Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ “ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ”,7-9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015,ΙΤΕΑ.

Πηγή:www.koe.org.gr



Νίκη για την Ιταλία στην πρεμιέρα, επί της Ολλανδίας

Η Ιταλία ήταν η νικήτρια στο πρώτο παιχνίδι για το 15ο «Πύθια Καπ», που διεξάγεται από σήμερα στην πανέμορφη Ιτέα, νικώντας την Ολλανδία με 17-14 . Σημαντικό στοιχείο για τη διοργάνωση είναι το γεγονός ότι οι ομάδες αγωνίζονται σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, με 6 παίκτριες αντί για 7, σε πισίνα 25 μέτρων, με τα πολλά γκολ και τις διαρκείς εναλλαγές στις φάσεις να ξεχωρίζουν. Επιπλέον, η διοργάνωση γίνεται και στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών που θα γίνει στο Βόλο, το διάστημα 17-23 Αυγούστου.

Οι τυπικά φιλοξενούμενες Ολλανδέζες πήραν εξαρχής το προβάδισμα, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα την Κίττυ Τζούστρα, που είχε πετύχει ήδη 4 γκολ, με το τέλος της δεύτερης περιόδου, με το σκορ να είναι 12-7 υπέρ των Ολλανδών.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ιταλία βελτιώθηκε αισθητά έχοντας ένα επιμέρους σερί  5-2, ενώ κατάφερε αφού πρώτα ισοφάρισε σε 14-14 να κάνει την ανατροπή και περάσει μπροστά με 17-14, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ολλανδία δε σκόραρε καθόλου στο τελευταίο οκτάλεπτο. Κορυφαία για τις νικήτριες ήταν η Ντομίτιλα Πικότσι που σκόραρε 5 φορές.

ΙΤΑΛΙΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΑ 17-14

Oκτάλεπτα: 3-7, 4-5, 5-2, 5-0

ΙΤΑΛΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Σπαράνο Βαν Χέλσκε
Τιτσίνο 5 Βαν Ριζν 1
Πικότσι 4 Ρόχα 1
Αβέγκνο 1 Αν 1
Μορβίλο Κόοπμαν 2
Ντι Κλαούντιο Ρόζεμπουμ 1
Γκαλάρντι 2 Ντέιες 3
Καρέγκα 1 Μούλντερ
Γκρανγκολάτι 3 Τζούστρα 4
Μαρλέτα 1 Κούλχας 1
Ρίσο Μπόουν
Προπονητής: Τζιάκομο Γκράσι Προπονητής: Γκέριτ- Αν Σκόθανς



Διαιτητές: Mάσιμο Ανγκελέρι (Μάλτα), Άννα Γκοτσαρένκο (Ουκρανία)

Ντέλεγκειτ:  Κλώντ Ντεμέυ





Eντυπωσιακή νίκη της Εθνικής, με ανατροπή στην πρεμιέρα

Σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε σε δύο δόσεις (λόγω της χθεσινής διακοπής εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών), η Ελλάδα επικράτησε της Ρωσίας με 16-15 , στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των δύο ομάδων για το Πυθία Καπ, που διεξάγεται στην όμορφη Ιτέα.

Οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά αγωνίζονται με τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που θα γίνει στο Βόλο, το διάστημα 17-23 Αυγούστου (ενδεκάδα στην αποστολή, 6 παίκτριες αντί για 7).

Σε ένα σαφώς θεαματικότερο παιχνίδι, βάσει αυτών των αλλαγών, η Ρωσία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι προηγούμενη με 8-4 στο τέλος του πρώτου μισού, αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω, αφού είχε απόλυτη ευστοχία σε εκείνο το σημείο.

Στο δεύτερο μισό, η Ελλάδα βελτιώθηκε αισθητά σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να διαμορφωθεί στο 11-9 υπέρ της Ρωσικής ομάδας, μετά το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, καθώς η Εθνική μας πέτυχε ένα επιμέρους σκορ 5-3. Στην τελευταία περίοδο, η Εθνική μας παρουσίασε στοιχεία δεμένης ομάδας και κατάφερε να φτάσει σε μία σημαντική νίκη ψυχολογίας, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή.

ΕΛΛΑΔΑ- ΡΩΣΙΑ 16-15

Οκτάλεπτα: 3-5, 1-3, 5-3, 7-4

EΛΛΑΔΑ ΡΩΣΙΑ
Πάτρα Ε. Παμφίλοβα
Μαυρωτά 1 Γκερτζάνιτς 4
Χυδηριώτη 1 Μπορίσοβα 3
Ελευθεριάδου 4 Ρίσκοβα
Πλευρίτου Β. 2 Κοτατσιάν 4
Νιαρχάκου 3 Τρόσκαγια
Καλογεράκου 1 Κοριάκινα 3
Πάτρα Μ. 2 Πολιάκοβα 1
Μιμίδη Κολμάκοβα
Σώρα 2 Κραβτσένκο
Σταματοπούλου Λιτόφτσενκο
Προπονητής: Άγγελος Γαρελίδης Προπονητής: Άλεξαντρ Γκαντούκοφ

Διαιτητές:  Γκαμπριέλα Βαργκόνι (Ουγγαρία), Ντέιβιντ Γκόμες (Ισπανία)

Ντέλεγκειτ: Κλωντ Ντεμέυ






Β’ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πρώτη νίκη για τη Ρωσία, επιβλήθηκε της Ιταλίας με 17-11

Την πρώτη της νίκη στο 15ο Πύθια Καπ που διεξάγεται στην Ιτέα πέτυχε η Ρωσία, στο πρώτο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής ημέρας, επικρατώντας της Ιταλίας με 17-11

Οι Ρωσίδες ξεκίνησαν καλύτερα και αξιοποιώντας τον παίκτη παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν να προηγούνται με 9-6, στο τέλος του πρώτου μισού.

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης  η Ιταλία, όπως και στη χθεσινή πρεμιέρα βελτιώθηκε αισθητά και κατάφερε να ισοφαρίσει ακόμη και σε 11-11, αλλά οι Ρωσίδες έκαναν ένα σερί  6-0, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ σε 17-11, που ήταν και το τελικό σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι Ρωσίδες παίκτριες, πλην των δύο τερματοφυλάκων, σκόραραν.

ΡΩΣΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ 17-11

Οκτάλεπτα: 6-4, 3-2, 1-4, 7-1

ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
Παμφίλοβα Σπαράνο
Γκερτζάνιτς  2 Τιτσίνο
Μπορίσοβα 1 Πικότσι 5
Ρίσκοβα 1 Αβέγκνο 1
Κοτατσιάν 2 Μορβίλο
Τρόσκαγια 2 Iωάννου
Κοριάκινα 4 Γκαλάρντι 1
Πολιάκοβα 2 Καρέγκα 2
Κολμάκοβα 2 Γκρανγκολάτι 2
Κραβτσένκο 1 Μαρλέτα
Λιτόφτσενκο Ρίσο
Προπονητής: Άλεξαντρ Γκαντούκοφ Προπονητής: Τζιάκομο Γκράσι



Διαιτητές:  Γκαμπριέλα Βαργκόνι (Ουγγαρία), Μάσιμο Ανγκιλέρι (Μάλτα)

Ντελεγκέιτ: Κλωντ Ντεμέυ

Πρώτη νίκη για την Ολλανδία, επιβλήθηκε της Ελλάδας με 10-7

Στο γεμάτο από κόσμο κολυμβητήριο της Ιτέας, παρουσία του Δημάρχου Δελφών κ. Αθανάσιου Παναγιωτόπουλου και του αντιδημάρχου Ιτέας, κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, η Ολλανδία  πέτυχε την πρώτη νίκη της , επικρατώντας της Εθνικής μας ομάδας Νέων Γυναικών με 10-7  στο πλαίσιο του δεύτερου και τελευταίου παιχνιδιού της 2ης αγωνιστικής ημέρας του 15ου Πυθία Καπ.

Η Ελληνική ομάδα ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, με τις Ολλανδέζες να ευστοχούν σε δύο πέναλτι και το σκορ στο 3-1 υπέρ τους, μετά το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι δύο ομάδες πέτυχαν από 3 γκολ, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 6-4 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική μας ομάδα έχασε πολλές ευκαιρίες ακόμη και να περάσει μπροστά (μεταξύ των οποίων δύο πέναλτι), με τις Ολλανδέζες να προηγούνται στη λήξη του, με 8-6. Με 10-7 υπέρ των Ολλανδών ολοκληρώθηκε το παιχνίδι, που στην τελευταία περίοδο ήταν πιο εύστοχες και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Άγγελος Γαρελίδης.

Αύριο το αγωνιστικό πρόγραμμα για το 15ο Πύθια Καπ ολοκληρώνεται με τα εξής παιχνίδια:

09:00 Ρωσία- Ολλανδία

10:30 ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία

ΕΛΛΑΔΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ 7-10

Οκτάλεπτα:  1-3, 3-3, 2-2, 1-2

EΛΛΑΔΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Πάτρα Ε. Βαν Χέλσκε
Πρωτοπαππά Βαν Ριζν 1
Χυδηριώτη 1 Ρόχα 1
Ελευθεριάδου 2 Αν
Πλευρίτου Β. 1 Κόοπμαν
Νιαρχάκου 1 Ρόζεμπουμ 3
Καλογεράκου 2 Ντέιες 1
Πάτρα Μ. Μούλντερ 2
Λογοθέτη Τζούστρα 1
Σώρα Κούλχας 1
Σταματοπούλου Μπόουν
Προπονητής: Άγγελος Γαρελίδης Προπονητής: Γκέριτ- Αν Σκόθανς

Διαιτητές:  Ντέιβιντ Γκόμες (Ισπανία), Άννα Γκοτσαρένκο (Ουκρανία)

Ντελεγκέιτ: Κλωντ Ντεμέυ


Γ’ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δεύτερη νίκη για τη Ρωσία, 12-10 επί της Ολλανδίας

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Ρωσία και Ολλανδία για την 3η αγωνιστική ημέρα του Πυθία Καπ, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ιτέα.

Νικήτρια ήταν η ομάδα της Ρωσίας, με 12-10 και πέτυχε τη δεύτερη της νίκη στη διοργάνωση. Οι τυπικά γηπεδούχες προηγούνταν σταθερά για τρία οκτάλεπτα, με τις Ιταλίδες να ισοφαρίζουν σε 10-10, αλλά να δέχονται άλλα δύο γκολ στη λήξη της αναμέτρησης.

Η Ρωσία έφτασε τους 4 βαθμούς και περιμένει την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ιταλία και Ελλάδα για να δει την τελική της κατάταξη.

ΡΩΣΙΑ- ΟΛΛΑΝΔΙΑ 12-10

Oκτάλεπτα: 2-0, 4-4, 3-3, 3-3

ΡΩΣΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Παμφίλοβα Βαν Χέλσκε
Γκερτζάνιτς 1 Βαν Ριζν
Μπορίσοβα 2 Ρόχα 2
Ρίσκοβα Αν 3
Κοτατσιάν Kέουνινγκ
Τρόσκαγια 4 Κόοπμαν
Κοριάκινα 1 Ρόζεμπουμ 2
Πολιάκοβα 1 Μούλντερ
Κολμάκοβα 2 Τζούστρα 1
Κραβτσένκο 1 Κούλχας 2
Λιτόφτσενκο Μπόουν
Προπονητής: Άλεξαντρ Γκαντούκοφ Προπονητής: Γκέριτ- Αν Σκόθανς

Διαιτητές: Ντέιβιντ Γκόμες (Ισπανία), Μάσιμο Ανγκιλέρι (Μάλτα)

Ντέλεγκειτ: Κλωντ Ντεμέυ
Στην 4η θέση η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών, Κυπελλούχος η Ρωσία

Την 4η θέση στο τουρνουά «Πύθία Καπ» που ολοκληρώθηκε στην Ιτέα, κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών. Η ομάδα των Άγγελου Γαρελίδη και Κικής Λιόση ηττήθηκε από την Ιταλία με 13-10 στο δεύτερο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ημέρας. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρωσία, τη δεύτερη η Ιταλία, ενώ τρίτη ήταν η Ολλανδία.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στο δεύτερο κάποια λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στις Ιταλίδες να σκοράρουν πολλά εύκολα γκολ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στα 4 γκολ υπέρ της ομάδα του Τζιάκομο Γκράσι (9-5), στο τέλος του πρώτου μισού.

Η ελληνική ομάδα είχε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (0/12), ενώ το σκηνικό του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό, με τις φιλοξενούμενες να είναι καλύτερες και να κερδίζουν δίκαια.

Καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Νικολέτα Ελευθεριάδου, καλύτερη τερματοφύλακας η Ιταλίδα Φαμπιάνα Σπαράνο, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Ιταλίδα Ντομισίλα Πικότσι, που πέτυχε 11 τέρματα (ισοβάθμησε με τη Νικολέτα Ελευθεριάδου αλλά κατόπιν κληρώσεως, η Ιταλίδα πήρε τη διάκριση)

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 10-13

Oκτάλεπτα:  3-2, 2-7, 1-2, 4-2

EΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ
Πάτρα Ε. Σπαράνο
Μαυρωτά 1 Τιτσίνο 1
Χυδηριώτη 1 Πικότσι 1
Ελευθεριάδου 5 Ραμάλι
Πρωτόπαππά Μορβίλο
Νιαρχάκου 1 Ιωάννου 2
Καλογεράκου 1 Γκαλάρντι 4
Πάτρα Μ. Καρέγκα 1
Μιμίδη Γκραγκνολάτι 2
Λογοθέτη 1 Μαρλέτα 2
Σταματοπούλου Ρίσο
Προπονητής: Άγγελος Γαρελίδης Προπονητής: Τζιάκομο Γκράσι

Διαιτητές:  Γκαμπριέλα Βαρκονυί (Ουγγαρία), Άννα Γκοτσαρένκο (Ουκρανία)

Ντέλεγκειτ: Κλωντ Ντεμέυ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: