Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΦΟΙ: Με 2.500 επισκέπτες και ήταν κλειστά Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο!

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα Μουσεία μας, τόσο στις 25 όσο και στις 26 Δεκεμβρίου .  Ίσως και για  να προετοιμάσει το έδαφος σ τους ιδιώτες, που σαν σωτήρες θα έρθουν να τα λειτουργήσουν. Αυτό που όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν γιατί θα έπρεπε να είναι κλειστός ο πεζόδρομος του Μουσείου, με 2.500 εκδρομείς σήμερα στους Δελφούς να μην μπορούν να απολαύουν το ελάχιστο …….
Ας ελπίσουμε ότι ο νέος  χρόνος θα φωτίσει τόσο τις ψυχές  μας, όσο και το πνεύμα μας.
Έχουμε τους τοπικούς άρχοντες 'μικρούς" και "μεγάλους" να μας μιλούν όταν το θυμούνται ή όταν τους πιέζουν δημότες και καταστάσεις (π.χ. εκλογές) για τουριστική ανάπτυξη, για το λιμάνι της Ιτέας, να κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή, συναντήσεις για τον τουρισμό κλπ. Σε μια εορταστική περίοδο, όπως αυτή των Χριστουγέννων, που παραδοσιακά Αράχωβα, Δελφοί αλλά και η ευρύτερη περιοχή σφύζουν από επισκέπτες, ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο των Δελφών ήταν… κλειστά!

Φυσικά δεν έχει καμία ευθύνη η Ι΄ ΕΠΚΑ Δελφών, διότι οι αποφάσεις αυτές έρχονται από το Υπουργείο Πολιτισμού!
Διαβάστε πώς σχολιάζει στη σελίδα της στο facebook το θέμα η Δημοτική Κοινότητα Δελφών
«Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα Μουσεία μας, τόσο στις 25 όσο και στις 26 Δεκεμβρίου . Ίσως και για να προετοιμάσει το έδαφος σ τους ιδιώτες, που σαν σωτήρες θα έρθουν να τα λειτουργήσουν. Αυτό που όμως δεν μπόρεσα να καταλάβω ήταν γιατί θα έπρεπε να είναι κλειστός ο πεζόδρομος του Μουσείου, με 2.500 εκδρομείς σήμερα στους Δελφούς να μην μπορούν να απολαύουν το ελάχιστο …….
 Ας ελπίσουμε ότι ο νέος χρόνος θα φωτίσει τόσο τις ψυχές μας, όσο και το πνεύμα μας.»
Ανοικτός ήταν μόνο αρχαιολογικός χώρος της Προναίας Αθηνάς.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ !!!!! ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ !!! ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΑΛΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ : ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ !!!!! ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΠΑΝΤΑ !!! ΖΗΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά.
Για το κλείσιμο των Μουσείων φταίνε οι αργίες του δημοσίου.
Για το κλείσιμο του πεζόδρομου φταίνε τα φοβικά σύνδρομα των υπευθύνων.

Ανώνυμος είπε...

ανοιξτε τις πορτες και μην σας νοιζει τιποτα.ουτως η αλλως ολη η ελλαδα ειναι ξεφραγο αμπελι.οσο για το κλεισιμο του μουσειου 5 μερες το χρονο κατι τρεχει στα γυφτικα αφου το καλοκαιρι με χιλιαδες επισκεπες το απογευμα ειναι κλειστο λογω ελλειψης προσωπικου,και οπως παει με τις συνταξιοδοτησεις μαλλον θα παραμενει κλειστο 365 ημερες.

Ανώνυμος είπε...

Τα μουσεια και οι αρχαιολογικοι χωροι κλεινουν εδω και δεκαετιες ορισμενες απο το ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ αργιες.Αρα οχι αυθαιρετα.Και οχι στις αργιες του Δημοσιου γιατι τοτε θα ηταν κλειστα και τα Σαββατοκυριακα.Οσο για τον πεζοδρομο ειναι καθαρα θεμα ασφαλειας εφοσον δουλευει μονο το προσωπικο ασφαλειας το οποιο παρεπιπτοντως φυλαει κυριολεκτικα ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.