Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ/ ΙΤΕΑ: Στην 4η θέση η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών, Κυπελλούχος η Ρωσία

  



elladaitea
Την 4η θέση στο τουρνουά «Πύθία Καπ» που ολοκληρώθηκε στην Ιτέα, κατέλαβε η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών. Η ομάδα των Άγγελου Γαρελίδη και Κικής Λιόση ηττήθηκε από την Ιταλία με 13-10 στο δεύτερο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ημέρας. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρωσία, τη δεύτερη η Ιταλία, ενώ τρίτη ήταν η Ολλανδία.
Η Εθνική μας προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στο δεύτερο κάποια λάθη στην άμυνα επέτρεψαν στις Ιταλίδες να σκοράρουν πολλά εύκολα γκολ, με τη διαφορά να διαμορφώνεται στα 4 γκολ υπέρ της ομάδα του Τζιάκομο Γκράσι (9-5), στο τέλος του πρώτου μισού.
Η ελληνική ομάδα είχε άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω (0/12), ενώ το σκηνικό του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο μισό, με τις φιλοξενούμενες να είναι καλύτερες και να κερδίζουν δίκαια.
Καλύτερη παίκτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Νικολέτα Ελευθεριάδου, καλύτερη τερματοφύλακας η Ιταλίδα Φαμπιάνα Σπαράνο, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Ιταλίδα Ντομισίλα Πικότσι, που πέτυχε 11 τέρματα (ισοβάθμησε με τη Νικολέτα Ελευθεριάδου αλλά κατόπιν κληρώσεως, η Ιταλίδα πήρε τη διάκριση)


ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 10-13
Oκτάλεπτα:  3-2, 2-7, 1-2, 4-2
EΛΛΑΔΑ
ΙΤΑΛΙΑ
Πάτρα Ε.
Σπαράνο
Μαυρωτά 1
Τιτσίνο 1
Χυδηριώτη 1
Πικότσι 1
Ελευθεριάδου 5
Ραμάλι
Πρωτόπαππά
Μορβίλο
Νιαρχάκου 1
Ιωάννου 2
Καλογεράκου 1
Γκαλάρντι 4
Πάτρα Μ.
Καρέγκα 1
Μιμίδη
Γκραγκνολάτι 2
Λογοθέτη 1
Μαρλέτα 2
Σταματοπούλου
Ρίσο
Προπονητής: Άγγελος Γαρελίδης
Προπονητής: Τζιάκομο Γκράσι
Διαιτητές:  Γκαμπριέλα Βαρκονυί (Ουγγαρία), Άννα Γκοτσαρένκο (Ουκρανία)
Ντέλεγκειτ: Κλωντ Ντεμέυ


Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, σημείωσε μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης:  «Η ΚΟΕ, επί τη λήξει του 15ου Πυθία Καπ ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, την οργανωτική επιτροπή και όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου τουρνουά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Αριστείδη Παπαλάιο, πρώην Δήμαρχο Ιτέας και νυν δημοτικό σύμβουλο, καθώς και τον αντιδήμαρχο Ιτέας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Σοφία Αναγνωστάκου, αντιπρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής, κ. Γιώργο Αγγελέτο. Αυτή η διοργάνωση είναι θεσμός, γίνεται για 15η φορά, χάρη σε συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων και κάθε χρόνο φιλοξενούνται μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες Νέων Γυναικών. Δίνουμε ραντεβού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου, το διάστημα 23-17 Αυγούστου και ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία, στην πανέμορφη Ιτέα. Τα Πύθια θεωρούνται μια μεγάλη ιστορική διοργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: