Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΙΤΕΑ: ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ «Οι πέντε θρύλοι» ΚΥΡΙΑΚΗ 29/12


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/12/2013 στις 5μμ

Προβολή της ταινίας «Οι πέντε θρύλοι»

Κινούμενα σχέδια – Μεταγλωττισμένο

Μια ιδανική ιστορία για να βάλει τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα μιας και συνδυάζει τη περιπέτεια και το κλασσικό παραμύθι με πρωταγωνιστές αγαπημένους παιδικούς ήρωες. 

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=OqtaXKxXkwY

 
ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Άγιος Βασίλης και οι υπόλοιποι τέσσερεις «καλοί» ήρωες της παιδικής φαντασίας (ο Πασχαλινός Λαγός, η Νεράιδα, ο Άμμος, ο νεαρός και όμορφος Τζακ Πάγος) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τον Φόβο, που απειλεί να κατακτήσει τον κόσμο και να εξαλείψει την ελπίδα και τα όνειρα των παιδιών.

Η παραδοσιακή μάχη του καλού με το κακό και η αίσθηση της παντοδυναμίας της παιδικής πίστης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές.

            Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γουίλιαμ Τζόις (που συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία) «The guardians of childhood». ‘Όπως λέει ο ίδιος ο Γουίλιαμ Τζόις, μερικά χρόνια πριν, η τότε εξάχρονη κόρη του τον ρώτησε αν ο Άγιος Βασίλης και το Πασχαλινό Λαγουδάκι είναι φίλοι. Η ερώτηση αυτή πυροδότησε τη φαντασία του συγγραφέα και με ένα ενθουσιώδες «Ναι!» για απάντηση ξεκίνησε να δημιουργεί και να της αφηγείται ιστορίες με πρωταγωνιστές όχι μόνο τον Άγιο Βασίλη και το Πασχαλινό Λαγουδάκι αλλά και τον Τζακ Φροστ, τη Νεράιδα, τον Άμμο, και τον Φόβο. Όπως ήταν επόμενο, οι ιστορίες του δεν άφησαν ασυγκίνητο το κινηματογραφικό στούντιο της DreamWorks Animation και η ταινία είναι γεγονός! Μάλιστα, η σειρά βιβλίων με πρωταγωνιστές τους Πέντε Θρύλους – Προστάτες της αθωότητας των παιδιών γραφόταν παράλληλα με τη δημιουργία της ταινίας, πράγμα πρωτόγνωρο και για τον Τζόις που ασχολείτο με το ίδιο θέμα μεν, με διαφορετικό τρόπο δε!

            Η μουσική (κατεξοχήν συμφωνική) του υποψήφιου για Όσκαρ Αλεξάντερ Ντεσπλά (The King’s Speech, Fantastic Mr. Fox) παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να υπογραμμίζεται σε όλη τη διάρκεια της ταινίας η χαρά, η λύπη, η αγωνία και η νίκη.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: