Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα από την τρόικα. Μας εξωθούν σε νέο Μνημόνιο


Κάποιοι μπορεί να μίλησαν για εμπλοκή μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σε ότι αφορά τα ισοδύναμα μέτρα που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ’ ότι φαίνονται.
 
Ο φόρος στα ακίνητα και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή κάποια άλλα μέτρα με τα οποία φαίνεται να μη συμφωνούν οι τροικανοί είναι σταγόνα στον ωκεανό, είναι «χειροβομβίδα» μπροστά στην πυρηνική βόμβα που μας ετοιμάζουν οι δανειστές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα με το χρηματοδοτικό κενό για την επόμενη διετία, κι όχι τόσο με το αν θα είναι 12 ή 14 δις ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, ο ίδιος ο Σαμαράς αλλά και ο Στουρνάρας έχουν διαμηνύσει ότι το κενό θα καλυφθεί, όχι με νέο δάνειο από την τρόικα αλλά με έξοδο στις αγορές. Υπολόγιζαν, ωστόσο, και σε ένα «μαξιλάρι» εξαιρετικά σημαντικό. Πρόκειται για τα 8,7 δις ευρώ που υπάρχουν στο ΤΧΣ και είναι τα υπόλοιπα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση θα τα χρησιμοποιούσε για τη μείωση του κενού και θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει άλλα 4-5 δις ευρώ από τις αγορές.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: