Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Στο Αιγαίο το καταδρομικό Μέγας Πέτρος - Οι Τούρκοι μάζεψαν το Barbaros

NF Missile Cruiser Petr Vliky Passes Kara Strait
Η συμφωνία Αβραμόπουλου με την Ρωσία που προβλέπει τα ρωσικά πλοία να μπορούν να ελλιμενίζονται σε ελληνικά λιμάνια για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, ανεφοδιασμού έχει προκαλέσει ήδη «ταραχή» στην Τουρκία.
 
Το πυρηνοκίνητο - πυραυλοφόρο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» (Pyotr Veliky), το ισχυρότερο πλοίο της Ρωσίας έδεσε στο λιμάνι της Λεμεσού και ετοιμάζεται να πλεύσει προς το Αιγαίο μαζί με άλλα πλοία προκειμένου να  πραγματοποιούσαν κοινές ασκήσεις με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα στήριξης σε Κύπρο και Ελλάδα από τη Μόσχα που ηχεί στην αντίπερα όχθη, την Τουρκία.
 
Σαφέστατο το ρωσικό μήνυμα προς την Κύπρο, αλλά και προς την Τουρκία. Ήδη τα απόνερα του «Μέγας Πέτρος» από τον κατάπλου του στο λιμάνι της Λεμεσού εκτόπισαν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Barbaros» και τα συνοδευτικά του πλοία και το έστειλαν από την Κυπριακή ΑΟΖ που έκανε βόλτες στα τουρκικά χωρικά ύδατα.
 
Για το «Barbaros» η Τουρκία έχει εκδώσει NAVTEX, στην οποία αναφέρει πώς θα κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και με κατεύθυνση το Καστελόριζο. Στην παρουσία του «Μέγας Πέτρος» και μόνο μαζεύτηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: