Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κλειστές οι ΔΟΥ 2 και 3 Ιανουαρίου


Δεν θα πραγματοποιούν συναλλαγές με το κοινό οι ΔΟΥ και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης την Πέμπτη 02/01 και την Παρασκευή 03/01/2014.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών παρατείνονται σύμφωνα με την ΠΟΛ 1101/2002, η οποία ορίζει ότι:
1. Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής περιοδικών, εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ , ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων και δηλώσεων INTRASTAT των υποκειμένων αρμοδιότητας των ΔΟΥ στις οποίες κάθε φορά διακόπτεται η λειτουργία τους λόγω:
- Ύπαρξης βλάβης του συστήματος ΤΑΧIS, και γενικά μη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. από λόγους ανώτερης βίας, και ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε ψηφίο, του οποίου η λήξη συμπίπτει με την ημέρα που η συγκεκριμένη ΔΟΥ παρέμεινε κλειστή, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της για το κοινό.
Ακολουθούν ανά εργάσιμη ημέρα οι λήξεις των προθεσμιών των υποκειμένων που ο ΑΦΜ τους τελειώνει στα επόμενα του ανωτέρω ψηφία.
2. Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής όλων των άλλων δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές λόγω της ίδιας ώς άνω αιτίας, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.
3. Παρατείνεται επίσης η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ, που για τον αναφερόμενο στο θέμα λόγο διακόπηκε η λειτουργία τους, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αυτά γίνονται (κατά ΚΕΔΕ) ληξιπρόθεσμα μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.
4. Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια Δ/νση της Κ.Υ., την Οικονομική Επιθεώρηση και το αντίστοιχο υποσύστημα TAXIS, για τις ημερομηνίες μετάθεσης των προθεσμιών, που προκαλούνται από τους ανωτέρω λόγους.
Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι οι ΔΟΥ Α’ και Β’ Ηρακλείου θα λειτουργούν κανονικά ως τις 19/01/2014. Από τις 20/01/2014 θα πάψουν να υφίστανται και θα λειτουργεί πλέον η ΔΟΥ Ηρακλείου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: