Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Παραιτείται από πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο Γιώργος Καρατζαφέρης;


Ορκωτοί ελεγκτές ελέγχουν το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη. Τι δηλώνουν στο NEWS247 άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του προέδρου του ΛΑΟΣ, σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του
Ιωάννα Μπρατσιάκου
Ένα 24ωρο μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News περί εμπλοκής του Γιώργου Καρατζαφέρη σε σκάνδαλο με μίζες από εξοπλιστικά, έντονη είναι η φημολογία περί επικείμενης παραίτησης του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τις δύο offshore εταιρίες που έχει στην ιδιοκτησία του.
Ειδικότερα,  πρόκειται για την Catalina International LTD, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.
Από τη σχετική έρευνα της δικαιοσύνης έχει προκύψει ότι η Catalina International, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε τον μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά ελικοπτέρων Super Puma το Δεκέμβριο του 2000.
Η εφημερίδα Το Βήμα, σε σημερινό δημοσίευμα, αναφέρει πως ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, είναι έτοιμος να παραιτηθεί.
Πληροφορία που δεν επιβεβαιώνουν άτομα από το στενό του περιβάλλον, με τα οποία ήρθε σε επικοινωνία το News247. Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται αυτή τη στιγμή. "Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ εμμένει στην αρχική του δήλωση επί του θέματος".
Υπενθυμίζεται ότι μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας την Κυριακή, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
"Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.
Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.
Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια. Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και 'έχουν γνώσιν οι φύλακες'".
Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής σχετικά με το εάν έχουν δηλωθεί η όχι οι δυο εταιρείες στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ και εν συνεχεία θα προχωρήσει η έρευνα για να φανεί ο βαθμός της εμπλοκής του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση με τα ελικόπτερα.
Ορκωτοί ελεγκτές ελέγχουν το πόθεν έσχες του Γ. Καρατζαφέρη
Το "πόθεν έσχες" του Γιώργου Καρατζαφέρη ελέγχουν οι ορκωτοί λογιστές μετά από εντολή του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργου Καλαντζή, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φτάσει στη Βουλή τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συμπεριλάβει τα προηγούμενα χρόνια στο "πόθεν έσχες" του τις δύο υπεράκτιες εταιρίες που κατέχει μαζί με τον υιό του και στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.
Χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής ανέφερε ότι έδωσε ήδη εντολή στους ορκωτούς λογιστές και τις υπηρεσίες της Βουλής να προχωρήσουν σε ελέγχους. Μάλιστα, όπως είπε, μόλις θα λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα τα θέσει υπόψη των βουλευτών - μελών της Επιτροπής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ Κ.ΠΟΛΙΤΕΥΤΑ ΤΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΦΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ?ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΖΩΝ?ΓΙΑΤ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ?ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ?ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.