Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Σημεία και τέρατα με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική!

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν με την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, που εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής. Μία εταιρία που ανήκει στην Eldoranto Gold και ακόμα δεν έχει κοπάσει η καταγγελία της πρώην πλέον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, για τη σχέση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, με την εν λόγω εταιρία και μάλιστα ο ίδιος είναι αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τις επενδύσεις χρυσού στη χώρα.

Σύμφωνα με την κα. Μακρή, ο κ. Μηταράκης υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κοινοπραξίας Fidelity, η οποία πρόσφατα εξασφάλισε -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο Eldorado Gold- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και τον Έβρο.

Το σκάνδαλο όμως συνεχίζεται… Με νόμο του κράτους, που βγήκε από το υπουργείο Οικονομικών παραμονές Χριστουγέννων (23 Δεκεμβρίου), δίνεται η δυνατότητα επιχορήγησης με τη μορφή ΟΤΑ α’ βαθμού, δηλαδή με τη μορφή επιχορηγήσεων που δίνονται στους δήμους! Επιχορήγηση σε μια εταιρία που πήρε επιδότηση προ 7 ετών ύψους 15,5 εκ. ευρώ, την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε παράνομη, αλλά τα λεφτά ποτέ δεν τα πήρε πίσω το ελληνικό κράτος. Βέβαια, η ίδια η εταιρία με ανακοίνωσή της υποστήριζε ότι τα επέστρεψε, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε… Παράλληλα, το Ελληνικό δημόσιο προσέφυγε κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, δηλαδή προστατεύει με έξοδα του ελληνικού κράτους, βάζοντας δικηγόρο, τα συμφέροντα της Eldoranto Gold.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: