Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δείτε ποιους θα στηρίξει


Μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τονίσει: «Τελείωσαν οι κομματικοί έλεγχοι, τα χρίσματα, οι μηχανιστικές προσεγγίσεις, σεβόμαστε όλοι τις τοπικές κοινωνίες. Οι τοπικές κοινωνίες αναδεικνύουν πρόσωπα προοδευτικά, ικανά, με πίστη στην Αυτοδιοίκηση, που θα ηγηθούν των τοπικών Παρατάξεων δημοτικών και περιφερειακών.
Έχουμε μια τεράστια περιουσία, έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό καταξιωμένων δημάρχων και Περιφερειαρχών, έχουμε νέα πρόσωπα και θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις δημοτικές περιφερειακές Παρατάξεις χωρίς να θέλουμε να ασκήσουμε οποιονδήποτε έλεγχο, χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε κανέναν, με σεβασμό στην Αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς της και τα πρόσωπά της».
Με άλλα λόγια πως μεταφράζεται αυτό πρακτικά; Το ΠΑΣΟΚ κεντρικά ως κόμμα δεν πρόκειται να δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους, αντιθέτως θα στηρίξει «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες που θα προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και από τη ΝΔ ή τη ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με τις πρώτες προσεγγίσεις και πληροφορίες η Χαριλάου Τρικούπη σκοπεύει να στηρίξει:
- στον δήμο Αθηναίων τον νυν δήμαρχο Γιάννη Καμίνη
- στο δήμο Θεσσαλονίκης τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη
- στην περιφέρεια Αττικής τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και τη στήριξη της ΝΔ
-  στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα
-  στην περιφέρεια Κρήτης τον νυν περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη
Η στήριξη εκτός απροόπτου στους συγκεκριμένους υποψηφίους με τις όποιες δυνάμεις έχει πλέον το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία θεωρείται δεδομένη καθώς φέρονται αποφασισμένοι να θέσουν και πάλι υποψηφιότητα, ενώ στις υπόλοιπες περιφέρειες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ακόμη, καθώς:
-  στην περιφέρεια Πελοποννήσου ουδείς γνωρίζει ακόμη τις προθέσεις του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Δημήτρης Κουσελάς καραδοκούν και το παλεύουν στο παρασκήνιο
-  στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρά τις προσπάθειες της Χαρ. Τρικούπη να διαλύσει τον συνδυασμό του Μάρκου Μπόλαρη φαίνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως και της ΔΗΜΑΡ αυτή τη φορά
- στην περιφέρεια Ιονίου ακούγεται πολύ έντονα το όνομα της βουλευτού Άντζελας Γκερέκου
- στην περιφέρεια Θεσσαλίας προαλείφεται η υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Έκτορα Νασιώκα
- στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο νυν περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης επιθυμεί να είναι και πάλι υποψήφιος
Για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας τα πράγματα είναι αρκετά θολά ακόμη όσον αφορά τις προθέσεις της Χαρ. Τρικούπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 στις οποίες ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε προσδώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική όντας στο πλαίσιο του πρώτου μνημονίου, το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να κερδίσει τις 8 από τις 13 περιφέρειες!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: