Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τα λαμόγια δεν φοράνε παντελόνια για να ζητήσουν συγγνώμη


Ο ένας συλλαμβάνεται με το χέρι στο μέλι, δηλαδή με 25.000 ευρώ προσημειωμένα και δηλώνει ότι τα ήθελε για… δωρεά ενώ επικαλείται τη Δικαιοσύνη!
Ο άλλος, συλλαμβάνεται με πλαστές πινακίδες και λίγο μετά πάει διακοπές προκειμένου να μη χάσει την ηρεμία του.
Χάρης Τομπούλογλου και Μιχάλης Λιάπης έχουν πολλά κοινά, πέραν του ότι ανήκαν και οι δύο στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ποσώς έχει σημασία, θα μπορούσαν να είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε εκεί έχουμε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Δείτε μόνο τις αποκαλύψεις για τις μίζες του Κάντα, τους υπουργούς, τα στελέχη και τους επιχειρηματίες που εμπλέκονται και θα καταλάβετε ποιοι και πώς ασέλγησαν στο κορμί της Ελλάδας τα τελευταία 30 χρόνια. Στις περιπτώσεις των αποκαλύψεων για τις μίζες έχουν κυρίως τον Α. Τσοχατζόπουλο και τον Γ. Παπαντωνίου να είναι πρωταγωνιστές.
Σκεφτείτε τώρα όλους αυτούς, Λιάπη, Τομπούλογλου, Ακη, Γιάννο. Έχετε ακούσει έστω από έναν να ζητάει συγγνώμη; Τους έχετε να δει να δείχνουν την παραμικρή μεταμέλεια; Ο Τομπούλογλου λέει ότι είναι σκευωρία σε βάρος του, παρ’ ότι πιάστηκε επ’ αυτοφόρω.
Ο Λιάπης λέει ότι πήγε στην Κουάλα Λουμπούρ να ηρεμήσει από το… δράμα που περνά. Μάλιστα λέει ότι πλήρωσε τα πάντα, τέλη κυκλοφορίας, φόρους κ.λπ., οπότε «καθάρισε». Μια συγγνώμη για τον κόσμο που σπεύδει να πληρώσει χωρίς να σκέφτεται αν πρέπει να βγάλει πλαστές πινακίδες, δεν ακούσαμε.
Ο Άκης, επί έξι μήνες δικαζόταν για τις μίζες. Εξαιτίας του πήγαν φυλακή η κόρη και η γυναίκα του, αποκαλύφθηκαν σημεία και τέρατα, έρχονται κι άλλα στο φως αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πει «συγγνώμη Έλληνες. Έσφαλα, έκλεψα, θα πληρώσω το τίμημα που μου αναλογεί».
Ο δε Γιάννος, για τον οποίο έρχεται η σειρά, πότε τα βάζει με τα μέσα ενημέρωσης, πότε λέει ότι δεν ήξερε τους λογαριασμούς της γυναίκας του και πότε απειλεί με μηνύσεις. Καμιά συγγνώμη, καμιά μεταμέλεια.
Τα ίδια μπορούμε να πούμε για μια σειρά από πολιτικούς που τα «έφαγαν μόνοι τους». Τόσα σκάνδαλα εδώ και 20-30 χρόνια αλλά κανείς δεν φορά παντελόνια να βγει και να πει μια συγγνώμη. Ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης και τόσοι άλλοι που πιάστηκαν ή δεν έχουν πιαστεί (ακόμη) ζουν μια χαρά τη ζωούλα τους με μόνο ίσως ερώτημα αν κοιμούνται ήσυχα τα βράδια. Αλλά τέτοια «παχύδερμα» είναι όλοι τους που είναι μια χαρά με τον εαυτό τους και δεν αισθάνονται την ανάγκη της απολογίας.
Ακόμη και ο Σημίτης ποτέ δεν είχε την τόλμη να πει για το τι έγινε την περίοδο διακυβέρνησής του. Έστω κι αν αυτός είναι τίμιος, δεν θα βγει ποτέ να μιλήσει ή να γράψει ένα άρθρο για τα λαμόγια που είχε δίπλα του κι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια. Ο Άκης και ο Κάντας, ο Σμπώκος ή ο Παπαντωνίου ήταν δικοί του άνθρωποι, του Πασοκικού συστήματος. Ο κ. Σημίτης έχει γράψει για το μνημόνιο, έχει γράψει για την τρόικα ή για την κεντροαριστερά, το θάρρος να μιλήσει για όσα έγιναν από το 1996 μέχρι το 2004 δεν θα το βρει;
Όλοι αυτοί και ακόμη περισσότεροι αποτελούν την «τάξη της Μεταπολίτευσης» που διέλυσε τη χώρα. Που κατασπατάλησαν τα κοινοτικά κονδύλια και δανείστηκαν ακόμη περισσότερα προκειμένου εκείνοι να αρπάζουν και οι υπόλοιποι Έλληνες να χρεώνονται.
Μικρά ή μεγάλα ψάρια, ο Τομπούλογλου με τα 25.000 ευρώ ή ο Κάντας με τα 14 εκατ. ευρώ, είναι μέλη μιας εποχής που πρέπει να περάσει και να μην ξαναγυρίσει. Αλλά και που πρέπει οι σοβαροί και τίμιοι πολιτικοί να απαιτήσουν την τιμωρία όλων. Προς γνώση και συμμόρφωση.
Και προκειμένου να μην ξαναστηθεί τέτοιο φαγοπότι από ανθρώπους που δεν είχαν την τόλμη, έστω κι όταν πιάστηκαν στη φάκα, να μεταμελήσουν πραγματικά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ , ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ! ΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ Ο Ο ΑΡΧΗΚΟΡΑΚΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ??? ΠΟΙΟ ΛΑΙΚΑ , ΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΑΡΧΗΛΑΜΟΓΙΟ , Ο ΦΑΚΙΔΟΜΙΤΗΣ , ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ , ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ !!! ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΚΗΣ , Ο ΓΙΑΝΝΟΣ [αραγε γιατι πηγε Βραζηλια?] ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑΤΙ? ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!! ΚΑΠΗΛΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ , ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΤΓΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ! ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΠΛΑ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ! ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΑΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ , ΩΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ , ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ !!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!! ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΈΦΤΕΣ , ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ , ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ΞΕΥΤΙΛΕΣ, ΟΣΦΥΚΑΜΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!! ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ?????? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ , ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΣΚΕΤΟ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστος!!!
το παιχνιδι χαθηκε αρχες του`10
οταν αντι να σκεφτουν ελληνικα και να πραξουν ελληνικα εστησαν στο τοιχο ενα λαο,
εβαλαν μπροστα ιθαγενεια,καλλικρατη,λεφτα υπαρχουν
και μας εχωσαν στον ταφο.


Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ , Α Λ Λ Α ΦΟΡΑΝΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ !!! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΝΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ! Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ , ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ , ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΥ !!!! ΟΤΑΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΤΙ !!!!!!!