Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Οξείς τόνοι από την παράταξη Ταγκαλή για τη λειτουργία της Τ.Κ. Κίρρας




Η "Ενωτική Πορεία Ελπίδας κι Ανάπτυξης" αποδίδει "άγνοια και Πολιτική ανεπάρκεια" στη Γ. Μαντά και χαρακτηρίζει ως "μαύρη σελίδα" για την Κίρρα αν παραδώσει την Προεδρία στο Δημοτικό Συμβούλιο
, όπως πρόσφατα έχει αναφέρει η Πρόεδρος της Τ.Κ., ενώ από το στόχαστρό τηε δεν ξεφεύγει η δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Θ. Παναγιωτόπουλος

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Απάντηση στην από 27.7.2015 επιστολή της Προέδρου της Τ.Κ.Κίρρας
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μας κοινοποιήσατε μια επιστολή-ενημέρωση για την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων των Τοπικών Συμβούλων της Κίρρας. Στην πραγματικότητα ο τόνος σας είναι καταγγελτικός αφού ζητάτε πειθαρχικό έλεγχο στους Τοπικούς Συμβούλους, καλείτε σε απολογία τους επικεφαλείς των παρατάξεων και απειλείτε ότι αν δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω, θα ζητήσετε τη μεταφορά της άσκησης των αρμοδιοτήτων σας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με αφορμή τα παραπάνω οφείλουμε να γνωρίσουμε σε εσάς και στους Πολίτες της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας ότι:
Τα υπηρεσιακά θέματα του Δήμου (π.χ. εμποροπανήγυρη, τεχνικό πρόγραμμα-κατανομή ΣΑΤΑ, οικονομικά θέματα κ.ά.) προκειμένου να εισαχθούν στα συλλογικά όργανα του Δήμου για λήψη απόφασης (π.χ. Τοπικό Συμβούλιο, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κ.λ.π.) οφείλουν να έχουν εισηγήσεις. Αυτό γίνεται επειδή οι Σύμβουλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν ειδικές γνώσεις και επειδή οι Υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να εξασφαλίζουν την Ορθότητα και τη Νομιμότητα των αποφάσεων. Στη συζήτηση δε, για τον Κανονισμό λειτουργίας των Τοπικών Κοινοτήτων που ψηφίσαμε , η παράταξή μας ζήτησε και έγινε ομόφωνα αποδεκτό να προστεθεί η παραπάνω παράγραφος (εισηγήσεις στα υπηρεσιακά θέματα) προκειμένου να γίνεται εύκολα αντιληπτό από αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν.
Η "σκοπιμότητα" η οποία γίνεται επίκληση στην επιστολή σας, σχετικά με την υπερβολική μείωση του τέλους κατάληψης Κοινόχρηστων χώρων για την εξυπηρέτηση συγγενών δεν υπάρχει κι αυτό γιατί κατά κύριο λόγο η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων του συγκεκριμένου καταστήματος γίνεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου του, το οποίο εντέχνως αποκρύπτεται!

Στο θέμα της ασφαλτόστρωσης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι πίεσαν με όποιο τρόπο έκριναν ‘δόκιμο’ (στον Εισαγγελέα), προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των συμπολιτών τους, μη γνωρίζοντας τις διαδικασίες του Δήμου. Και καλά έκαναν. Εσείς κα Πρόεδρε και ο Δήμαρχός σας, που ασκείτε διοίκηση, τι κάνατε τόσο καιρό; Υποσχόσαστε έγκαιρη αποπεράτωση του έργου τη στιγμή που είχε λήξει ο συμβατικός χρόνος του εργολάβου και δεν μπορούσε να ασφαλτοστρώσει ακόμα και αν ήθελε! Και το πιο αξιοσημείωτο, όταν φέρατε, επιτέλους, στο Δημοτικό Συμβούλιο την παράταση του χρόνου υλοποίησης του έργου (άρα και την άμεση συνέχιση-ασφαλτόστρωση του δρόμου) καθυστερημένα, ζητήσατε από κοινού με το Δήμαρχο παρέμβαση στον εισαγγελέα! Προσέξτε μη ζητήσει ο εισαγγελέας ευθύνες από εσάς για τη μη έγκαιρη παράταση της προθεσμίας υλοποίησης του έργου.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν άγνοια και Πολιτική ανεπάρκεια.
Κα Πρόεδρε,
Η εμφανής έλλειψη ψυχραιμίας δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.
Περιοριστείτε στο έργο για το οποίο σας επέλεξαν οι Πολίτες και το οποίο εκτελείτε ανεπιτυχώς εδώ και 11 μήνες.
Οφείλετε, όλοι του Τοπικού Συμβουλίου, να δείξετε καλύτερη διάθεση για συνεργασία μέσα από τη διαφορετικότητα και την πολυφωνία, άλλωστε αυτή είναι και η έννοια της Δημοκρατίας. Η περίοδος που διανύουμε το απαιτεί.
Η "παράδοση" της Προεδρίας της Κίρρας, με το σκεπτικό της επιστολής σας, θα αποτελέσει μια μαύρη σελίδα για την Κίρρα, την Προεδρία σας και τη Δημοτική Αρχή.


αmfissaface.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρε τις καπαρελουδσες