Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - Γ. Στουρνάρας: "Δυσαρεστήσαμε τα... αφεντικά μας και θα πάρουμε νέα μέτρα"


Νέα μέτρα προαναγγέλλουν οι Γ. Στουρνάρας και Γ. Προβόπουλος τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη και απορρίπτει τα περί νέου μνημονίου. Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν κατάρρευση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πώς δεν τους πτοούν, αφού είναι περισσότερο ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών που θέλουν εξαθλιωμένους τους Έλληνες παρά σε αυτά των πολιτών, οι οποίοι ψάχνουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στη «Real News» λέει πώς οι μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών και της διατήρησης του χαμηλού ΦΠΑ στην εστίαση «δεν έκανε τους δανειστές ευτυχείς».
Αφού δυσαρέστησε τα "αφεντικά" της η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, θα τους αποζημιώσει με νέα ισοδύναμα μέτρα, όπως η μείωση ή και η κατάργηση του εφάπαξ, τα οποία θα ληφθούν στη λογική της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού. Πόσο είναι αυτό; Ο υπουργός Οικονομικών το προσδιορίζει στο 1 δις ευρώ, αλλά η τρόικα υποστηρίζει πώς είναι πολύ μεγαλύτερο.
Κατά τα άλλα, ο κ. Στουρνάρας δεν… αντιλαμβάνεται τι σημαίνει τρίτο μνημόνιο. «Δεν καταλαβαίνω τη σημαίνει τρίτο μνημόνιο», είπε. Είναι ο ίδιος που υποστήριξε πώς οι Έλληνες δεν υπεροφορολογούνται. Πώς να το καταλάβει λοιπόν;
Με τη… συνέπεια που τον διακρίνει σημειώνει πώς δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα καταθέσεων. Το ίδιο είπε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, με συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», αλλά είναι επίσης αυτός που όταν το δήλωνε πρόσφατα οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. αποφάσιζαν το «κούρεμα» των καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ.
Ο κ. Προβόπουλος με τη σειρά του προαναγγέλλει νέα μέτρα το 2014, λέγοντας πώς η δημοσιονομική προσαρμογή βασίσθηκε στην αύξηση της φορολογίας. Τώρα όμως πρέπει να «επικεντρωθεί στη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων μέσα από τη διεύρυνση τη φορολογικής βάσης και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».
Τι λένε ρε οι άνθρωποι; Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται, σε μογγόλους που δεν ξέρουν τι γίνεται;
Κοροϊδεύουν και εμπαίζουν το ελληνικό λαό λέγοντας πώς το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα βγούμε στις αγορές και μείωση των φορολογικών συντελεστών θα υπάρξει από το… 2016.
Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά πώς η συζήτηση για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσει πριν τις Ευρωεκλογές, αλλά θα ολοκληρωθεί αργότερα. Μάλλον τότε όμως θα είναι αργά για την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις να καταρρέουν.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: