Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ!!

ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Ο δήμαρχος Δελφών κ. Ν. Φουσέκης τονίζει:

«Παράνομη η κεραία»
- Λήγει αύριο η τριήμερη προθεσμία που έδωσε η Πολεοδομία και προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν διαδικασίες περί αυθαιρέτων κατασκευών.
- Έντονο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και έκδηλη η ανησυχία της καθώς ουδείς γνωρίζει τις τιμές ακτινοβολίας που εκπέμπει.
«Παράνομα τοποθετημένη», σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Νίκο Φουσέκη, είναι η κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο κέντρο της Άμφισσας, ενώ η Πολεοδομία ζητεί εγγράφως μέχρι αύριο να της κατατεθεί η άδεια.
 
Να σημειωθεί ότι εφαλτήριο για την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών στάθηκε το δημοσίευμα της «Ώρας της Φωκίδας» (αρ. Φυλ. 1820, 1/11/2013), όπου κοινοποιήθηκε στην τοπική κοινωνία το υπόμνημα των κατοίκων και έγινε ευρέως γνωστό το πρόβλημα.
Αμέσως μετά ο δήμαρχος κ. Νίκος Φουσέκης, ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου, να ελέγξουν τη νομιμότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας της εν λόγω κεραίας. Χρειάστηκε όμως διάστημα περίπου ενός μήνα, για να πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, καθώς η Πολεοδομία, την Τρίτη 26 Νοεμβρίου, με το αρ. πρωτ. 3661 έγγραφό της, ζητεί από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου να προσκομίσουν την σχετική άδεια ανέγερσης της κατασκευής για να προβεί στον έλεγχο νομιμότητας.
 
Προειδοποιεί μάλιστα ρητά, ότι μετά το πέρας της τριήμερης προθεσμίας που έδωσε, θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες περί αυθαιρέτων κατασκευών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επιχειρηθεί η υπαγωγή της κατασκευής στο νόμο περί αυθαιρέτων, ωστόσο δεν γνωρίζουμε κατά πόσο μπορεί αυτή να νομιμοποιηθεί αφενός γιατί βρίσκεται εντός και όχι εκτός οικισμού, αφετέρου γιατί έχει να κάνει με νομοθεσία άλλων υπουργείων με την οποία ορίζεται η επιτρεπόμενη εκπομπή ακτινοβολίας.
Να σημειωθεί επιπλέον, ότι παρόμοιο ζήτημα φέρεται να έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ο νυν δήμαρχος, ως νομάρχης τότε και μάλιστα εις διπλούν, με κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της Άμφισσας και οι οποίες είχαν απομακρυνθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
 
Ωστόσο το θέμα της συγκεκριμένης κεραίας, έχει θορυβήσει όχι μόνο τους περίοικους αλλά και όλα τα σχολεία, από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία μέχρι γυμνάσια και λύκεια, δεδομένου ότι δεν έχει μετρηθεί η ακτινοβολία που εκπέμπει.
 
Διαβάστε ΕΔΩ το ιστορικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: