Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πεζοπορία στο αισθητικό δάσος της Παύλιανης ,το πάρκο Αναψυχής και το Μουσείο Υδροκίνησης


Πεζοπορία στο αισθητικό δάσος της Παύλιανης και το πάρκο Αναψυχής:

Η περιήγηση αρχίζει με το Μουσείο Υδροκίνησης, ένα πέτρινο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει το Νεροπρίονο, το Νερόμυλο, το Μαντάνι και τη Νεροτριβή και συνεχίζει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού παρασύρουν τον επισκέπτη σε μια μοναδική εμπειρία ζωής.
Μετά από είκοσι λεπτά πεζοπορίας υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εκεί βρίσκονται αιώρες, ένα γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες (τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιούνται εδώ αγώνες), πάγκοι για πικ-νικ και κτιστή ψησταριά. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό. Στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι για το αισθητικό δάσος έχει αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία ένα πάρκο υδροκίνησης, με αργαλειούς και νερόμυλους, ώστε να μαθαίνουν οι επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές.
Επίσης στο ποτάμι θα βρείτε ξυλοκρέβατο για χαλάρωση στη φύση, όπως επίσης και πάνω σε βράχο!
- Event: Στις 15 Αυγούστου η Παύλιανη γιορτάζει τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του αισθητικού της πάρκου. Μπορείτε να έρθετε και να παρακολουθήσετε διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν, όπως συναυλίες, δραστηριότητες κ.α.
— στην τοποθεσία Παύλιανη.
κείμενο & φωτόγραφίες απο το προφίλ στο facebook του Michael Kalafatas

















Δεν υπάρχουν σχόλια: