Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΤΕΑ: Γκρίνιες για το γήπεδο! Ξεκίνησε προετοιμασία ο Αστέρας.


Ευχές για καλή πορεία και προβληματισμός για τη χρήση του γηπέδου από το Φωκικό
Γ. Λαίνη: «Δεν μπορούσαμε να μην δώσουμε το γήπεδο. Θα επισκευάσουμε τις όποιες ζημιές.»
Γ. Δελλής: «Όταν ζητήσαμε πέρυσι το γήπεδο της Άμφισσας για τον τελικό κυπέλλου μας το αρνήθηκαν»
Γ. Χλεμπογιάννης : «Στόχος μας το ντάμπλ και το καλό ποδόσφαιρο»
Ευχές από όλους για καλύτερη , από την περσινή , πορεία και προβληματισμός για τη χρήση του γηπέδου από το Φωκικό ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας της προετοιμασίας του Αστέρα στο δημοτικό γήπεδο της Ιτέας.
Τον προβληματισμό ανέδειξε σε όλο του το μεγαλείο ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιάννης Δελλής ο οποίος σημείωσε ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τη συνεχή χρήση που κάνει ο Φωκικός με τις διπλές προπονήσεις .
Πυροσβεστικό ρόλο στον υπόκωφο αναβρασμό έπαιξε η Αντιδήμαρχος Γιώτα Λαίνη που με την συνετή ψύχραιμη στάση της ανέδειξε τις σωστές ισορροπίες βάζοντας το ζήτημα στις σωστές του διαστάσεις. Η Αντιδήμαρχος είπε ότι η δημοτική αρχή δεν μπορούσε να αρνηθεί στο Φωκικό που αγωνίζεται σε επαγγελματική κατηγορία κατανοώντας ωστόσο το πρόβλημα και λέγοντας ότι οι όποιες ζημιές δημιουργηθούν θα πρέπει άμεσα να επιδιορθωθούν.
Οι ομιλίες
Την εκδήλωση άνοιξε η αντιδήμαρχος Γιώτα Λαίνη η οποία υποστήριξε ότι μπορεί μεν η δημοτική αρχή να μην έχει χρήματα για χορηγίες αλλά μερίμνησε ώστε να φτιαχτεί το βοηθητικό γήπεδο που θα κοστίσει συνολικά 360.000 τονίζοντας ότι αυτά τα χρήματα βγήκαν αποκλειστικά από τη ΣΑΤΑ της Ιτέας, από τα χρήματα δηλαδή που προοριζόταν για τον “κουμπαρά” της πόλης. Μάλιστα η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τόσο την προ´σταμένη του Μουσείου Δελφών κα Ψάλτη όσο και την ανάδοχη εταιρία «ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΕ» η οποία αν και για φέτος υπήρχε πίστωση μόνο 50.000 ευρώ για το έργο εντούτοις το προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Δελλής που έβαλε ανοιχτά το ζήτημα του γηπέδου σε σχέση με το Φωκικό τονίζοντας ότι αν καταστραφεί εντελώς και δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις τότε θα αναγκαστούν να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους, όπως και πέρυσι, για να προπονούνται και αγωνίζονται σε άλλα γήπεδα τη στιγμή που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στον Αστέρα. Επιπλέον ο Δελλής ισχυρίστηκε ότι πέρυσι που ζήτησαν το δημοτικό στάδιο της Άμφισσας για τον τελικό του κυπέλου τους το αρνήθηκαν με αποτέλεσμα η ομάδα να παίξει στο πλαστικό , κάτι που ίσως να επηρέασε την απόδοσή της και το τελικό αποτέλεσμα
Απαντώντας η κα Λαίνη αφού σημείωσε ότι μετά τον “Καλλικράτη” ο Δήμος είναι ενιαίος και τα Δημοτικά Στάδια ανήκουν σε όλες τις ομάδες τόνισε ότι σωστά βοηθήθηκε ο Φωκικός συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θα επισκευαστούν άμεσα οι όποιες ζημιές στο γήπεδο της Ιτέας.
Στο σημείο αυτό αξίζει να ειπωθεί ότι σε κάποια αποστροφή του λόγου της η Αντιδήμαρχος ρώτησε δημόσια τους εκπροσώπους της ομάδας αν έχουν κάνει κάποια επίσημο έγγραφο στη δημοτική αρχή κοινοποιώντας τις απόψεις τους ή αν έχουν έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του Φωκικού για να συζητήσουν το πρόβλημα για να μην πάρει από κανέναν συγκεκριμένη απάντηση
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Δελλή παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος κος Καρδαράς τονίζοντας ότι ο Φωκικός είναι ΠΑΕ, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να το βάλει σε αντιπαράθεση με τα ερασιτεχνικά σωματεία που αγωνιούν καθημερινά για το μέλλον τους .
Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ξανά η κα Λαίνη η οποία υπενθύμισε ότι στην αρχή αρνήθηκε εγγράφως να παραχωρήσει το γήπεδο αφήνοντας υπονοούμενα ότι την τελική απόφαση πήρε ο δήμαρχος κος Φουσέκης.
Στην ανοιχτή συζήτηση πήρε μέρος και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Αγησίλαος Πασαλημανιώτης ο οποίος χαρακτήρισε λάθος το γεγονός της χρήσης του γηπέδου από το Φωκικό τονίζοντας ωστόσο ότι μέλημα των φιλάθλων και παραγόντων της Ιτέας δεν θα πρέπει να είναι να «χαμηλώσει» ο Φωκικός αλλά να «ψηλώσει» ο Αστέρας στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Χλεμπογιάννης αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρόνια με δύναμη και υγεία οριοθέτησε ως στόχους της ομάδας την κατάκτηση του ντάμπλ ,αφήνοντας αιχμές για τον τελικό του κυπέλλου που δεν αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας .
Τέλος το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μπάμπης Κατσανάκης που ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους με υγεία και δύναμη δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές για παιχνίδια μέσα σε αθλητικά πλαίσια.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι δουλιες σας να πηγαινουν καλα..αφεντικα του Αστερα...

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα, δεν μπορω να καταλαβω το ρεπορταζ. Ο Δελης ειναι μετοχος στο ΜΑΙΑΜΙ και ολο το καλοκαιρι δουλευει με Αμφισιωτες. Αρα προς εντυπωσιασμο οι δηλωσεις του...Και αν του αρνηθηκαν το γηπεδο περυσι (κακως αν εγινε ετσι), δεν το εκανε ο Φωκικος αλλα ο δημος...Εκτος αν ηταν θεμα της Ενωσης να μην γινει οτελικος στην Αμφισσα.Απ την αλλη πλευρα η κ. Λαινη ως τι; αρνηθηκε την παραχωρηση του γηπεδου στον Φωκικο. Ξερει αραγε μεχρι που φτανουν οι αρμοδιοτητες της; Απο το σπιτι της το εφερε το γηπεδο της Ιτιας η εβαλε τα πολλα λεφτα για την κατασκευη του. Τελος, ρε παιδια του Αστερα καντε τις προσπαθειες σας και θα κερδισετε τους στοχους σας. Αφηστε κατα μερος τις αντιπαραθεσεις με τον Φωκικο. Πλεον ειναι πολιτικο το παιχνιδι αναμεσα στην Λαινη και τον Φουσεκη...Καλη επιτυχια και στον Φωκικο και τον Αστερα.