρόφους του. Αραγε, θα περιγράφει και αυτό το «κατόρθωμά» του, το μεγαλύτερο απ` όλα, θα το περιγράψει στα διάφορα πανεπιστήμια, όπου περιφέρεται;
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΠ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ..ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ....

Ανώνυμος είπε...

Καθώς οι ΑΝΕΛ φυλλορροούν και οι στενοί συνεργάτες του τον ξεσκεπάζουν ως ψεύτη, το ερώτημα είναι: Γιατί τον πήραμε ποτέ στα σοβαρά;