Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ετοιμάζουν τα 'όπλα' τους Τσίπρας και Λαφαζάνης





Με τον Αλέξη Τσίπρα να 'μετακομίζει' από σήμερα στην Κουμουνδούρου ξεκινά και τυπικά η προεκλογική περίοδος. Διαβάστε τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πυρετό των διεργασιών που επικρατεί στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
      
Στη 1 το μεσημέρι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να καταθέσει την διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Από τη στιγμή που ξεπεραστούν οι ενστάσεις που εγείρει η αντιπολίτευση σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού, την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τα κόμματα μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Σε αναζήτηση υποψηφίων ο ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτροπή ψηφοδελτίων της Κουμουνδούρου, που θα στελεχωθεί τις επόμενες ώρες από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος έχει αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο έργο.
Οι «53+» παρατείνουν την αγωνία για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του κόμματος μέχρι και την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη περιμένοντας να δουν τους βασικούς στόχους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το πρόγραμμα, τις συμμαχίες, τις διευρύνσεις, αλλά και τις πολιτικές που προκρίνει.
Από τους βουλευτές - μέλη της κίνησης των «53+», μπορεί όλη την προσοχή να έχουν κερδίσει οι αναποφάσιστοι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, όμως υπάρχουν και άλλα στελέχη που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους. Είναι ο Θεόδωρος Δρίτσας, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, η Βασιλική Κατριβάνου, η Δανάη Τζήκα, η Αννέτα Καββαδία, ο Φάνης Κουρεμπές και ο Χρήστος Καραγιαννίδης.
Στα ψηφοδέλτια θα βρίσκονται κανονικά η Θεανώ Φωτίου και ο Χρήστος Μαντάς, ενώ ήδη έχουν αποχωρήσει η Ηρώ Διώτη και ο Κώστας Ζαχαριάς.
Στο επικοινωνιακό κομμάτι αντεπίθεση ετοιμάζει η Κουμουνδούρου προκειμένου να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες διαρροές στελεχών, επιθυμώντας αυτός ο κύκλος να κλείσει το συντομότερο δυνατό.
Ήδη οργανώνονται οι συνεντεύξεις που θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο σε μέσα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.
Στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα θα βρεθεί η «προεδρική φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα με τους Νίκο Παππά, Πάνο Σκουρλέτη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Νίκο Βούτση και Όλγα Γεροβασίλη.
Μετά και τη χθεσινή αναφορά του Νίκου Παππά πως η κυβέρνηση έπεσε εκ των «έσω» είναι φανερό πως τα χτυπήματα της Κουμουνδούρου προς τους πρώην «συντρόφους» τους θα είναι συνεχή καταλογίζοντας τους την πλήρη ευθύνη για την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία

Η αντεπίθεση της Ζωής

Μετά τις αίθουσες των κοινοβουλίων η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται να αναζητήσει νέα στέγη, καθώς ακόμα και αύριο δεν αποκλείεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρωτοβουλία στην οποία θα ηγηθεί.
Θεωρείται σχεδόν δεδομένη η μετέπειτα συμπόρευση της προέδρου της Βουλής με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αυτό δείχνει, άλλωστε και η στάση που έχουν κρατήσει οι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας στις συνεδριάσεις που συγκαλεί όλο το τελευταίο διάστημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ήδη η κα. Κωνσταντοπούλου έχει στο πλευρό της μια ομάδα βουλευτών, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι έχουν ήδη προσχωρήσει στην Λαϊκή Ενότητα. Κοντά της βρίσκονται οι Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Ραχήλ Μακρή, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Αγλαΐα Κυρίτση και ο «ανένταχτος» Κώστας Ζαχαριάς.
Δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη.

"Πυρετός" στην Λαϊκή Ενότητα

Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν αποκλείεται μετά το Σχέδιο Β΄ ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας να ανακοινώσει τη δεύτερη συνεργασία του κόμματος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση που είχε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον Γιάννη Μηλιό. Ο πρώην επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τα πρώτα στελέχη που είχαν διαφωνήσει με την οικονομική πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση και φέρεται να είχε μια εποικοδομητική πρώτη επαφή με τον πρόεδρο του κόμματος.
Στις βολές του Νίκου Παππά. πως η κυβέρνηση ανετράπη εκ των έσω, κορυφαίο στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας σχολίαζε πως «είναι απαράδεκτο να ενοχοποιείται η συνέπεια και η σταθερότητα και να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα».
Σε λίγες ημέρες η Λαϊκή Ενότητα θα σταματήσει να συνεδριάζει στο γραφείο της Δέσποινα Χαραλαμπίδου στο δεύτερο όροφο της Βουλής, καθώς τα γραφεία στην οδό Βερανζέρου 13 είναι ήδη υπό διαμόρφωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: